» »

OCZ odgovarja nezadovoljnim kupcem, pripravlja novo generacijo pogonov

OCZ odgovarja nezadovoljnim kupcem, pripravlja novo generacijo pogonov

Pogon je bil tako svež, da OCZ zanj še nima pripravljenega ohišja

vir: Xtreme Systems
Xtreme Systems - V prejšnji novici o nezadovoljnih kupcih novih OCZ-jevih pogonov SSD, ki uporabljajo 25 nm pomnilniške čipe, smo povedali, da OCZ ponuja možnost zamenjave pogona za starejšo različico s 34 nm čipi ob doplačilu. To poročilo je bilo nekoliko napačno, saj doplačilo ni več nujno, prav tako pa bodo kupci kot zamenjavo prejeli različico s 25 nm čipi. Namesto 64-gigabitnih čipov bodo uporabljeni 32-gigabitni, katerih pa bo namesto 8 v primeru 60-gigabajtnega pogona 16. S tem naj razlik v hitrosti ne bi bilo več, saj bo krmilnik SandForce popolnoma izkoriščen. Program zamenjave je nekoliko presenetljivo odprt za celoten svet (pogon je potrebno poslati v enega izmed štabov OCZ-ja, npr. v ZDA, na Tajvan oz. na Nizozemsko), do zamenjave pa so upravičeni le kupci 25 nm pogonov s črko E v oznaki v velikosti 60 oz. 120 GB, ki so pogon kupili v letošnjem letu. Poleg hitrosti se zaradi drugačne narave čipov vrača tudi izgubljeni prostor, katerega je s prehodom na gostejše čipe izginilo okrog 4 GB (uporabnih je bilo 51 namesto 55 GB prostora).

Vse težave bi znala odpihniti nova generacija Vertexov, ki pa bodo sprva omejeni le na bolj zahtevne aplikacije oz. premožnejše kupce. Na tržišče bodo kot prvi prišli pogoni iz serije PRO v kapacitetah 100, 200 in 400 GB, ki bodo uporabljali novo generacijo krmilnika SandForce. Cene bodo daleč od prijaznih do denarnice, saj bodo znašale okrog $525 za najmanjšega, $775 za srednjo velikost oz. $1250 za 400-gigabajtno različico. Za ta denar dobite skoraj 400 MB/s prenosa pri zaporednem branju podatkov, kar Vertex 3 Pro postavi v sam vrh pogonov, ki uporabljajo vodilo SATA. Profesionalni rabi namenjenim pogonom bo kasneje nedvomno sledila še običajnem kupcem namenjena različica Vertex 3 vanilla, ki bo uporabljala enak krmilnik in 25 nm pomnilnik, a bodo cene mnogo bolj podobne trenutnim pogonom Vertex 2. Test 200-gigabajtnega Vertex 3 Pro si lahko preberete na Anandtechu.

7 komentarjev

FireSnake ::

Na sliki piše: "Hi Anand", od spodaj pa vir od extreme systems .... :P
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

PrimozR ::

Molzenje slik kot vir povzame vir novice.

simnov ::

In kaj je tukaj sploh problem. Jaz imam naročenega Vertex 2 Extended 60GB.

Ales ::

simnov je izjavil:

In kaj je tukaj sploh problem. ...
Pa si sploh prebral novico?

Mitch ::

Raje bi se držali DRAM izdelkov in napajalnikov. Ne pa da grejo vse sile usmerit v SSDje. Zdaj se jim je pa maščevalo...

WarpedGone ::

Zajebal so odnos do strank in ne enote same. Ta je kakršna je. Nobenega problema, če jasno predstaviš kaj prodajaš. Sprememba izdelka brez spremembe oznak je pa prevara kupcev. Za takšne stvari sodišča dodeljujejo odškodnine, razni državni uradi za nadzor trga pa talajo štrafe.

Predvsem pa do sebe odgovorni kupci pri takih firmah ne kupujejo več. Js OCZ ne kupim več. Me sploh ne briga več kaj mi ponujajo, ker ne morm bit prepričan, da bom dobil to kar sm naročil in plačal.
Zbogom in hvala za vse ribe

Zgodovina sprememb…

PrimozR ::

Mitch je izjavil:

Raje bi se držali DRAM izdelkov in napajalnikov. Ne pa da grejo vse sile usmerit v SSDje. Zdaj se jim je pa maščevalo...

Catch je, da so od RAMov služili malo denarja, od SSD-jev pa mislim da več kot polovico vsega zaslužka firme.

http://slo-tech.com/novice/t449811

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pogona OCZ Vertex 2 ne bo več težaven

Oddelek: Novice / Diski
134280 (3564) PrimozR
»

Intel predstavil tretjo generacijo pogonov SSD

Oddelek: Novice / Diski
278431 (7218) MrStein
»

Prvi ogled OCZ-jevega pogona Vertex 3

Oddelek: Novice / Diski
329430 (7925) Eventus S
»

OCZ z novimi pogoni Vertex 2 prodaja mačka v žaklju (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Diski
8015767 (13213) Pyr0Beast

Več podobnih tem