Guardian - Google je na prodajalni platformi Android Market odkril več kot 50 aplikacij, ki so vsebovale zlobno kodo. Okužene so bile s škodljivo programsko opremo (malware) DroidDream, ki krade uporabniške osebne podatke. Čeprav je Google z nemudno odstranitvijo posredoval takoj, ko je izvedel za problem od Redditovega uporabnika Lompola, naj bi bilo okuženih okoli 200.000 mobilnih naprav z Androidom, piše Guardian.
Aplikacije so objavili trije pisci: Myournet, Kingmall2010 in we20090202. DroidDream zbira vse mogoče podatke, ki jih lahko - identifikacijsko številko telefona (IMEI), model, operaterja, jezik, državo in številko uporabnika (IMSI) - in poleg tega omogoča tudi oddaljeno namestitev dodatne zlobne kode.
Program izkorišča luknjo v Androidu, ki je bila zakrpana v različici 2.3. Kdor uporablja novejši Android, je varen, a veliko mobilnih naprav ga še ne. Najučinkovitejša metoda za odstranitev nesnage je popoln izbris in ponovna namestitev sistema, kdor pa tega ne želi, lahko uporabi alternativo rešitev.
Tko iz firbca me zanima, koliko od vas na Androidu uporablja antivirus? Konkretno AVG Antivirus ali pa Dr.Web, ki sta nekako najboljši in vsaj pod poznano blagovno znamko za razliko od ostalih za katere sem slišal prvič na android marketu in katerih se ne bi dotikal za namen varovanja česarkoli.
Z malo zdrave kmečke logike takih apov itak že zdaj nisi šel nameščat,ne rabiš antivirusnika, da ti to pove.
Sploh pa sem 100%, da je tako na AppleStoru kot tudi Android Marketu par 100 virusov, nisem naivnež, ko misli da dokler ni novice za najden virus virusa tudi ni.
Falling Down Super Guitar Solo Super History Eraser Photo Editor Super Ringtone Maker Super Sex Positions Hot Sexy Videos Chess ????_Falldown Hilton Sex Sound Screaming Sexy Japanese Girls Falling Ball Dodge Scientific Calculator Dice Roller ???? Advanced Currency Converter App Uninstaller ????_PewPew Funny Paint Spider Man ??? Bowling Time Advanced Barcode Scanner Supre Bluetooth Transfer Task Killer Pro Music Box Sexy Girls: Japanese Sexy Legs Advanced File Manager Magic Strobe Light ?????? ????Panzer Panic ????Mr. Runner ?????? Advanced App to SD Super Stopwatch & Timer Advanced Compass Leveler Best password safe ??? ???? Finger Race Piano Bubble Shoot Advanced Sound Manager Magic Hypnotic Spiral Funny Face Color Blindness Test Tie a Tie Quick Notes Basketball Shot Now Quick Delete Contacts Omok Five in a Row Super Sexy Ringtones ????? ????? ????
Ali je kdo že poizkušal odstraniti ta virus iz telefona. Na marketu je sicer en program, ki to odstrani samo mora biti telefon rootan. Tam na enem portalu sem gledal so neki fajli, s katerimi narediš nek profil. Samo nič ne piše kako... Edina varianta je, da ga postaviš na default, ko ti vse zbriše. To pa ne bi....
Ali je kdo že poizkušal odstraniti ta virus iz telefona. Na marketu je sicer en program, ki to odstrani samo mora biti telefon rootan. Tam na enem portalu sem gledal so neki fajli, s katerimi narediš nek profil. Samo nič ne piše kako... Edina varianta je, da ga postaviš na default, ko ti vse zbriše. To pa ne bi....
v zadnjem stavku novice imaš link do xda forumov v katerih imaš 3 možne načine.