Forum » Programiranje » [C#] pomoc pri vpisu elementov v listBox
[C#] pomoc pri vpisu elementov v listBox
eXoo ::
Sem še čisti začetnik v C#(.net) in imam naslednji enostaven problem. Zanima me namreč, kako bi s pritiskom na gumb izpisal elemente polja v listBox.
koda :
Hvala za kakršenkoli nasvet.
LP.
koda :
// to je v Class1.cs public static void vpisi(int velikost) { Form1 form1 = new Form1(); int[] polje = new int[] { velikost }; for (int i = 1; i < velikost; i++) { polje[i] = i; } }
//to imam v Form1.cs private void button2_Click(object sender, EventArgs e) { int velikost = Convert.ToInt32(textBox3.Text); Class1.vpisi(velikost); listBox1.?? // tu mi zašteka }
Hvala za kakršenkoli nasvet.
LP.
- spremenil: eXoo ()
Ok, to mi je jasno, ni mi pa jasno, kako naj izpišem polje. Se pravi, da ko vnesem text v textBox3 (recimo 30), da mi izpiše elemente polja v listBox1.Malo sem zgubljen. Če bi bilo po moje bi naredil nekaj takega...
samo ne gre =)
public static void vpisi(int velikost) { Form1 form1 = new Form1(); int[] polje = new int[] { velikost }; for (int i = 1; i < velikost; i++) { polje[i] = i; listBox1.Items.Add(i); } }
samo ne gre =)
Samo ne morem "dostopat" do listBox1 v Class1.cs, lahko dostopam samo v Form1.cs. Kako bi to rešil?
keworkian ::
V class1.cs dodaj
public static void vpisi(int velikost,ListBox lb) { Form1 form1 = new Form1(); int[] polje = new int[] { velikost }; for (int i = 1; i < velikost; i++) { polje[i] = i; lb.Items.Add(i); } } private void button2_Click(object sender, EventArgs e) { int velikost = Convert.ToInt32(textBox3.Text); Class1.vpisi(velikost,listBox1); }
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keworkian ()
Ne gre. Program se zažene, ampak ko vpišem število v textBox3 in kliknem na gumb javi nek error. Če pa vnesem število 1 pa se ne zgodi nič.
V class1.cs dodaj
public static void vpisi(int velikost,ListBox lb)
{
Form1 form1 = new Form1();
int[] polje = new int[] { velikost };
for (int i = 1; i < velikost; i++)
{
polje[i] = i;
lb.Items.Add(i);
}
}
private void button2_Click(object sender, EventArgs e)
{
int velikost = Convert.ToInt32(textBox3.Text);
Class1.vpisi(velikost,listBox1);
}
Sem ugotovil kaj je narobe.
int[] polje = new int[] { velikost }; //bi moralo bit int[] polje = new int[velikost];
in potem lahko izpišem, lb.Items.Add(polje[i]);
Hvala ti za pomoč.
Verjetno ti javi error zato ker v Class1 nimaš
PS: no dobro da si popravil
using System.Windows.Forms;
PS: no dobro da si popravil
Zgodovina sprememb…
Mhm, samo ni mi jasno zakaj mi ni javil napake za {} oklepaje namesto []... In pol sem iskal čist nekaj druga. =)
Naredil si array in vanj dal vrednost velikost, nisi naredil nič narobe:) Samo pri for se je zataknil.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C++] Prehod na Windows FormsOddelek: Programiranje | 953 (917) | jizzer |
» | c# classOddelek: Programiranje | 2257 (1851) | japol |
» | Koda kalkulatorja v MS visual C# 2008?Oddelek: Programiranje | 2970 (2307) | smukC |
» | C#, Dodajanje podatkov v Arraylist z GumbomOddelek: Programiranje | 2275 (2114) | Beezgetz |
» | [VB 2005] branje tekstaOddelek: Programiranje | 1640 (1308) | mNeRo |