» »

Partition Magic

Partition Magic

buhica1 ::

Po iskanjih v forumu sem našel precej o Partition Magicu a vendar bi rad povprašal preden grem v ogenj. Imam 80GB disk in eno samo FAT32 particijo ter WIN 98 SE. Ker bi rad prešaltal na WIN 2000 ali XP in ne bi rad formatiral celega diska tole vprašanje: Imam precej GB filmov in muzike. Ali lahko s Partition Magicom napravim dve particiji C in D ter mu preden gre delat particije povem kaj naj bo kasneje na C in kaj na D (OS na C in podatki na D). Seveda ne bi rad zgubil nobenih podatkov. Nato bi sformatiral samo C in naložil nov sistem. Za vse odgovore najlepša hvala.

R@C@ ::

Partition Magic zrihta vse tko k treba, imam verzijo 8.0 in se bil tud sam mal skeptičen najprej samo nisem bil še ob nič!

Sims ::

Sem delal že s tem, mel sem Win98 in ni bilo težav, poiskal je kolko je prostega prostora na disku in s tistga potem naredil particijo.(odvisno kaj hočeš). Sem pa poskusil to na win2000 na ntfs pa sem sesu sistem(?). Mogočem sem kaj narobe naredil. V tvojem primeru bi naj šlo...

Spajky ::

Obvezno defragmentiraj disk prej! 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

buhica1 ::

Hvala za nasvete, bom poskusil.
LP

Aspirinix ::

Tudi brez defraga gre. Samo manj je pol verjetnosti, da info izgubiš.
Drgač pa ustvari najprej drugo particijo (D) in na njo preseli podatke. Nato lahko zmanjšuješ particije in prilagajaš njuno velikost. Na koncu pa pejd c formatirat, ko jo boš zmanjšal do željene velikosti.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem s particijo

Oddelek: Pomoč in nasveti
101357 (1266) masevc
»

Kako povečati particijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
81979 (1783) šernk
»