» »

Napaka 0x80000001 pri namestitvi slovenskega Windows 7 Professional 64-bit

Napaka 0x80000001 pri namestitvi slovenskega Windows 7 Professional 64-bit

SLO_Matej ::

Pozdravljeni!

Sedmico sem nameščal že kar nekajkrat, vendar sem prvič naletel na napako (do sedaj je zgledalo, kot da Sedmica ne pozna napak, vsaj ob namestitvi ne).

Preko programa MSDNAA sem pridobil licenčne Windows 7 Professional 32- in 64-bit z več slovanskimi jeziki, tudi slovenščino. Naredil sem kopijo originalnega DVD-ja, kot so mi naročili, saj sem original moral vrniti. Sliko sistema sem s PowerISO spravil na disk nekega računalnika, in jo nato z najmanjšo hitrostjo zapekel na drug DVD.

DVD sem vstavil v prenosnik, bootal in namestitveni program se je zagnal. Izbral sem slovenski jezik (namestitev je kljub temu potekala v angleščini, čeprav je bilo po izbiri jezika, ko se je pokazalo glede tipkovnice in vmesnika, povsod izbrano Slovenian), nato sem izbral različico, 64-bit. Naredil sem novo particijo, jo formatiral in namestitev se je začela. Nakar je skoraj pri koncu prišlo do napake, vidne na spodnji sliki:

Windows 7 Professional 64-bit SLO - napaka pri namestitvi: Windows could not set the offline locale information. Koda napake: 0x80000001



Računalnik je že prej poganjal 64-bitne Windowse in je povsem dovolj zmogljiv. Se komu svita v čem je problem? Poskusil sem že 3-krat (tudi z zapekanjem novega DVD-ja), vendar je bilo vedno isto.

Morda pa je skrajni čas, da si omislim kakšnega Maca? >:D

Lep pozdrav
  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

Ibrahimovic ::

Na nekem tujem forumu sem bral o teli tvoji napaki. Napaka naj bi se pojavila, če ne izbereš Angleškega jezika... Tak da probaj tako da tam nič ne premikas na drug jezik in boš videl če ti bo potem uspelo

fosil ::

Praviš da si izbral verzijo 64bit.
Pa si ziher da maš original CD? Ker koker vem originalni CD nimajo gor 32 in 64 bitne verzije.
Po moje to kakšna modificirana varianta.
Tako je!

SLO_Matej ::

Ok, lahko zberem angleščino, samo kakor vem Professional ne omogoča potem nameščanja drugih jezikov in preklapljanja med njimi, kakor Ultimate. Kako bi potem spravil Windowse v slovenski jezik? Pa brez kakšnih Vistalizatorjev in podobnih zadev. Če je original naj dela kot treba, naj bo vse legalno. Saj verjetno tudi na računalniku ko dobiš prednameščene, jih ne dajo v slovenski jezik s pomočjo takih programov ...

Da, DVD je bil popolnoma original od Microsofta. Ampak ker gre za posebno verzijo od MSDNAA pride to drugačen DVD kot tisti, ki ga lahko kupiš v trgovini. Tudi drugače je bil pobarvan itd. Je pa bil ziher original. Potem sem ga doma prepekel, tako kot so mi v tej organizaciji, kjer sem ga dobil, naročili, saj sem original moral vrniti.

amigo_no1 ::

SLO_Matej ::

Ja in kaj naj bi moral sedaj narediti?

opeter ::

Namestit Linux? ;)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

SLO_Matej ::

Računalnika ne bom uporabljal samo jaz, pa kakšne igrice kdaj pa kdaj bi tudi prav prišle. :) Poleg tega sem nabavil Office 2010, tako da imam vse za Windowse prilagojeno. :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Win7, kako namestim Language pack ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
5328138 (17381) GTX970
»

windows 8 (nakup) (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Operacijski sistemi
29054563 (36304) mtosev
»

Original Windows?

Oddelek: Operacijski sistemi
222897 (2341) brodul
»

Vista Upgrade ne gre na prazne diske (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11814538 (10171) MrStein

Več podobnih tem