» »

Kateri Lite-On se da flashnit na 48x

Kateri Lite-On se da flashnit na 48x

AtaStrumf ::

Sem glih dons nabavil 40x Lite-On-a, tukaj so vsi podatki, ki sem jih lahko našel, pa če mi kdo lahko pove če ga lahk flešnem na 48x, ker sem nekaj slišal da se da, vsaj 32x-ke so se dale:

Lite-On 40x12x48
S/N: 204235009765
Manufacturing Date: Aug. 2002
Firmware: ZS0N

pa čudn mi je ker mi ne bere CD-jev, ki jih je kolega posnel glih z 32x Lite-On-om fleshanim na 48x, bere pa mi brez problema kopije, ki sem jih jaz naredil iz teh istih CD-jev z svojim TEAC-om 24x a na 16x-ni hitrosti Image pa je naredil Pioneer DVD, ker jih TEAC ni znal oz. je naredil neuporabne. To velja za kopije originalov, ostalo dela vse BP.

BaRtMaN ::

Link:
http://club.cdfreaks.com/showthread.php...
Od tukaj prekopirano:
LTR-40125S (f/w ZSxx) -->LTR-48125W, possible, mediatek chipset. [Personally tested]
LTR-40125W-->LTR-48125W, possible, mediatek chipset. [tested by alexnoe]

Poglej katero revizijo pecke mas - al S al W v CloneCDju.

A sm pa res butl. Napisal sem vse razen modela, ki pa je LTR-40125S, torej bi moralo delat. Juhu. Thanx BaRtMaN!

borchi ::

flashal boš 40x na 48x čeprav tvoj kolega s flashanim na 48 zapeče cdje, ki jih ne moreš prebrat? pridobil boš pa 10 sekund pri zapisovanju enega cdja.

i rest my case!
l'jga

Not so fast my friend. Ni problem tako enoplasten. Te CD-je, ki mi jih Lite-On ne prebere mi prebere tako TEAC 24x kot Pioneer DVD 106s, tako da problem ni v samih CD-jih ampak v pogonu in to v pogonu z originalnim firmware-om.

Sem še malo raziskoval in ugotovil da mi recimo njegova kopija GP4 na Traxdata 40x mediju dela, moja ki mi jo je ravnotrako on posnel samo na Intenso 32x medij pa mi ne dela. Pravtako mi ne dela nobena igrica posneta na Intonsotu 32x in še enem drugem no name CD-R-ju ter FUJI 24x-nem mediju. Delata pa mi obe kopiji na Traxdatinih 40x CD-R-jih in še ena na neki levi firmi 16x-nem CD-Rju. Tako da je zgleda nekaj problem z mediji, samo po drugi strani pa mi ti isti mediji če so posnetikot data CD delajo BP, tako da gre pomoje za specifičen problem z kopijami originalov in določenimi mediji, samo me pa moti ker sem Lite-On- a nabavil ravno zato ker sem ga hotel uporabit za branje tistga pri čemer mi sedaj TEAC 24x ne dela pol pa ugotovim da bere še slabše, čerav tisto kar bere pa bere zelo hitro, dosti hitrejše od Pioneer DVD-ja, ki ga sedaj zasilno upor odkar TEAC ni več kos določenim zaščitam; pri branju seveda, piše še vedno vse OK.

Sem fleshal zadevo in zgleda da dela:

Sam unih CD-R-jev pa še vedno noče brati, no ja sem pa vsaj CAV snemanje pridobil.

borchi ::

in se pozna dost? a sigurno dela zdej v CAV? a je kak problem, če hočeš it nazaj na originalni firmware?

hvala!
l'jga

Mislim, da je CAV ker vrti se ves čas enako glasno. Pri TEAC-u slišim razliko ko preklaplja.

Kar pa se tiče iti nazaj na origialen firmare ni to noben problem. Sem si naredil backup originalnega firmware in če kaj ne bo delalo ga lahk dam nazaj, tako da no problem. Nisem pa še probal snemat na 48x, ker nimam nobenih medijev, sem pa snemal na 32x in dela super.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lite on CDRW - problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
301952 (1459) jest10
»

LiteOn LTR-48125S vs. 48125W vs. 48126S

Oddelek: Strojna oprema
9884 (841) bastadu
»

uniceni CD-ji pri peki z Nerotom

Oddelek: Pomoč in nasveti
241565 (1117) City
»

Vprašanje za lastnike Teacovega 40x pekača...

Oddelek: Kaj kupiti
452868 (1990) Sergio
»

Katerega štiridesetkratnika?

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
101960 (1960) Klemenn

Več podobnih tem