Forum » Loža » oldtimer vs. policija
oldtimer vs. policija
balaz ::
Zanima me sicer kako je s tem če te ustavi policija, avto imaš pa registriran kot oldtimer (starodobnik)? ali kaj komplicirajo?
Bral sem da naj bi taki avti se uporabljali samo za posebne prireditve po EU. Imam sicer BMW letnik 86, in bi si rad pridobil certifikat, zaradi popustov pri registraciji seveda :P
Ima kdo kaj iskušenj glede oldtimerjev, ali kdo kaj ve?
LP vsem
Bral sem da naj bi taki avti se uporabljali samo za posebne prireditve po EU. Imam sicer BMW letnik 86, in bi si rad pridobil certifikat, zaradi popustov pri registraciji seveda :P
Ima kdo kaj iskušenj glede oldtimerjev, ali kdo kaj ve?
LP vsem
harvey ::
Zaenkrat ni omejitev koliko se voziš s starodobnikom. Za policijo je zaenkrat edino pomembno - tehnična brezhibnost vozila in urejeno zavarovanje ter povračilo cest. Se pa v kratkem na tem področju predvidevajo spremembe, prvič status starodobnika (30 let) in pa omejitev pri vožnji (občasnost).
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Bias ::
@balaz, v kolikor imaš BMW na svoje ime in ga želiš reg. kot starodobnika, moraš imeti enako na svoje ime reg. tudi drugi (oz. v tem kontekstu prvi) osebni avto. Ta varovalka je narejena prav radi zlorab starodobnikov v primarno vozilo. Torej imeti moraš dva vozila reg. pri isti (ZT) zavarovalnici. Drugih zadržkov razen izpravnosti policija nima.
balaz ::
Bias a si prepričan da je tako, ker sem slišal od nekoga da mu niso težili z drugim avtom, men se zdi da ni povsod tako...
Bias ::
Mislim da je, ker je to varovalka. Fotr ima starodobnika (motor) in ker ima še tri motorje (torej 4) ni imel problema. Vem pa da sem pred časom bral glede tega.
Preveri še tule: http://www.svamz.com/
Preveri še tule: http://www.svamz.com/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dajatev za odjavljeno vozilo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 29591 (16147) | Miha 333 |
» | Posledice barvanja vozila na njegovo tržno vrednost (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 11124 (9823) | mihec87 |
» | registracija tomos atxOddelek: Na cesti | 6001 (5099) | Vikking |
» | Za katera kolesa z pomožnim motorjem je potreben izpit?Oddelek: Na cesti | 33187 (3289) | St235 |
» | Tomos Avtomatik PredelavaOddelek: Na cesti | 12413 (10710) | HyperGL |