» »

Pomoč pri brezžični povezavi(ali je možno in kaj potrebujem)

Pomoč pri brezžični povezavi(ali je možno in kaj potrebujem)

meandmouse ::

Pozdravljeni,

Problem je sledeč; Prijatelj živi bogu izza hrbta in edina možnost za povezavo z internetom je mobitelov instant internet preko usb modema. Problem je, ker signala ne dobi direkt v hiši ampak v zidanici 200m(zračne linije) stran. Edina možnost(čista linija)za sprejem brezžičnega signala iz zidanice do njegove hiše je samo streha hiše in ne njegova soba 4m nižje. Sedaj vas spašujem ali bi tak način povezave deloval, da v zidanici kjer je signal poveže nekako usb modem z brezžičnim routerjem(doseg 300m)ter nato zmontira sprejemnik brezžičnega signala na streho svoje hiše in ta sprejemnik poveže z svojim računalnikom v svoji sobi? Kaj bi ta sprejemnik na strehi lahko bil?(antena,....)

Hvala za odgovore!

blackbfm ::

Sprejemnik je lahko router z DDWRT firmwerom ali pa (dobra) brezžična mrežna kartica. Pa za vso opremo je fino imet usmerjene antene.

Spajky ::

ruter : http://shop.wlan-sat.com/strojnaoprema/... ; nastavitev Tx brzine/wifi mode: B-Only ! Potem pa na antenico še mojo inovacijo: http://www.elektron.si/forum/viewtopic.... (Frupi tetrapak enhancer)


za doma pa PCI ali Usb wifi kartico, zunanja antena s kablom par m v stilu ATK Mini Panel 8dBi z Fe in 5m RSMA ... pa bo poceni in efektno ...

Še najbolje bi pa blo, da namesto stvari v zidanici probaš najti kako dobro dušo na broadbandu po žici v vidnem polju, pa ga prosit, če se lahko preko wifi k njemu "prišlepaš" za malo fin.konpenzacijo uporabe; UMTS ni glih poceni (ko potrošiš preveč MB) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

meandmouse ::

Hvala vam za pomoč.

Bomo sprobali. Spayki ta vas je res v ....., zato tudi nobena dobra duša nima broadbanda. To je edina opcija.

L.P.

blackbfm ::

Pa če boš kupoval mrežno kartico si kupi Alfa AWUSO36H. Pomete z vso konkurenco, če daš pa usmerjeno anteno gor pa sploh.

Tist tetrapak antena res zgleda dost klošarsko heh.. lahko si pa narediš windsurfer, malo pogooglaj, lepš izpade, lovi pa tudi fajn.

Spajky ::

blackbfm je izjavil:

Tist tetrapak antena res zgleda dost klošarsko heh.. lahko si pa narediš windsurfer...
Windsurfer ima mali problem, ki se mu reče prehud vpliv na impedanco (wSWR) antence in posledično večje število okvarjenih paketkov, pa tudi gain ni taki kot predstavljajo - sprobal! Kar se pa tiče "grdote", saj ne živi v zidanci, pa ni važno!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brezžična povezava TV antene s televizorjem

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
223441 (2236) Pac-Man
»

Deljenje WIFI povezave - razdalja

Oddelek: Omrežja in internet
154190 (3721) Spajky
»

Koliko lovi ruter?

Oddelek: Omrežja in internet
61025 (786) kurjač
»

Wlan antena

Oddelek: Omrežja in internet
8978 (796) Spajky
»

kako izboljšati domet routerja

Oddelek: Omrežja in internet
4011900 (9754) Pyr0Beast

Več podobnih tem