» »

Rc helikopter nakup

Rc helikopter nakup

Alessio983 ::

odločam se med tem dvem :

pa nevem kaj je bole oz. če ima kdo kakšen boljši predlog za do max 120-130 € :)


http://rc-modeli.net/4-kanalni/4342133-...

http://www.rcsvet.si/4-kanalni-helikopt...

lexios ::

Če si zagret in misliš resno - začni s simulatorjem in dobro komando! Za 130 eurov bi sam raje premislil o dobri (vsaj 6 kanalni) komandi ali igrački tipa MSR Blade, če še malce dodaš pa o second-hand 450 ali 500 modelih. Vsekakor začne se pri dobri komandi! In bolje da povprašaš (oz. prebereš obstoječe poste) na forum.modelarji.com.

Alessio983 ::

hvala za odgovor , če bi imel več kot financ ,tak0 vem kaj bi si kupil ... da si pa zdaj kupim komando za 200 EUR pa se igram na računalniko z njim mi ni ,pa potem še čakam da spet zberem 200 EURza heli :/ . Sem pa tudi dokaj dober v tem in imam komando ,neko navadno + simulator. Samo to ni to , rad bi ga vozil zunaj :) ,in nato iz tega prešaltal na 6 kanalni 3D ko bodo finance ,mogoče celo na nitro ,samo morem zbrati dovolj denarja

Zgodovina sprememb…

Dromar ::

lexios ti je pravzaprav podal zelo dober odgovor. Sicer načeloma res nisem podpornik tega, da se nekdo ne drži cenovnega ranga, vendar vem kako izgledajo začetki...
Pred parimi leti mi je namreč foter kupil prvo daljinsko vodeno letalo-nek Skywave. Koštal je okrog 30 tisoč tolarjev. Na drugem poletu se je zložilo stiroporasto krilo, začetek z njim pa je bil kajpadane obupen. Ko sem prešaltal na prvo letalo, ki je za vodenje potrebovalo več kot gas, levo desno, torej vsaj še upravljanje višine (skywave je imel zadnje V krilo, in nisi rabil upravljati z višino...ko si pritisnil gas, je šel gor, ko si ga spustil, je počasi jadral dol), nisem imel praktično nobenega predznanja, ker je bilo kot noč in dan.
Tako je bilo recimo prvo pravo letalo zame Miss 2, kasneje Java, ki je bila meni osebno zelo priljubljena, a se je pri zelo dolgem spustu v luping zlomilo kril, zato smo prešaltali na alfo. Po alfi Super Miss in iz Super miss sva s fotrom šla vsak svojo pot-jaz v akrobatska letala, foter pa v hitre jadralce in kasneje še na impeler in pravega reaktivca, nakar se je naučil vozit še helikopter.

Zavedat se moraš, da je to izredno drag šport, pa ne zgolj zato, ker to veliko stane, ampak zato, ker ko enkrat pade po tleh, lahko vržeš večinoma stvari v kanto. Ko je recimo java padla iz kakih 100 metrov višine brez krila na tla je deloval samo še en servo...Ko je zabil impelerja v tla, ni delovalo več nič. Reaktivca je prodal po 2 mesecih, ker je enostavno prevelika izguba, če ti pade več tisoč eurov vredno letalo po tleh.

V ta šport se spuščaj le, če imaš res veliko denarja, pa razmisli o tem, kaj ti je ljubše, ker helikopter ni to, kar si ljudje predstavljajo. Helikopter se večinoma leti na kvečjemu par metrih višine, ker ga je bistveno težje kontrolirat kot letalo.
Omisli si mogoče raje letalo, ker za 200EUR dobiš dejansko dokaj dober vstopni model s komando.
Recimo Miss 2 ali Java+http://mibomodeli.si/trgovina/index.php...

Alessio983 ::

načeloma je drag šport ja :) , sem imel možnost voženj z letalom ,dosti ,oče od punce ima kar nekaj modelčkov ,vendar me nikoli ni potegnilo notri ,sedaj pa sem pri kolegu vozil helikopter in mi je čisto drugače :) zato mi zdaj ne da miru. Vem da je težko dobit kaj za mali denar ,vendar vsaj za kakšne pol leta ,mogoče manj da si potem lahko privoščim kaj konkretnega,ter se na tem naučim oz. še izpilim znanje.

tale velik , iz rc modeli mi je všeč , gledal sem dosti videov in ne zgleda slabo

mihec87 ::

Oglasi se na forum.modelarji.com je v heli sekciji kar dosti napisanega o tem.

