» »

AV sprejemnik PIONEER VSX-520-K

AV sprejemnik PIONEER VSX-520-K

easyrider3 ::

A mogoče kdo ima kakšne izkušnje z tem sprejemnikom,ker se mi zdi da za tako ceno kot jo ima je ena najboljših varijant za nakup.
Gledal sem tudi za kakšen model Sony Str-dh 810 ali Str-dn 610 in to zato ker že imam televizor Sony,vendar pa je dosti dražji itd....

http://www.sony.si/product/hcs-home-cin...
http://www.sony.si/product/hcs-home-cin...

http://www.mediamarket.si/ads/akustika/...
http://www.pioneerelectronics.ca/POCEN/...
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9...

robertus23 ::

Za takšen finančni vložek je to dobra stvar.Ima jo brat in je zelo zadovoljen.Edino kar me moti ,da nima hdmi-pass through,ko je sprejemnik ugasnjen.

easyrider3 ::

Kaj pa je to Hdmi-pass thorugh,kaksno funkcijo ima,zakaj se bi sploh uporabljalo. Potem praviš da je brat zadovoljen in a ima ta sprejemnik tudi samodejno nastavitev za zvočnike kot Sony. Najpoprej sem mislil,da bi kupil Sony ker bi se mi vse dobr ujelo z televizorjem a sem opazil da ne podpira vse zapise in se dosti dosti drazji je. Tale PIONEER ima pa kar veliko funkcij še 3D format podpira kar bo prišlo v prihodnjosti še prav.

kremenko1 ::

Tudi sam iščem nekaj v tem cenovnem razredu in sem se po pregledanih 1000000
forumih odločil za nakup http://www.ideo.si/a/receiver_TX_SR308_...
Par EUR še zberem za zvočnike http://www.mediamarket.si/ads/infinity/... in upam da bo to to za moje skromne potrebe.

easyrider3 ::

Ja tisti sprejemnik ki si ga zgoraj omenil Onkyo tx sr308 zgleda da je tudi kar uredu zadeva.A si tudi kje na drugih forumih kaj prebral o njem,kaj drugi menijo?

SkyEye90 ::

easyrider3 je izjavil:

Kaj pa je to Hdmi-pass thorugh,kaksno funkcijo ima,zakaj se bi sploh uporabljalo.


To je nekje označeno tudi kot HDMI 1.4. To pomeni, da receiver po istem HDMI kablu preko katerea sicer pošilja zvok in sliko v TV, lahko sprejema zvok iz TV-ja v primeru, če gledaš TV kanale. Torej ne potrebuješ dodatnega avdio kabla za povezave zvoka iz TV na receiver. Nisem pa 100%.

Zvezdica27 ::

lp,

HDMI pass-trough ni nujno to. To pomeni samo, da se zvok lahko pelje samo mimo HDMI, torej da gre zvok mimo. Zraven moraš imetu di optični kabel za zvok. Ni pa to nujno, tu je veliko zmede, kaj točno to pomeni. Recimo prvi zadetek iz googla:
http://forums.highdefdigest.com/home-th...

Vračanaje zvoka iz TV na receiver pa je "audio return channel". To ni pass-trhu, niti HDMI 1,4. Gre pa za to, da TV pošlje zvok nazaj po HDMI kablu (in ne po optičnem ali coax). To morata podpirati samo TV in AV receiver.

Veliko zmede, da.

mimogrede,ta receiver je v Avstiji 220e (glej geizhalz.at, tko da ga pejd iskat tja.

lp,

zz

easyrider3 ::

Sedaj moram še malo prebrskat med Pioneer in Onkyo sprejemnikom ki sta bila poprej zgoraj omenjena.Zaenkrat pa sta ta dva modela res enkratna za tako ceno in mogoče je glede avdio komponent Onkyo bolj prepoznaven,priljubljen in ocenjen kot pa Pioneer vendar pa se tudi on spozna glasbo,ker na področju avtoakustike je med vodilnimi.
Po mojem se ne bi nic kaj pretirano zafrknil,če bi kupil enega ali drugega.Treba bo še po tujih forumih malo prebrskat in potem pa se odločit in it kupit.

SkyEye90 ::

Težko je govoriti kateri je boljši na področju dobrega zvoka. Vsaka firma ima neko svojo barvo tona glasbe, svojo mehkobo in svoje karakteristike. Lahko je še tako top high-end, pa ti mogoče ne bo všeč mehkoba zvoka. Če imaš le kje možnost ti svetujem, da si prej poslušaš, kakšen zvok spravi iz sebe in se odločiš na podlagi svojih ušes.

kremenko1 ::

V tem cenovnem razredu tako ni za pričakovat presežkov, tako da za karkoli se bom odločil bo za nekoga 0 za mene pa velik preskok na boljše.Hehe sam ženo še prepričam, da je ob veliki tel.,klimi,novi sedežni nova muska "must have"zadeva za dnevno sobo.
Pa lep dan vsem

robertus23 ::

hdmi-pass through;
pomeni to , da ko je reciever ugasnjen in imaš na njega priklopljen recimo DVB-C preko hdmi kabla ,sam reciver spusti skozi hdmi izhod(hdmi out do tv lcd-ja) vse podatke:zvok in sliko.Se pravi,če hočeš gledat DVB-C ,ki ga imaš priklopljenega na reciver in od tu dalje na lcd tv,reciverja ni potrebno imeti prižganega pa bosta slika in zvok vseeno prišla do tv-ja


lep pozdrav


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup A/V Receiverja (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
23546339 (27804) Anney
»

Kater Hi-Fi izbrati?

Oddelek: Zvok in slika
51080 (843) PlayRoom_si
»

Katere zvočnike za hišni kino kupiti?

Oddelek: Zvok in slika
386343 (5614) Janac
»

Izbira receiverja

Oddelek: Zvok in slika
214541 (3577) St235
»

Kateri A/V reciever? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6310714 (7725) BigWhale

Več podobnih tem