Forum » Mobilne tehnologije » Namestitev certifikata na Android 2.2 (Froyo)
Namestitev certifikata na Android 2.2 (Froyo)
fingerling ::
Pozdravljeni vsi skupaj!
Stvar je taka. Sem lastnik Samsung Galaxy S (Android 2.2) in rad bi na svojem telefonu imel nameščeno brezžično omrežje eduroam. Naša šola Gimnazija Moste ga tudi brezplačno ponuja, strokovni delavci šole pa so mi že dodelili uporabniško ime in geslo.
Problem je sledeč. Moj telefon se z eduroam noče povezati (kljub temu, da sem upošteval vsa navodila, ki sem jih prebral na slo-techu), saj je najverjetneje potrebno imeti nameščen veljaven certifikat.
Certifikat na računalniku namreč že imam (arnes_eduroam_ca.cer), vendar ta format na android platformi ni podprt, saj ko prenesem certifikat na telefon, ga android ne zazna.
Prosil bi Vas za pomoč. Ali kdo ve, če se da zgoraj omenjeni certifikat spremeniti v drug format oz. bolj konkretno pfx, ki pa je podprt na android platformi.
Mogoče pa tudi obstaja kakšen drug način za namestitev certifikata (mogoče kakšna posebna aplikacija kot je certificate installer in podobno).
Vnaprej se Vam zahvaljujem za pomoč in koristne odgovore!
Lep pozdrav
Stvar je taka. Sem lastnik Samsung Galaxy S (Android 2.2) in rad bi na svojem telefonu imel nameščeno brezžično omrežje eduroam. Naša šola Gimnazija Moste ga tudi brezplačno ponuja, strokovni delavci šole pa so mi že dodelili uporabniško ime in geslo.
Problem je sledeč. Moj telefon se z eduroam noče povezati (kljub temu, da sem upošteval vsa navodila, ki sem jih prebral na slo-techu), saj je najverjetneje potrebno imeti nameščen veljaven certifikat.
Certifikat na računalniku namreč že imam (arnes_eduroam_ca.cer), vendar ta format na android platformi ni podprt, saj ko prenesem certifikat na telefon, ga android ne zazna.
Prosil bi Vas za pomoč. Ali kdo ve, če se da zgoraj omenjeni certifikat spremeniti v drug format oz. bolj konkretno pfx, ki pa je podprt na android platformi.
Mogoče pa tudi obstaja kakšen drug način za namestitev certifikata (mogoče kakšna posebna aplikacija kot je certificate installer in podobno).
Vnaprej se Vam zahvaljujem za pomoč in koristne odgovore!
Lep pozdrav
RejZoR ::
Ne vem če tole pomaga ampak kot kaže daje opcijo exportanja PFX formata:
http://www.pentaware.com/pw/How_to_expo...
http://www.pentaware.com/pw/How_to_expo...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
fingerling ::
Žal navodila mi ne pomagajo, saj zadnje možnosti (exportanje pfx formata) mi ne ponudi.
Mogoče kakšen drug predlog? Res nobeden ne ve?
Mogoče kakšen drug predlog? Res nobeden ne ve?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fingerling ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NLB Klik dela na AndroiduOddelek: Mobilne tehnologije | 12412 (4885) | Gogyto |
» | SIGEN-CA certifikat, smart card in Delavska hranilnicaOddelek: Pomoč in nasveti | 3350 (3032) | Tomas 33 |
» | Kako najti certifikat NLB na PCju?Oddelek: Programska oprema | 15972 (15004) | SkIDiver |
» | Enkripcija v XP, še prej pa pretvarjanje FAT32 v NTFS nevarno početjeOddelek: Operacijski sistemi | 2024 (1793) | Microsoft |
» | problemi z certifikatom KLIK NLBOddelek: Pomoč in nasveti | 3872 (3717) | boych |