Forum » Pomoč in nasveti » težave z CD-Romom
težave z CD-Romom
schwinchn ::
Lp, od babice sem dobil za formatirati zelo star računalnik (iz leta 2002),
kateremu deluje windowsi, vendar je polno šare, virusov in tako naprej.
Ima 2 Cd-roma. Večino CDjeva windowsi normalno zaženejo in preberejo.
Ko pa vstavim windows xp CD, v biosu nastimam boot from 1st device CD Rom in restartam
računalnik. Vedno mi javlja napako Disc Boot Failure, insert system disc and press enter.
Ni važno v ker pogon vstavim cd vedno isto. Iz mojega računalnika sem vzel DVD pogon, in ga
vstavil v računalnik. Pod moj racunalnik ga prikaze, vendar nebere nobenega CDja ali Dvdja.
Kaj naj naredim? Naj vstavim star CD pogon, ki ga je še nekako bralo vendar ni bootalo windowsov,
vendar kako naprej? Je važnen vrstni red bootanja v Biosih? Je važno kako Cdrom priklopim v kišti?
Mogoče neboota, zaradi starih biosov? mogoče bi moral naloziti driverje za Cdrom? Možnosti je veliko
vendar nevem katera je mogoča, oziroma uporabna?
Še eno vprašanje, starejša 2 cdroma sta bila povezana takole, oba sta bila priključena z žicami za Power,
vendar le eden je imel tudi tisti trakasti priključek (Ribbon look-alike). To pomeni, da drugi brez tega nedeluje?
saj naprimer mi je zmankalo teh "trakastih" prikljuckov.
Prosim za pomoč kako formatirati tak računalnik, Lp Marko :>
kateremu deluje windowsi, vendar je polno šare, virusov in tako naprej.
Ima 2 Cd-roma. Večino CDjeva windowsi normalno zaženejo in preberejo.
Ko pa vstavim windows xp CD, v biosu nastimam boot from 1st device CD Rom in restartam
računalnik. Vedno mi javlja napako Disc Boot Failure, insert system disc and press enter.
Ni važno v ker pogon vstavim cd vedno isto. Iz mojega računalnika sem vzel DVD pogon, in ga
vstavil v računalnik. Pod moj racunalnik ga prikaze, vendar nebere nobenega CDja ali Dvdja.
Kaj naj naredim? Naj vstavim star CD pogon, ki ga je še nekako bralo vendar ni bootalo windowsov,
vendar kako naprej? Je važnen vrstni red bootanja v Biosih? Je važno kako Cdrom priklopim v kišti?
Mogoče neboota, zaradi starih biosov? mogoče bi moral naloziti driverje za Cdrom? Možnosti je veliko
vendar nevem katera je mogoča, oziroma uporabna?
Še eno vprašanje, starejša 2 cdroma sta bila povezana takole, oba sta bila priključena z žicami za Power,
vendar le eden je imel tudi tisti trakasti priključek (Ribbon look-alike). To pomeni, da drugi brez tega nedeluje?
saj naprimer mi je zmankalo teh "trakastih" prikljuckov.
Prosim za pomoč kako formatirati tak računalnik, Lp Marko :>
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Malo za duso malo za res :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 2447 (1197) | T-Mac |
» | Težave z nameščanjem XPOddelek: Pomoč in nasveti | 1493 (1289) | dzinks63 |
» | Popolno formatiranje računalnikaOddelek: Operacijski sistemi | 1753 (1656) | amigo_no1 |
» | Pozabljeno geslo na windows accountu (mogoče servis)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1478 (1206) | Cold1 |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 4813 (3632) | gorenjc |