Pennywis3 ::

poglej malce na http://www.lindinger.at/

T0RN4D0 ::

Če nimaš 1000EUR za zružit se raje sploh ne spravljaj :D
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

darkolord ::

T0RN4D0 je izjavil:

Če nimaš 1000EUR za zružit se raje sploh ne spravljaj :D
Zakaj že? Jaz se s helikopterčkom za 20 eur lahko prav fino zabavam...

T0RN4D0 ::

Če misli resno, če se ni hecal z 3D letenjem zunaj, je žal tako. Jurja je pretiravanje za začetek in prenizka cifra za resno "kariero" s helikopterji.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Dromar ::

Potemtakem pač kupi ta helikopter...Osebno bi rajš mel dnar doma v kuverti in šparal tako dolgo, da bi lahko kupil nekaj konkretnega, ampak ok, ljudje smo različni. Težko razumem, kako ti je lahko všeč letenje s helikopterjem, ni ti pa všeč z letalom, kar pove zgolj to, da še nimaš izkušenj ne z enim ne z drugim, vsaj kar sem do danes doživel je blo tako. namreč s helikopterjem traja res par let, par tisoč stran vrženih eurov, par noči obupa in dvomov preden ti dejansko uspe delat kake trike s heličem, ker so zlo komplicirani in zmer ti zna past po tleh. Avion na drugi strani...kupiš eno Miss 2 ali Super Miss za začetek, najboljš pri Stjepanu Količu v Brežicah, ker te zastonj še par ur uči letet s trener komando. Mesec kasneje že lahko šaltaš na akrobata...Mi smo nabavli like 3 typhoone iz stiropora, tej ki skup letimo...poceni, laufa dok ga ne potolčeš in naučiš se z njim akrobacij tolk da adijo, potem pa šaltaš na kaj boljšega in dražjega.

Po enem mescu z akrobatom boš znal to.
Moj foter, ki se bistveno resneje ukvarja s tem kot jes je prej znal dobro letet reaktivca kot helikopter...Odloči se pa seveda sam, če ti heliči tako blazno dišijo in si dejansko že kdaj vozil, potem nabavi...Upam samo, da ni neka otroška fantazija kot v večini primerov.

Tale model mam jaz trenutno:

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dromar ()

twom ::

Za začetek kupi nekaj za 40EUR ali manj!
Za učenje in razbitje bo dovolj dober in drag.
Če te bo prijelo in ko boš obvladal komande pa kaj dražjega..., takrat boš tudi denar našel...

Lp,
Peter

mihec87 ::

Za 500eur dobiš zelo soliden helikopter(align,protos) ne rabiš lih 1000eur.Seveda je to za začetek overkill sploh če misliš v to it sam brez pomoči izkušenega namreč za zgoraj omenjene helije že moraš kar nekaj znat da zadevo pravilno nastaviš.

Ni pa to nikakor zadeva ki se zjutraj zbudiš pa se odločiš to bom je še potrebno dosti več govorimo o konkretnih heliji,razne lame pa to pač lih niso so pa nek začetek ne pomeni pa da če obvladaš tega boš konkretno zadevo obvladal.Sploh je težje če se še nisi nikoli ukvarjal z modelarstvom saj se boš še srečal z polnilci,li-po baterijami ter napravo za vodenje ter sprejemnik potem regulator,motor, helikopter še ima gyro,servomotorji itd..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

darkolord ::

Zakaj pa je pa na primer tale tolk zanič (očitno že mora bit, ker stane zgolj dobrih 200 eur skupi s komando)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

T0RN4D0 ::

Have it your way.

