Forum » Programiranje » [php] vmesnik do shell skript
[php] vmesnik do shell skript
pegasus ::
V shellu imam cel kup skript, ki olajšajo razna sistemska opravila. Sedaj bi rad dostop do njih ponduil tudi drugim, preko enostavnega spletnega vmesnika. Rad bi, da ta vmesnik izpisuje isto kar izpisuje skripta, z isto hitrostjo in v istem časovnem zaporedju, z dodatkom, da kar skripta izpljune na stderr, obarva rdeče.
Kolikor sem gledal php, je ta enostavna zahteva ena sama komplikacija. Treba je ugasnit output buffering, uporabljat proc_open ter brati nonblocking, da stdout in stderr pipea ne hodita en po drugem. Zgleda, da bo sam php ovoj za enostaven shell skript daljši od shell skripta samega. Razen če jaz kaj bluzim (glede na to, da je to moje prvo bližnje srečanje s phpjem, zelo verjetno).
Test case:
php naj poganja takole skripto:
#!/bin/sh
echo abc
sleep 1
echo bcdef
sleep 1
echo error >&2
sleep 1
echo defghijkl
sleep 1
echo ok
V brskalniku naj se izpišejo nizi v enakem vrstnem redu, z enako hitrostjo, error naj bo obarvan rdeče.
Verjamem da zna kdo tu to stresti iz rokava.
Kolikor sem gledal php, je ta enostavna zahteva ena sama komplikacija. Treba je ugasnit output buffering, uporabljat proc_open ter brati nonblocking, da stdout in stderr pipea ne hodita en po drugem. Zgleda, da bo sam php ovoj za enostaven shell skript daljši od shell skripta samega. Razen če jaz kaj bluzim (glede na to, da je to moje prvo bližnje srečanje s phpjem, zelo verjetno).
Test case:
php naj poganja takole skripto:
#!/bin/sh
echo abc
sleep 1
echo bcdef
sleep 1
echo error >&2
sleep 1
echo defghijkl
sleep 1
echo ok
V brskalniku naj se izpišejo nizi v enakem vrstnem redu, z enako hitrostjo, error naj bo obarvan rdeče.
Verjamem da zna kdo tu to stresti iz rokava.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Web crawlerOddelek: Programiranje | 1449 (582) | b3D_950 |
» | Windows 10 bo dobil bash! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 48926 (41193) | Jst |
» | batch fajl iz txt (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 9699 (8360) | b3D_950 |
» | [php] preverjanje online uporabnikovOddelek: Programiranje | 2069 (1725) | cobrica |
» | iz dhcp v fiksni ipOddelek: Omrežja in internet | 1906 (1614) | Good Guy |