Forum » Loža » Odpiranje zunanjih dvoriščnih vrat
Odpiranje zunanjih dvoriščnih vrat
BigWhale ::
Imam en tak zanimiv problem okrog odpiranja zunanjih - ograjnih vrat. Pred hiso je ograja in v ograji so dvoja vrata, ena za 'pesce' druga pa drsna, za avtomobile.
Dolga zgodba je pripeljala do tega, da imam do obojih vrat potegnjen pet zilni kabel. Tri zile bom potreboval za motor, ki odpira drsna vrata in tako mi za vhodna vrata ostaneta dve zili.
Kabel gre od hise, do vhodnih vrat in potem se do predvidenega mesta kjer bo motor. Moznosti menjave kabla ni, oziroma bi menjava kabla za sabo potegnila razbijanje betonske plosce na hisnem pragu v katero je zabetonirana preozka in neprimerna cev po kateri je potegnjen kabel.
Torej pri vhodnih vratih imam en par zic. Kaj spustiti po tem kablu? Zvonec, domofon, elektricno odpiranje zunanjih vrat?
Pozna kdo kaksno resitev pri kateri bi lahko uredil tako zvonec, kot elektricno odpiranje vrat? Zanima me, kako bi stvar najlazje uredil, da bi bila vstop in odpiranje vrat cim bolj olajsana.
Dolga zgodba je pripeljala do tega, da imam do obojih vrat potegnjen pet zilni kabel. Tri zile bom potreboval za motor, ki odpira drsna vrata in tako mi za vhodna vrata ostaneta dve zili.
Kabel gre od hise, do vhodnih vrat in potem se do predvidenega mesta kjer bo motor. Moznosti menjave kabla ni, oziroma bi menjava kabla za sabo potegnila razbijanje betonske plosce na hisnem pragu v katero je zabetonirana preozka in neprimerna cev po kateri je potegnjen kabel.
Torej pri vhodnih vratih imam en par zic. Kaj spustiti po tem kablu? Zvonec, domofon, elektricno odpiranje zunanjih vrat?
Pozna kdo kaksno resitev pri kateri bi lahko uredil tako zvonec, kot elektricno odpiranje vrat? Zanima me, kako bi stvar najlazje uredil, da bi bila vstop in odpiranje vrat cim bolj olajsana.
sinko999 ::
Za informacijo, danes se potegne ponavadi do rampe 3*1,5 + ftp kabel po katerem se poveže, mačje oko na rampi celice in pa tudi prenos podatkov za domofon.
No v tvojem primeru bi naredil če imaš možnost prostora/ vgradnje v steber brezžični domofon (preurediš na napajanje iz usmernika namesto akumulator) na preostali par petžilca pa daš gor odpiranje vrat.
No v tvojem primeru bi naredil če imaš možnost prostora/ vgradnje v steber brezžični domofon (preurediš na napajanje iz usmernika namesto akumulator) na preostali par petžilca pa daš gor odpiranje vrat.
Ni? ni ve?no !
techfreak :) ::
Najboljše je po tem kablu spustiti 230V ter najti naprave (zvonec, domofon, električno odpiranje zunanjih vrat), ki znajo komunicirati preko napajalnega kabla.
Alternativno lahko na kabel priklopiš pretvornika za LAN in potem kupiš mrežni domofon in zvonec.
Alternativno lahko na kabel priklopiš pretvornika za LAN in potem kupiš mrežni domofon in zvonec.
BigWhale ::
Mal sem gledal, da je ze precej brezzicnih domofonov, do katerih moras speljati samo napajanje.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira domofonaOddelek: Loža | 6549 (338) | polozweii |
» | Nastavitev časovne ure za odpiranje vratOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2556 (1734) | mirator |
» | Hišni zvonec - napajanje na kabel, signal brezžičnoOddelek: Pomoč in nasveti | 5819 (3263) | KTr1sk |
» | DomofonOddelek: Kaj kupiti | 2088 (1327) | fosil |
» | Elektronski ključOddelek: Loža | 1659 (1013) | St235 |