Lahko pa vprašaš fante, koliko so zdrobili v prvem letu ukvarjanja s helikopterji. http://forum.modelarji.com/viewforum.ph...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

urosh ::

se pa da zadeve z nekaj sreče dobiti tudi dokaj poceni. kolega je v šajghoferju dobil t-rex 450 s komando in alu kovčkom za 150EUR. Seveda manjkajo še baterije in polnilec.
Ta hobi je pa kar drag, predvsem na začetku (komanda, polnilec, heli), potem pa ni več tako. Ampak večina naredi napako na začetku, ker kupi poceni in nato čez nekaj časa ugotovi, da je komanda preslaba, polnilec ne podpira več kot 4 sli 5s lipotov (ti pa kuriš 3s in bi lahko2 naenkrat filal recimo) itd...
kar se tiče baretij in polnilcev se pa da zadeve dobiti tudi dokaj ugodno: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor... ali iz nemčije http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor...

lp

Housy ::

Sam sem že sprobal kar nekaj igrač na daljinsko vodenje (predvsem helikopterje) in moram rečt, da je izmed vseh preizkušenih RC helikopter Syma S107 zmagovalen.

Je res vzdržljiv helikopter, tako da mu ne bo hudega, tudi če vam kdaj pade na tla ali se kam nehote zaletite. Upravljanje je res simpl, tud cena ni neka zasoljena.

Lp

-mihaaa- ::

@Housy: do koliko dalec pa ta Syma komande nesejo, mislim da je IR in ne RC

Housy ::

nekje med 10 in 15 metrov

Cosmo ::

Tale Syma je zelo podoben Hoferjevemu. Se ga splača kupit?
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

Spock83 ::

Če bom kdaj prišel do denarja si bom to omislil. http://vimeo.com/4173690 :) + gps modul :D

zupicaa ::

Tudi mene zanima kakšene kvalitete je helikopter iz Hoferjeve ponudbe? Se ga splača kupit? Predvsem baterija me malo skrbi (čas delovanja).

blackbfm ::

Ampak večina naredi napako na začetku, ker kupi poceni in nato čez nekaj časa ugotovi, da je komanda preslaba, polnilec ne podpira več kot 4 sli 5s lipotov (ti pa kuriš 3s in bi lahko2 naenkrat filal recimo) itd...


Ali pa si talent kot jz in razsuješ novo 170 eur vredno komando v prvih treh dneh (jo pozabil na strehi od avtomobila)

Maš 2 teoriji

1) v stvar se ne splača vložit prvič veliko keša, ker te lahko mine, ali stvar razbiješ
2) v stvar se splača vložiti veliko, ker edino s kvalitetnimi stvarmi imaš lahko polno "modelarsko" izkušnjo, stvar deluje in to dolgo + dobre komponente lažje prodaš

Kaj je boljše, bolj smiselno nevem, mora vsak zase premislit.

retard ::

http://www.rcsvet.si/stiri-kanalni-helikopterji/951-rc-helikopter-4-kanalni-rapidly.html

http://www.rcsvet.si/rc-helikopterji/16...

katerga nej si kupim?

webstar ::

Poglej na eBay (Syma S170G, cena cca 25 €).

retard ::

ja, ta je dober. vendar sam še majhen in mi starši dovolijo naročit samo znotraj slovenije.
in zato gledam na rc svet. da ni predrago in ni preslabo. ta dva sta mi padla najbolj v oči in me zanima kateri je boljš.
čene si bi kupu
ja, ta je dober. vendar sam še majhen in mi starši dovolijo naročit samo znotraj slovenije.
in zato gledam na rc svet. da ni predrago in ni preslabo. ta dva sta mi padla najbolj v oči in me zanima kateri je boljš.
čene si bi kupu
[st.koda]http://www.rcsvet.si/stiri-kanalni-heli...

BALAST ::

Vsi ti helikopterčki so en poceni hobi, vendar veselje hitro mine, ko moraš za dodatne elise plačat po 15€ (4 krilca), da ne omenim da baterije zdržijo maxc 15min vožnje in rabiš vsaj še eno dodatno LI-PO baterijo (30€). Še posebno ker moraš čakat 2-3ure da se ena baterija napolni.

