» »

Rezanje pločevine

Rezanje pločevine

PNG ::

Pozdravljeni,

imam Antec 300 ohišje in me precej moti, da ni omogočen kvaliteten cable management na tem ohišju. Sicer imam novo verzijo, ki omogoča vgradnjo SSDja in ima na mobo backplate luknjo, ampak pri PSUju pa še vedno niso izrezali kakšne luknje, 24pin kabla pa ne spravim pod plato. Torej, bi si izrezal eno relativno majhno luknjo, toliko da skozi spravim 24 pin + 2x PCI-E 6 pin pa mogoče še kaj (kakšen molex ali dva ;)).

Prvič - s čim naj izrežem luknjo? Iščem nekaj cenovno ugodnega, ker za izrez ene luknje nisem pripravljen odšteti 100€.

Drugič - ima kdo izkušnje, ali je možno spraviti 24pin in PCI-E 6 pin okrog in na drugi strani spet nazaj do plate/grafe, če imam ohišje Antec 300, PSU pa Antec Truepower New TP-750?

kuglvinkl ::

To bom jest v kratkem počel z mojim prastarim Chifotom (maska je od Anteca).

Jeba pri moji hišti je v tem, ker imam med MB Trayem in stranico samo okoli 8 mm placa. 24 pinski kabel seveda ne morem stlačit notri. Zato je treba sleeving lepo razparat, ga odet v novga in spelat žice zadaj in potem spet čez luknjo. Kakšen sleeving bom ubodu, se vidi tukaj.

S čim rezat. Za novo leto sem dobil Dremel, tko da sam bom s tem (nabavu na Amazonu, pršlo okol 45 evrov). Sem že zrzal par lukenj s tem in je zelo vodljiva zadeva.

Če so ti pa kul samo luknje, pol pa ne kompliciraj in nabavi krožno rezilo za bormašino.

Prv kul porjektič za hladit si možgane.

Zgodovina sprememb…

No, pol pa ko ga več ne boš potreboval mi ga lahko posodiš za kakšno urco :D

Ne, res...45EUR za izrez ene luknje se mi zdi malo huda, sploh glede na to, da sem betonar (beri: živim v bloku, v mestu) in mi takšen dremel ne bo nikoli več prav prišel. Sem jih pa že gledal in mi je to predraga rešitev.

kuglvinkl ::

Zdej, zadeva zgleda kot igračka, samo ko jo primeš, pa ni več tko simpl. Čem rečt, če misliš v eni uri to naredit, je to no go.

Pol pa nared tko kot sem reku, sposod si bormašino in krožne liste za pleh. To maš fertik v 15 minutah.

Ja jaz bi ven vrezal luknjo točno tak, da bi šel skozi 24pin konektor, ker če bi ta šel bi vsi ostali tudi pol. Kaj je to, enih 6*3cm kvadrat? To pa ja hitro ven vrežeš...no, ne znam si predstavljat, ker s tem dremel še nisem delal.

geniuus ::

vrtalnik za začetno luknjo, potem pa vbodna žaga z listom za železo.
vbodno in pa vrtalnik boš pa že našel doma/pri kolegu
drugače pa stane najcenejši okol 15EUR

Oukej, hvala!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Modding Lian Li PC-7 (worklog)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211548 (931) Mare3
»