Forum » Kaj kupiti » Nas ali File server?
Nas ali File server?
dronyx ::
Zanima me, ali je smisel kupovati klasični file server za par uporabnikov, ali je boljša rešitev nek Nas? Gre pa v bistvu za to, da so datoteke na enem mestu in se lahko potem celota varnostno arhivira nekam drugam. Kakšne so prednosti in slabosti?
Zvezdica27 ::
lp,
glavni minus najpočasnejših media zadevc kot NAS (vključno z opcijo usb priklopa na routerjih), recimo kak Xtremaer, je obupna hitros (počasna, da ne bo pomote). Ampak je pa đabe. Streamanje filmov bo delalo (ker ima 1080p rip ponavadi okoli 10mbit/s, to je cca 1 MB/s, to ni sile). Prenos cele knjižnice filmov boš pa kar klel.
za namenske NAS pa ne bi vedel, najbrž so hitrejši, file serverji pa bi morali biti še hitrejši (uporabi kak star laptop pa ga daj v klet pa je).
Odvisno kaj bi rad. Jaz ne uporabljam (prej na routerju), raje priklaplam direkt na računala.
zz
glavni minus najpočasnejših media zadevc kot NAS (vključno z opcijo usb priklopa na routerjih), recimo kak Xtremaer, je obupna hitros (počasna, da ne bo pomote). Ampak je pa đabe. Streamanje filmov bo delalo (ker ima 1080p rip ponavadi okoli 10mbit/s, to je cca 1 MB/s, to ni sile). Prenos cele knjižnice filmov boš pa kar klel.
za namenske NAS pa ne bi vedel, najbrž so hitrejši, file serverji pa bi morali biti še hitrejši (uporabi kak star laptop pa ga daj v klet pa je).
Odvisno kaj bi rad. Jaz ne uporabljam (prej na routerju), raje priklaplam direkt na računala.
zz
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrosti preko wireless NOddelek: Omrežja in internet | 2952 (2601) | Spajky |
» | problem prenosa torrentov na NAS strežniku synology DS 212jOddelek: Pomoč in nasveti | 5457 (5121) | mNeRo |
» | Izbira wireless routerja za NASOddelek: Omrežja in internet | 2485 (2278) | Silver |
» | Oddaljeno namizje XPOddelek: Pomoč in nasveti | 5577 (4690) | Chessman |
⊘ | Kompletna pomoč za Emule uporabnike (porti, Emule, zaščita)Oddelek: Omrežja in internet | 12999 (11155) | jurre |