» »

Izbrisan nlb certifikat iz firefox

Izbrisan nlb certifikat iz firefox

krastača ::

Pozdravljeni, :'(

Sem upobnik že par let nlb klik-a. Za dodatno varnost spletnega brskanja v browzerju sem si nastavila v orodjih - pod varnostjo - glavno geslo (master password). Na mojo velko fustracijo sem geslo pozabila (groozzzaaa). Na strani (http://support.mozilla.com/en-us/kb/for... sem sledila navodilom kako bi pozabljeno glavno geslo resetirala. Izid moje operacije je - da se je izbrisal sam ceritifikat nlb. Certifikata nimam nikjer izvoženega za varnost, ker ga dosedaj nisem potrebovala. Groza!

Please naj mi nekdo pove dobro novico, da lahko izbrisan ceritifikat dobim nazaj. In če, taka dobra novica obstaja - kako to storim.

Uporabljam toshiba laptop na njem mam inštalirano visto. Uporabljam mozilla firefox brskalnik.

Prosim pomoč

Duhec ::

Groza.
Dvomim, da si samo z izbrisom passworda popucala tudi certifikat, no, nima veze, zdaj ga očitno ni več.
Če si kdaj uporabljala IE za dostop do Klika potem je tam notri v IE drobovju (Tools/IE Options/zavihek Content, Certificates).
Drugače zaprosiš za novega.

gorenjc ::

Če se na tale način:chrome://pippki/content/resetpassword.xul ponastavi glavno geslo(master password), se pojavi sporočilo:“If you reset your master password, all your stored web and e-mail passwords, form data personal certificates, and private keys will be forgotten. Are you sure you want to reset your master password?”.Posledično reset master password-a v FF potegne za sabo izbris certifikatov. Če ni varnostne kopije le teh, potem žal :(

krastača ::

Pozdrav,

Se mi je kar zdelo, da bo to tako. Bom v ponedeljek stopila na banko :( to je vse kar sedaj lahko storim. Bi pa še vprašala, a je možno v IE browserju preiti pozabljen glavni password? Enostavno se ne spomnim tega in master password je še vedno aktiven.

gorenjc ::

Testiral na virtualni mašini in reset master password-a v FF izbriše certifikat. Naj se za vsak slučaj preveri, če je certifikat nameščen tudi v Internet explorer-ju. IE ne pozna master password-a. Ko se v IE namesti certifikat, je na koncu potrebno še nastaviti varnost za zasebni ključ od certifikata. Če je nastavljena na visoko (priporočljivo), potem je potrebno vpisati geslo za zasebni ključ od certifikata. Če je v IE certifikat nameščen , naj se tam proba z izvozom.

krastača ::

Osnovni certifikat je bil sprva nastavljen v IE a se je NLB klik še dodatno nadgradil. Ta nadgradnja je bila nastavljena na Firefox. Saj pravim, GROZA :'(

amigo_no1 ::

Zamenjaj banko, drugje uporabljajo pametni kalkulator.

krastača ::

Čuj Gorenjc,

Točno to se je zgodilo kot si omenil, certifikat se je zaščitil z zasebnim ključem. Vendar se tega ključa ne spomnim. A bi lahko prišla do tega zasebneba "pozabljenega" ključa na kak drugačen način?:'(

gorenjc ::

Će se ne ve geslo za zasebni ključ od certifikata v IE, potem žal..

solatko ::

Če zasebni ključ uvoziš samo po potrebi, je geslo lahko enako, kot na bančni kartici. Ni mi jasno, zakaj tako komplicirate s temi gesli, da jih v nekaj mesecih pozabite.
Osebno uporabljam e-banko že cca 10 let in lepo za vsak obisk, ključ prenesem na brovser in ga po zaključku zbrišem, geslo imam že 10 let isto. Tako tudi ni problemov, ko ponovno instaliraš OS.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NLB Klik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10722718 (1549) Tomas 33
»

Prevzem certifikata sigenca v WIN 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
5319682 (16247) MrStein
»

Google želi tvoriti in hraniti vaša gesla (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5827489 (24108) antonija
»

e-bančništvo: PIN "kalkulator" v. kvalificirano digitalno potrdilo

Oddelek: Informacijska varnost
417907 (6961) krneki0001
»

MacLockPick - avtomatizirana kraja podatkov

Oddelek: Novice / Zasebnost
273834 (2633) poweroff

Več podobnih tem