Forum » Programiranje » Access 2010 dodajanje vrednosti
Access 2010 dodajanje vrednosti
AtaSmrk001 ::
Pozdravljeni,
Glede na to da se učim VB kod bi vas prosil za pomoč. Namreč rad bi posodobil polje v tabeli, glede na polje ki je v formi.
in sedaj nstopi problem, kako naj posodobim polje NarociloID iz forme:[Forms]![Navigation Form]![NavigationSubform].[Form]![NarociloID]?
t_Narocilo in t_Racun sta povezani 1 proti mnogo (en racun več naročil).
Hvala za pomoč.
LP
Glede na to da se učim VB kod bi vas prosil za pomoč. Namreč rad bi posodobil polje v tabeli, glede na polje ki je v formi.
Private Sub Command19_Click() Dim NarociloID As Long NarociloID = Me.NarociloID DoCmd.OpenTable "t_Racun", acViewNormal, acAdd DoCmd.GoToControl "NarociloID"
in sedaj nstopi problem, kako naj posodobim polje NarociloID iz forme:[Forms]![Navigation Form]![NavigationSubform].[Form]![NarociloID]?
t_Narocilo in t_Racun sta povezani 1 proti mnogo (en racun več naročil).
Hvala za pomoč.
LP
dolenc ::
Če vežeš pregled tabele(forme) na tabelo bo to tako in tako avtomatsko, kar narediš na formi se bo popravilo v bazi.
Če pa želiš s kodo, pa lahko sestaviš updejt, je nekak najhitreje
Dim vrednostTextbox As String
Dim pogojKateri As String
codedb.Execute "UPDATE tabela1 SET polje1 = " & vrednostTextbox & " WHERE poljeVtabeli = " & pogojKateri, dbFailOnError
Upam, da sem te prav razumel kaj želiš.
Če pa želiš s kodo, pa lahko sestaviš updejt, je nekak najhitreje
Dim vrednostTextbox As String
Dim pogojKateri As String
codedb.Execute "UPDATE tabela1 SET polje1 = " & vrednostTextbox & " WHERE poljeVtabeli = " & pogojKateri, dbFailOnError
Upam, da sem te prav razumel kaj želiš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | visual basic 2008 express editionOddelek: Programiranje | 1811 (1238) | sel |
» | C# ProgramOddelek: Programiranje | 3095 (2018) | Spura |
» | [Access 2007]Oddelek: Programiranje | 2627 (2227) | urosz |
» | [VB 2005] branje tekstaOddelek: Programiranje | 1646 (1314) | mNeRo |
» | [VB express edition] problemOddelek: Programiranje | 1371 (1274) | frudi |