Naredi si uslugo in si raje kupi kak športen rekvizit rolerje ali pa skejtbord.

retard ::

oboje še imam

BALAST ::

Potem si pa privošči dan z gokardom... :D

retard ::

me ne zanima.
sm že imel tah heli sam veči in je bil vredi.
sam reci kjerga nej kupim.prosim

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: retard ()

blackbfm ::

rabiš vsaj še eno dodatno LI-PO baterijo (30€). Še posebno ker moraš čakat 2-3ure da se ena baterija napolni.


Baterije stanejo okoli 10-15 eur, v tujini jih pa dobis za drobiz, tako kot ves ostali rc material. Pa tistih 500mah se tudi ne more filat prav dolgo.

blackbfm ::

namreč s helikopterjem traja res par let, par tisoč stran vrženih eurov, par noči obupa in dvomov preden ti dejansko uspe delat kake trike s heličem

Avion na drugi strani...kupiš eno Miss 2 ali Super Miss za začetek, najboljš pri Stjepanu Količu v Brežicah, ker te zastonj še par ur uči letet s trener komando. Mesec kasneje že lahko šaltaš na akrobata


Ja najbolše da pol življenja porabiš za učenje, pa 3 experte zraven da kontrolirajo vsak tvoj premik ročke:))

Če nisi ravno lesen, ampak resno ultra lesen in nesposoben, rabiš za začetniško letalo kakšne 2 do 3 dni da ga obvladaš (od tega da se ga naučiš sploh vržt, do pristajanja v roko). Res pa da je treba navodila prej prebrat in dobro skalibrirat vse..itak vse jasno piše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

T0RN4D0 ::

EH lipoti se po novem filajo kakšnih 20 minut. Samo normalen polnilec rabiš, ne smeti ki jih dobiš zraven takšnih kompletov. Pa primerne baterije, seveda :]
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T0RN4D0 ()

letmein ::

Zadeve za RC jaz vse v tujini nabavljam, večino hobbyking, eBay.. Prihranki so kljub DDV ogromni. Trenutno se ukvarjam s FPV/UAV projektom, ki bazira na Bixler-ju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: letmein ()

c3p0 ::

Lipo se ponavadi polni z 1C, torej 2200mAh lipo pri toku 2.2A, kar bi ga napolnilo v 1h, če bi bil povsem prazen. A ker ponavadi ni, je v dobre pol urce poln. Če polniš z 2C, pa še pol manj. Itak so pa baterije v tujini že toliko poceni, da imaš vedno vsaj 2-3.

@letmeinn, enako, le da na moddanem EasyStaru.

T0RN4D0 ::

c3p0 je izjavil:

Lipo se ponavadi polni z 1C, torej 2200mAh lipo pri toku 2.2A, kar bi ga napolnilo v 1h, če bi bil povsem prazen. A ker ponavadi ni, je v dobre pol urce poln. Če polniš z 2C, pa še pol manj. Itak so pa baterije v tujini že toliko poceni, da imaš vedno vsaj 2-3.

@letmeinn, enako, le da na moddanem EasyStaru.


Zadnje čase je že precej LiPotov na trgu, ki jih lahko polniš s 5C. Čeprav se ob vsaki novici o baterijah usuje 20 komentarjev da baterije nikamor ne napredujejo...
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

c3p0 ::

Včasih je veljalo, da >1C charging malo skrajša življenje baterije. Se pa ne bi čudil, če to zdaj več ne drži.

blackbfm ::

Seveda drži, hitreje kot filaš slabše je za baterijo. Se pa pomoje ne splača s tem obremenjevat, je ne uničiš tolk kot prišparaš na času.

davoryn ::

Pozdravljeni,
Malo čekiram po svetovnem spletu in naletel sem na res ugodno spletno stran:):
http://www.toptoyexpress.com/
Zanima me ali ima kdo izkušnje z njo ter seveda kako je s poštnino, če npr izdelek stane cca 30eur?
Hvala,
LP
Davorin

duky25 ::

Bom malo izkoristil to temo!
Namrec sam nameravam kupiti RC Helikopter nekje da se cena vrti okrog 100€ pa da ni majhen ter da ima LED osvetlitev za nocno letenje in zuanjo uporabo pa bi prosil za kaksen nasvet ter kje kupiti?
Ps.V tem sem zacetnik nisem se imel nobene RC naprave!!!
Npr.Sem malo pobrskal in prebral tako da najbolj so mi v oci padli tile!!!
http://rc-modeli.net/3-kanalni-helikopt...

http://rc-modeli.net/3-kanalni-helikopt...

http://rc-modeli.net/4-kanalni/4342132-...

pa ce bi bilo mozno da ima obliko vojaskega helikopterja!!!

http://rc-modeli.net/3-kanalni-helikopt...


