» »

Zlomil sem PIN na disku

Zlomil sem PIN na disku

Taubi ::

Pozdrav!

Ko sem system ponovno lepo postavil v red, me je nekaj prijelo pa sem sel Linuxe instalirat.

Po dolgotrajnem preklaplanju diskov (ker pac nisem zelel imeti LILO v MBR na prvem disku), sem zlomil PIN na disku.

Ker pa ga rad pijem, se mi roke fejst tresejo in ne morem tak fino zalotat PIN-a nazaj. Ko disk prikljucim mi zalaufa ampak ne gre brat iz njega.

Zanima pa me, ce bo disk se sploh kdaj deloval???

Hvala za odgovor!
  • spremenil: V-i-p ()

Tic ::

Moj komentar:
1. Nehi ga pit
2. Men se je isto zgodl 1 let nazaj na 14gb
3. Zdej ga bom popravu
4. Vse se da...
5. ...sam če se če

Rešitve še ne poznam :D
persona civitas ;>

Tic ::

U bisvu obsaja rešitev. Namest da ga lotaš pin na disk, ga dej v prazno luknico na kablu, kjer ti manka. Naj bo dolj dolg, da bo dosegel oba stika. Umiš?
persona civitas ;>

lpeter1 ::

Obstaja pa tud rešitev da zamenaš ceu konektor. Konektor bi dubu od enga starga diska sam s tem nimam prakse ka ne vem kuk se da disk kej šraumfat pa kuk ga lahk poškoduješ :\

Ag.Smith ::

Tole ti sicer ne bo pomagalo ampak vseeno. Lilo ni nujno da gre v MBR, pa tud če ga že maš tam se ga da zelo enostavno zbrisat - "c:\fdisk /mbr".
No ja sej jest mam tud en tak disk že ene par let v predalu, ker mi je blo zmer laži kišto odpret kokr pa howto-je brat. Problem je sam to k so se HW rešitve izkazale kot dražje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

lilo boot loader problem

Oddelek: Operacijski sistemi
151949 (1581) Michael7
»

Uninstall Suse Linux 10?

Oddelek: Operacijski sistemi
202241 (1859) Gapi
»