» »

instant internet v mobilnem telefonu

instant internet v mobilnem telefonu

vres.ales ::

zanima če lahko to sim kartico uporabljam v mobilnem telefonu, tako da bi lepo cel čas bil povezan na net?

bi me potem klicatelji lahko priklicali na to sim kartico ali je to izključno za internet?

ker te pakete, ki jih imajo pri simobilu in mobitelu so nenormalno dragi, tušmobil pa ima zanič pokritost vendar zelo nizke cene

jl ::

Tušmobil nima zanič pokritosti, s 3G signalom so po podatkih prehiteli ze Simobil saj je penetracija 900MHz v primerjavi z 2100MZh bistveno vecja. Sam sem njihov narocnih ze 2 leti in se je pokritost v tem casu zelo izboljsala. Za mobilni internet mislim da se da dogovoriti, da ti ga dajo na posodo in preveris delovanje. Obvezno pa mora naprava podpirati UMTS 900MHz (saj po mojem v ponudbi niti nimajo drugih modemov).

ja v mestih res nima slabe pokritosti, ampak kar se pa vasi tiče pa je totalna jajca
v službi sploh nimam njihovega signala (tam kjer bi največ rabil internet) doma pa 3g signala sploh nimam ampak je samo grps in dela nenormalno počasi

jl ::

S katero napravo oz telefonom si pa preverjal? Preveri, ce podpira 3G 900MHz. Preko GPRS oz EDGE pa so hitrosti kakrsne pac so (ne glede na operaterja), stvar tehnologije. Dejansko je mobilni internet postal uporaben sele pri 3G oz 3.5G...

htc desire ma popolno podporo za 3G

dronyx ::

Jaz imam instant internet (Novatel UMTS vmesnik) in sem se tudi zanimal glede tega. nekateri telefoni, baje tudi Iphone imajo micro SIM namesto navadnega, tako da to fizično ne gre notri, razen če si ročno spreten. Drugače pa baje ni problema, samo ne moraš pa tega uporabljati za telefoniranje (SMS deluje tudi na računalniku). Možno sicer, da je pri kakem operaterju tudi to mogoče.

Jaz sem tudi vprašal, če imam lahko dve SIM kartici na isto pogodbo oz. številko. Torej recimo da imam na računalniku UMTS vmesnik in bi rad imel še SIM v tablici ali telefonu, da mi ni treba tega pretikat (seveda ne bi uporabljal obe hkrati). Odgovor je bil da ne, kar je škoda.

škoda
če bi me lahko drugi priklicali na to številko nebi bil problem, ker bi za izhodne klice in smse itak lahko skype uporabljal

tako, da moja ideja o tem da bi zamenjal telefon za kakšen tablični računalnik, za sprejemljivo ceno naročnine, sploh ne pride v upoštev

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach mobilno omrezje, kako ste zadovoljni? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5432189 (5535) link_up
»

Telekom - Mobitel (strani: 1 2 3 4 5 )

21348089 (20631) cekr
»

Telemach Mobil - ponudba? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

343116902 (63649) OK.d
»

LTE - da ali ne? (strani: 1 2 )

5414888 (12719) celada
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

14035671 (20775) Veron

Več podobnih tem