Forum » Navijanje » Novo kupljen P4 ter težave z navijanjem le tega !
Novo kupljen P4 ter težave z navijanjem le tega !
CommandO ::
Alo ! Nič več mi ni jasno, zato se obračam na Vas !
Imam :
MSi 845 G-max L osnovno ploščo
Intel P4 1,7 Ghz 256k
SAMSUNG 256 MB DDR 2700 PC 333 mhz rama
ter originalni hladilnik !
Vse skupaj je staro 14 dni !
En kolega mi je rekel da mu enaka konfiguracija laufa na 2300 mhz brez problema, meni pa že 1900 nekaj trokira ! Pa tud tuv forumu sem bral o navijanjih v oblake...
Aha, pa še to :
To je že druga čisto enaka plošča, prva je namreč šla adijo po 1 tednu, kriv jaz ne zanič plošča) Ampak to nima veze s tem..
Na prvi plošči mi je proc deloval pri 38 °C (original podloga med proc in hladilnik) zdaj pa na 50 °C (termalna pasta) PRI ENAKI frekvenci !
Kaj je to narobe in zakaj se takoj ko začnem proc bolj obremenjevat začne gret vse tja do 65 °C ko se resetira ! Navit je na 1900 ! PREJ NA PRVI PLOŠČI SE NI !
Kak naj ga navijem na 2.3
PLEASE HELP !
Imam :
MSi 845 G-max L osnovno ploščo
Intel P4 1,7 Ghz 256k
SAMSUNG 256 MB DDR 2700 PC 333 mhz rama
ter originalni hladilnik !
Vse skupaj je staro 14 dni !
En kolega mi je rekel da mu enaka konfiguracija laufa na 2300 mhz brez problema, meni pa že 1900 nekaj trokira ! Pa tud tuv forumu sem bral o navijanjih v oblake...
Aha, pa še to :
To je že druga čisto enaka plošča, prva je namreč šla adijo po 1 tednu, kriv jaz ne zanič plošča) Ampak to nima veze s tem..
Na prvi plošči mi je proc deloval pri 38 °C (original podloga med proc in hladilnik) zdaj pa na 50 °C (termalna pasta) PRI ENAKI frekvenci !
Kaj je to narobe in zakaj se takoj ko začnem proc bolj obremenjevat začne gret vse tja do 65 °C ko se resetira ! Navit je na 1900 ! PREJ NA PRVI PLOŠČI SE NI !
Kak naj ga navijem na 2.3
PLEASE HELP !
Thanatos ::
ramu zniži delovno frekvenco na 266 in poskusi znova. Temp je zelo visoka preveri če je vse pravilno naštimano. Pa kup si boljš hlajenje (recimo Volcano 7+)
neki123 ::
si pa butelj, če si kupu P4 1,7 GHz 256 kb cache. Moral bi kupit P4 1,8 A 512 kb, pa bi ga lahko navijal. Vem iz lastnih izkušenj, saj je tvoj procesor narejen še na 0,18 mikronski tehnologiji, novejši ( od 1,8 A naprej) pa na 0,13 mikronov
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje 1.7 celeronaOddelek: Navijanje | 974 (821) | mtosev |
» | Intel Celeron 1,7GHZ ali Intel P4 1,7GHZ?Oddelek: Kaj kupiti | 1072 (918) | Sodom |
» | test grafičnih v Monitorju marcaOddelek: Strojna oprema | 1843 (1349) | R0K |
» | Katero grafično?, Kaj bi vi vzel.neki izbire.......Oddelek: Kaj kupiti | 1715 (1226) | Klemenn |
» | P4 1.6A Northwood (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5299 (4227) | Mr.B |