Kaksna stran z vec izbire vojaskih helikopterjev!!!
Hvala ze v naprej za vse odgovore!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: duky25 ()

Keyser Soze ::

Ti si pa čisto overexcited. Sami klicaji...

Sam sem pred časom kupil tisti bogi kitajski 3,5 kanalni helikopterček za 50 ojrov - srednja velikost, tam od oka slabih 30cm dolžine. Kar fino zadevica za zabijat cajt, edina jeba je ta, da bi rabil en malo večji prostor za njegovo manevriranje. Namreč, v manjših prostorih, kjer je veliko pohištva, sten, ga zelo hitro zjaha turbulenca (lastni vetrovi >:D).

Plus, "pitch" ga totalno jebe, saj tisti repni rotor ni vreden ama nič. Se mi je že parkrat zgodilo, da ga je kar pozaugalo v steno, ker ga repni rotor ni uspel nagnit naprej - stran od stene.

Pa baterija je, logično, bolj boge sorte. 10 minut športa na račun dobre ure in pol filanja.
OM, F, G!

Anonimnež ::

Pozdravljeni,

kupujem helikopter za hobij. In sicer ene parkrat sem vozil prijateljeva tako, da probal sem že.

Pa sta mi v oči padla ta dva (glede €, ki bi jih bil pripravljen dat).

1.
http://www.rcsvet.si/rc-helikopterji/62...

2.
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor...
(sicer pri tem: http://www.bolha.com/modeli-letal/helik...

Pri drugem se mi bolj dopade daljinec (nima dolge antene), ne vem pa ali je tudi dober ? In mogoče to, da ima dvojno nastavitve hoda servomotorja. Je to prednost ali prej slabost?

Malce pomoči bi rabil.

LP

darkolord ::

Prvi je 3 kanalni, drugi je 4 kanalni. Veš, kakšna je razlika?

Anonimnež ::

Približno - razlika v tem kako se premika, v katere smeri. Je tako ?

mat xxl ::

Ja prvega imam tudi jaz oziroma 2 leta sem naredil, zelo stabilna zadeva 32 cm dolg, zanimivo, da brez problema ponese in dvigne 22g težko mini kamero zelo stabilna zadeva , ja za štart nabavi 3 kanalnega z 2 nasproti vrtečimi se elisami.... kasneje pa kaj več, sicer hitro leti kaj na okoli.

Sam sem še dokaj nov z tem hobyem 1 mesec, no sem prvega micro 3 kanalca dobil za RD in so me malo okužili z tem hobyem, sedaj sem pa še Symo 032 nabavil na Ebayu zelo ugodno in še eno za drobiž v rahli okvari in pa enega večjega Double horsa 9101 tudi ugodno iz Ebaya, kateri mi kar težave povzroča, zunaj skozi nekaj piha, notri je pa pre malo prostora za 90 cm voziti posebej, ko testiraš in nisi siguren niti ne veš kako se odziva. Sem pa testiral in dvigne tudi 80 g ....recimo zaradi kamere.....

Ja polomil sem samo na microtu Carrera green chopper 22 cm že 3 x balance bar in vsakič zlepil in ojačal z sekundnim limom in prahom ( vsakič se potem drugje zlomi) ... no imam že novo naročeno samo traja .....ni pa delov za tega nikjer za dobiti...sem nekaj podobnega po dimenzijah in slikah našel, upam, da bo......... zanimiv hoby oziroma igračkanje.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RC helič

Oddelek: Loža
172740 (1270) MacGyver141
»

Helikopter (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6013312 (9519) stb
»

Zelo odporno rc letalo za začetnika

Oddelek: Loža
214443 (3851) Matevz96
»

RC letala (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
558371 (4886) WaterBoy
»

RC helikopter

Oddelek: Loža
215325 (4401) -mihaaa-

Več podobnih tem