Forum » Programiranje » C# tabela
C# tabela
gutfiler ::
Stvar je sledeča...
Imamo en razred PrevoznaSredstva in en razred TabelaVozil.
V razredu TabelaVozil pa moramo shranjevati v tabelo prevozna sredstva. Prvi problem se mi pojavi že pri splošnem in kopirnem konstruktorju v TabelaVozil...
Če ima kdo kakšno idejo oz. mi je pripravljen pomagat, prosim če odpiše ali pa se mi javi na privatno sporočilo.
Hvala!
Imamo en razred PrevoznaSredstva in en razred TabelaVozil.
V razredu TabelaVozil pa moramo shranjevati v tabelo prevozna sredstva. Prvi problem se mi pojavi že pri splošnem in kopirnem konstruktorju v TabelaVozil...
Če ima kdo kakšno idejo oz. mi je pripravljen pomagat, prosim če odpiše ali pa se mi javi na privatno sporočilo.
Hvala!
qwertzyy ::
ista naloga..vendar pa imam problem pri drugem delu naloge..help?
/** * Vrne tabelo vozil samo podane znamke. Velikost tabele, naj ne presega dejaskega * stevila vozil iste znamke. */ public static TabelaVozil vrni_po_znamki(TabelaVozil vozila, string znamka) { return new TabelaVozil(0); }
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: qwertzyy ()
revvs ::
In kaj zdaj ti argumentiraš in kaj bi ti naj ven izpljunilo ? Sploh imaš class in potem instanco in kaj zoveš ?
Mitja Bonča ::
Evo sem se malce zavzel za ta tvoj projekt, ker vidim da ti še ne gre najbolje od rok. Tako sem si jaz zamislil (ker težko delam po tvoji kodi):
Upam da ti bo kaj v pomoč.
Mitja
using System; using System.Collections.Generic; using System.Linq; using System.Text; namespace Mar19Vaja2_02 { class Program { static void Main(string[] args) { List<Vozilo> listaVozil = UstvariListVozil(); //Iskanje vozil po znaki: List<Vozilo> listaZnamka = IskanjeVozil.Vrni_po_Znamki(listaVozil, "Honda"); //isknaje vozil po letniku: List<Vozilo> listaLetnik = IskanjeVozil.Vrni_po_Letniku(listaVozil, 2010); //iskanje vozil po kategoriji in letniku: List<Vozilo> listaKategorijaLetnik = IskanjeVozil.Vrni_po_Kategoriji_in_Letniku(listaVozil, Kategorija.B, 2008); Console.WriteLine("Iskanje po znaki vozila:"); foreach (var z in listaZnamka) Console.WriteLine("Tip: {0}, Znamka {1} {2}, letnik {3}", z.Tip, z.Znamka, z.Model, z.Letnik); Console.WriteLine("-----------------------------"); Console.WriteLine("Isknaje po letniku vozila: (izbrano je leto 2010)"); foreach (var z in listaLetnik) Console.WriteLine("Tip: {0}, Znamka {1} {2}", z.Tip, z.Znamka, z.Model); Console.WriteLine("-----------------------------"); Console.WriteLine("Isknaje po kategoriji in letniku vozila:"); foreach (var z in listaKategorijaLetnik) Console.WriteLine("Tip: {0}, Znamka {1} {2}, letnik {3}", z.Tip, z.Znamka, z.Model, z.Letnik); Console.WriteLine("-----------------------------"); Console.ReadLine(); } private static List<Vozilo> UstvariListVozil() { return new List<Vozilo> { new Vozilo(Kategorija.B, "BMW","330i",2011), new Vozilo(Kategorija.A, "BMW","K 1300 R",2009), new Vozilo(Kategorija.B,"Honda","Civic 1.6 VTI", 1999), new Vozilo(Kategorija.B,"Ferrari", "458 Italia", 2010), new Vozilo(Kategorija.A,"Honda","CBR 1000", 2010), new Vozilo(Kategorija.B,"Suzuki", "GSX 1100 R",2008), new Vozilo(Kategorija.C,"Scania","R 620",2010) }; } } class Vozilo { public Kategorija Tip { get; set; } public string Znamka { get; set; } public string Model { get; set; } public int Letnik { get; set; } public Vozilo() { this.Tip = Kategorija.X; this.Znamka = String.Empty; this.Model = String.Empty; this.Letnik = 0; } public Vozilo(Kategorija _t, string _z, string _m, int _l) { this.Tip = _t; this.Znamka = _z; this.Model = _m; this.Letnik = _l; } } class IskanjeVozil { public static List<Vozilo> Vrni_po_Znamki(List<Vozilo> vozila, string znamka) { return vozila.Where(a => a.Znamka == znamka).ToList(); } public static List<Vozilo> Vrni_po_Letniku(List<Vozilo> vozila, int letnik) { return vozila.Where(a => a.Letnik == letnik). Select(s => new Vozilo(s.Tip, s.Znamka, s.Model, 0)). //LETNIK SE SKRIJE (OZ. SE GA PRIKAŽE KOT NIČ). OrderBy(o => o.Tip).ToList(); } public static List<Vozilo> Vrni_po_Kategoriji_in_Letniku(List<Vozilo> vozila, Kategorija kategoroja, int letnik) { return vozila.Where(a => a.Tip == kategoroja && a.Letnik == letnik).ToList(); } } public enum Kategorija { A, A1, A2, AM, B = 10, B1 = 11, BE = 19, C = 20, C1 = 21, C1E = 219, CE = 29, D = 30, D1 = 31, D1E = 319, DE = 39, F = 50, G = 60, X = -1 } }
Upam da ti bo kaj v pomoč.
Mitja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C#] Evidenca osebOddelek: Programiranje | 1162 (847) | DaMachk |
» | [c#] Majhen problemčekOddelek: Programiranje | 1014 (822) | darkolord |
» | [C#] DeserializacijaOddelek: Programiranje | 1869 (1472) | Cvenemir |
» | [c#] Ustvarjanje objekta v drugem razreduOddelek: Programiranje | 1667 (1612) | Cvenemir |
» | [C#] Kopiranje osebe iz seznama v drug seznamOddelek: Programiranje | 1505 (1366) | Presidente |