» »

Nepravilno delovanje senzorja, ki meri temp. proc.

Nepravilno delovanje senzorja, ki meri temp. proc.

Easx ::

Namreč, stvar je taka. Na plati ga-7axp sem skuru en proc. nato sem kupil novega in ga dal gor (xp 1700+, vulcano 7+-max obratih). Nakar prižgem komp. in v biosu mi pokaže temp proc 60C. To mi ni blo všeč in sem komp odnesel na servis, kjer so mi proc namazal z drugo pasto (artec silver) in klej ga zlomka, ko so priključili rač. je v biosu kazal 75 stopinj. Pri tem je največja fora v tem, da je temp sistema 27C in hladilna rebra so na otip po kakih 15 min. delovanje malo nad sobno temp, medtem ko je delovanje kompa. stabilno.
Tip na servisu je bil mnenja da je senzor fuč. Zanima me če ma kdo kakšno podobno izkušnjo ali o tem kaj ve. Zanima me tudi kako naj preverim ali je ta senzor res fuc in kako izmerit resnično temp. proc.?

cybermatrix ::

Ne vem sicer kako se to preveri ampak jaz bi procesor maksimalno obremenil (saj imaš garancijo če si kupil novo!)in če se bo skuril pelji stvar nazaj na servis in reči tistemu tipu, da je senzor v njegovi glavi fuč in ne tisti na plati kot je on rekel !!! :D :D

-CM

Boško ::

Če je hldilnik hladen, ponavadi pomen slab stik med procesorjem in hladilnikom! Žal! Hladilnik ne more bit hladen, če hladi enga XP-ja!

L.p.

Se strinjam z Boškotom !

Prvi problem je že to, da v mlacomu ne dajajo garancije za proc.!
Glede hladilnih reber. Niso lih hladna, ampak majo nekje med 30 in 35 stopinj, pri tem, da se vulcano 7+ muči na najvišjih vrtljajih.;(

R-S-LoVe ::

Če imaš kje kakšen drug pc na voljo, lahko poizkusiš, izmeriti temp za njim, naprej ti je pa tko vse jasno, proc. dol, pasto vmes vmes pa senzor od druzga pc-ja.

Hja na žalost nimam te možnosti. Danes sem recimo igral gta3 4 ure in temp. proc. je zrasla na 81C, pri taki temp mi je komp. še vedno deloval stabilno. Zdj bom komp. nesu na en drug servis, da vidm, kva mi bojo oni rekl!

Tudi sam sem bil nezadovoljen z odnosom, ki ga imajo pri Mlacomu na servisu. :(

Nekateri zaposleni so tam bistveno preobremenjeni, kot sem sam videl predvsem zaradi slabe delitve dela (npr. tisti ki sprejema v servis robo stalno odgovarja tudi na telefonske klice, ki jih je kar veliko,in tako tam izgublja živce) med ekipo in potem svoje nezadovoljstvo prenasajo na stranko.

Poleg tega se mi zdi nekako neprijazno, da sem že v "čakalnici" in čakam 10 minut, medtem ko on odgovarja na telefonski klic. Zadaj pa slišim še najmanj 3 mladce, ki se zabavajo in očitno nimajo kaj počet medtem. Mislm pa kva je to! 8-O Meni se pa povrhu npr še mudi v službo.

Sem moral kar parkrat globoko vdihniti, da nebi ;(( ;(( ;(( !

Tako, da včasih imejo očitno preveč drugič pa premalo dela, kar bi se dalo izboljšati. Če bi bil seveda jaz tam šef :D

Tarzan ::

Kaj pa če ti bere interno temperaturo procesorja? Včer sm js mojga gnal stabilno pri 90°C. Zdej je spet na znosnoh 78°C :D

OrkAA ::

(ex) Max Payne : jest mam čist isti problem kot ti, sam da mam tale comp. ki je v podpisu. Tut sm že čist obupan, ker sem probov že vse! Tko de če boš po možnosti odkril kaj je bla težava, mi prosm pošl rešitev na:

orkajecar@hotmail.com

Prosim lepo;)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura cpu

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
383044 (1816) rejven
»

Temperatura ni prava?

201419 (1139) Keyser Soze
»

cpu clock?

Oddelek: Navijanje
7871 (680) Easx
»

AMD XP 1800 na ga-7VRXP - 65°trenutno.. ??

351596 (907) Malecky
»

Elite K7S5A in temperatura

Oddelek: Pomoč in nasveti
201313 (971) cyber

Več podobnih tem