Forum » Operacijski sistemi » Slackware na IBM Thinkpad R50
Slackware na IBM Thinkpad R50
klevic ::
Lep pozdrav
Na omenjeni prenosnik nameravam namestiti Slackware 10.1 pa me zanima kako je z istalacijo LIL-a. Na nekaj forumih sem prebral, da ne priporočajo istalacije na MBR ( IBM ima namreč funkcijo katero zaženeš ob ištalaciji z tipko F10, funkcija omogoča ponovno nastavitev operacijskega sistema (winxp) in vseh driverjev za računalnik) drugod sem pa bral da ni panike za MBR. Je pa ištalacija v MBR veliko bolj sigurna (nimam namreč disketnika)...
Torej ali je možno, da z namestitvijo LIL-a v MBR povozim to funcijo? Kaj mi priporočate?
lp klemen
Na omenjeni prenosnik nameravam namestiti Slackware 10.1 pa me zanima kako je z istalacijo LIL-a. Na nekaj forumih sem prebral, da ne priporočajo istalacije na MBR ( IBM ima namreč funkcijo katero zaženeš ob ištalaciji z tipko F10, funkcija omogoča ponovno nastavitev operacijskega sistema (winxp) in vseh driverjev za računalnik) drugod sem pa bral da ni panike za MBR. Je pa ištalacija v MBR veliko bolj sigurna (nimam namreč disketnika)...
Torej ali je možno, da z namestitvijo LIL-a v MBR povozim to funcijo? Kaj mi priporočate?
lp klemen
www.gwost.com
dr.J ::
http://www.linux-on-laptops.com/ibm.html
ali za model R51 @ slack 10.0 :
http://orin.meinlschmidt.org/~znouza/do...
ali za model R51 @ slack 10.0 :
http://orin.meinlschmidt.org/~znouza/do...
To sem že prebral, tukaj odsvetujeo inštalcijo na MBR, vnedar ni obrazloženo zakaj. Na nekih drugih forumih pa je rečeno da ni problema.
Torej ali je opcija za (factory defaults) shranjena v MBR?
Torej ali je opcija za (factory defaults) shranjena v MBR?
www.gwost.com
Jebiveter ::
Zlo verjetno je tako. Poleg tega ti priporocam, da ne sformatiras celega diske, ker so "factory defaults" shranjene nekje na zacetku diska (torej je nekje tam image systema). Vsaj tako je meni logicno. Lahko pa se motim, in se za restore uporabi kaksne prilozene CDje (nimam PC prenosnika, tako da ne vem kako je to zrihtano).
off-topic: a si kje zasledil, kako uporabit "semi-HW-disk-encryption" v Slacku oz. na sploh v linuxu? Baje je to na voljo samo z win...
off-topic: a si kje zasledil, kako uporabit "semi-HW-disk-encryption" v Slacku oz. na sploh v linuxu? Baje je to na voljo samo z win...
Certainty of death. Small chance of success. What are we waiting for?
Ja to vem za factory defaults so na skriti particiji. Problem je ker je prenosnik brez disketnika in neko preveliko editiranje LIL-a se kaj hitro konča z nepravilnim butanjem, kar pa ne vem kako rešiš brez "rescue" diskete. MBR pa se mi zdi precej sigurna zadeva.
To ti bo pa moral razložiti kakšen bolj obveščen od mene
To ti bo pa moral razložiti kakšen bolj obveščen od mene
www.gwost.com
urarrr ::
Jo..
naredi image skrite particije če se bojiš za winse. OZ. Prodajalec ti je dolžan zagotoviti nove windowse če se ti zrušijo, moraš plačati le inštalacijo..cca 10KSIT. Če boš dovolj tečnaril svojemu dilerju ti bo zrihtal inštalacijski cd od win..seveda licenčni..Saj to dopušča ibm-slo. Doma imam 3 prenosnike od tega sta dva ibm A30 in A31 oba delata na isti način, se pravi skrita particija.. Na 30 sem poču gor slack 9.1 in lilo na mbr pa mi ni delalo nobenih težav....Če te je strah si zagotovi nov CD....Pozanimaj se kdo je uvozil zadevo ali je DISS ali AVTERA...ker ibm nudi samo tehnično pomoč...
lp
naredi image skrite particije če se bojiš za winse. OZ. Prodajalec ti je dolžan zagotoviti nove windowse če se ti zrušijo, moraš plačati le inštalacijo..cca 10KSIT. Če boš dovolj tečnaril svojemu dilerju ti bo zrihtal inštalacijski cd od win..seveda licenčni..Saj to dopušča ibm-slo. Doma imam 3 prenosnike od tega sta dva ibm A30 in A31 oba delata na isti način, se pravi skrita particija.. Na 30 sem poču gor slack 9.1 in lilo na mbr pa mi ni delalo nobenih težav....Če te je strah si zagotovi nov CD....Pozanimaj se kdo je uvozil zadevo ali je DISS ali AVTERA...ker ibm nudi samo tehnično pomoč...
lp
LP Urarrr
Saj sem si naredil Sistem recovery diske (7cd jev) in pa rescue CD Tako da bi se dalo rešiti.
Bolj me je zanimalo kaj se zgodi če install. lilo v mbr.
Pa si ti že poizkusil ponovno naložiti Win s pomočjo Factory defaults (klicane ob zagonu)?
Kupljen je bil pa na Marandu, vendar sem ga servisiral na uradnem ibm servisu, ker sem bil z Marandom izredno nezadovoljen (zakaj je dolga zgodba)
Bolj me je zanimalo kaj se zgodi če install. lilo v mbr.
Pa si ti že poizkusil ponovno naložiti Win s pomočjo Factory defaults (klicane ob zagonu)?
Kupljen je bil pa na Marandu, vendar sem ga servisiral na uradnem ibm servisu, ker sem bil z Marandom izredno nezadovoljen (zakaj je dolga zgodba)
www.gwost.com
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klevic ()
urarrr ::
ja sem postavljal dela vse ok...particije naredi iste kot je bil kupljen in vse je tko kot prvi dan...ka pa maš ti z gwost.com???
LP Urarrr
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov 3TB disk ampak uporabno samo 2TB!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1206 (794) | metalhead71 |
» | lilo boot loader problemOddelek: Operacijski sistemi | 1941 (1573) | Michael7 |
» | Rad bi bootal Win98 in Windows XP z LiloOddelek: Operacijski sistemi | 1703 (1630) | Daedalus |
» | Vse o MBROddelek: Operacijski sistemi | 1582 (1332) | moj_nick |
» | Inštalacija Slackware 9.1 Linuxa (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 3593 (2974) | TICKO |