Forum » Strojna oprema » Zlomil sem PIN na disku
Zlomil sem PIN na disku
Taubi ::
Pozdrav!
Ko sem system ponovno lepo postavil v red, me je nekaj prijelo pa sem sel Linuxe instalirat.
Po dolgotrajnem preklaplanju diskov (ker pac nisem zelel imeti LILO v MBR na prvem disku), sem zlomil PIN na disku.
Ker pa ga rad pijem, se mi roke fejst tresejo in ne morem tak fino zalotat PIN-a nazaj. Ko disk prikljucim mi zalaufa ampak ne gre brat iz njega.
Zanima pa me, ce bo disk se sploh kdaj deloval???
Hvala za odgovor!
Ko sem system ponovno lepo postavil v red, me je nekaj prijelo pa sem sel Linuxe instalirat.
Po dolgotrajnem preklaplanju diskov (ker pac nisem zelel imeti LILO v MBR na prvem disku), sem zlomil PIN na disku.
Ker pa ga rad pijem, se mi roke fejst tresejo in ne morem tak fino zalotat PIN-a nazaj. Ko disk prikljucim mi zalaufa ampak ne gre brat iz njega.
Zanima pa me, ce bo disk se sploh kdaj deloval???
Hvala za odgovor!
- spremenil: V-i-p ()
Tic ::
Moj komentar:
1. Nehi ga pit
2. Men se je isto zgodl 1 let nazaj na 14gb
3. Zdej ga bom popravu
4. Vse se da...
5. ...sam če se če
Rešitve še ne poznam
1. Nehi ga pit
2. Men se je isto zgodl 1 let nazaj na 14gb
3. Zdej ga bom popravu
4. Vse se da...
5. ...sam če se če
Rešitve še ne poznam
persona civitas ;>
Tic ::
U bisvu obsaja rešitev. Namest da ga lotaš pin na disk, ga dej v prazno luknico na kablu, kjer ti manka. Naj bo dolj dolg, da bo dosegel oba stika. Umiš?
persona civitas ;>
lpeter1 ::
Obstaja pa tud rešitev da zamenaš ceu konektor. Konektor bi dubu od enga starga diska sam s tem nimam prakse ka ne vem kuk se da disk kej šraumfat pa kuk ga lahk poškoduješ
Ag.Smith ::
Tole ti sicer ne bo pomagalo ampak vseeno. Lilo ni nujno da gre v MBR, pa tud če ga že maš tam se ga da zelo enostavno zbrisat - "c:\fdisk /mbr".
No ja sej jest mam tud en tak disk že ene par let v predalu, ker mi je blo zmer laži kišto odpret kokr pa howto-je brat. Problem je sam to k so se HW rešitve izkazale kot dražje.
No ja sej jest mam tud en tak disk že ene par let v predalu, ker mi je blo zmer laži kišto odpret kokr pa howto-je brat. Problem je sam to k so se HW rešitve izkazale kot dražje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | lilo boot loader problemOddelek: Operacijski sistemi | 1949 (1581) | Michael7 |
» | Uninstall Suse Linux 10?Oddelek: Operacijski sistemi | 2241 (1859) | Gapi |
» | Rad bi bootal Win98 in Windows XP z LiloOddelek: Operacijski sistemi | 1711 (1638) | Daedalus |
» | Slackware na IBM Thinkpad R50Oddelek: Operacijski sistemi | 1025 (920) | urarrr |
» | Vse o MBROddelek: Operacijski sistemi | 1588 (1338) | moj_nick |