Forum » Programska oprema » Kako narediti image kriptiranega sistema
Kako narediti image kriptiranega sistema

matejmesar ::
Pozdrav
Rad bi s pomočjo TrueCripta kriptiral disk oz. sistemsko particijo. Zanima me, na kakšen način lahko potem naredim backup sistema. Do sedaj sem uporabljal Acronisov TrueImage in zadeva je lepo delovala. Vendar imam občutek, da bo po kriptiranju s tem nekaj težav. Rad bi recimo na podoben način naredil image sistemske particije na drug disk, ki bi bil po možnosti tudi kriptiran. Ali je to izvedljivo? Seveda je nujno, da se da image tudi restavrirat.
Hvala
M
Rad bi s pomočjo TrueCripta kriptiral disk oz. sistemsko particijo. Zanima me, na kakšen način lahko potem naredim backup sistema. Do sedaj sem uporabljal Acronisov TrueImage in zadeva je lepo delovala. Vendar imam občutek, da bo po kriptiranju s tem nekaj težav. Rad bi recimo na podoben način naredil image sistemske particije na drug disk, ki bi bil po možnosti tudi kriptiran. Ali je to izvedljivo? Seveda je nujno, da se da image tudi restavrirat.
Hvala
M

amigo_no1 ::
http://www.linuxquestions.org/linux/ans...
Cloning an entire hard disk:
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb conv=notrunc,noerror
Cloning an entire hard disk:
dd if=/dev/sda of=/dev/sdb conv=notrunc,noerror

Na to sem tudi sam pomislil. Bi znale biti kake težave, če bi naredil dd le ene particije? Predvidevam, da ni nič narobe, če je of=datoteka, namesto drugega diska? Gre se namreč za win7, ki ima še dodatno zagonsko particijo 100MB.
Se pravi v praksi zaženem en linux LiveCD, ki ima že TrueCript podporo, mountam zunanji kriptirani disk in izvedem dd ukaz?
Ali je možno uporabiti tudi kompresijo, da izhodna datoteka ni tako velika?
Vem, da preveč podrobno sprašujem, vendar se rad že vnaprej pozanimam.
Hvala, M
Se pravi v praksi zaženem en linux LiveCD, ki ima že TrueCript podporo, mountam zunanji kriptirani disk in izvedem dd ukaz?
Ali je možno uporabiti tudi kompresijo, da izhodna datoteka ni tako velika?
Vem, da preveč podrobno sprašujem, vendar se rad že vnaprej pozanimam.
Hvala, M

Ignoriram pri enkripciji ali pri izdelavi image?
Ko sistem restavriram nazaj, je potrebno to particijo ohraniti, ali gre tudi brez nje. Oziroma, ali je po restavriranju potreben kak recovery windowsov, da popravi zagonsko proceduro?
LPM
Ko sistem restavriram nazaj, je potrebno to particijo ohraniti, ali gre tudi brez nje. Oziroma, ali je po restavriranju potreben kak recovery windowsov, da popravi zagonsko proceduro?
LPM

bluefish ::
Malce prehitro sem odprl kljun. To paricijo lahko ob postopku namestitve sistema "združiš" skupaj z glavno. Izgubiš sicer nekatere direktne recovery opcije, vendar nima problemov s particijo in njeno pozicijo.
Glede enkripcije le te pa se še nisem ukvarjal.
Glede enkripcije le te pa se še nisem ukvarjal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mala šola informacijske varnosti (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Informacijska varnost | 87688 (43169) | Dpool |
» | Uporaba TrueCryptOddelek: Programska oprema | 3651 (2634) | Jupito |
» | Linux LiveCD distro, ki že vsebuje TrueCryptOddelek: Operacijski sistemi | 2885 (2651) | SeTAr |
» | [TrueCrypt] Enkripcija in obremenitev trdih diskov?Oddelek: Informacijska varnost | 4281 (3345) | poweroff |
» | Izbris podatkov.Oddelek: Programska oprema | 1694 (1559) | imagodei |