Forum » Operacijski sistemi » Ideje za imena strežnikov
Ideje za imena strežnikov
dronyx ::
Tole je morda tema za vse sistemce. Zanima me namreč, kako poimenujete vaše strežnike (tu seveda ne potrebujem root gesel). Meni se zdi najbolj posrečeno poimenovanje strežnikov po antidepresivih. Recimo:
Zoloft (domenski strežnik)
Prozac (poštni strežnik)
Xanax (aplikacijski strežnik)
Cymbalta (šefov računalnik)
in potem tehnik pokliče sistemca: Ej stari, Xanax je odletel. Ali lahko reštartam Prozac?
Nekaj več idej sem zbral tudi tule.
Zoloft (domenski strežnik)
Prozac (poštni strežnik)
Xanax (aplikacijski strežnik)
Cymbalta (šefov računalnik)
in potem tehnik pokliče sistemca: Ej stari, Xanax je odletel. Ali lahko reštartam Prozac?
Nekaj več idej sem zbral tudi tule.
- spremenil: dronyx ()
alexmarsic ::
No jaz sem začel poimenovanje z Japonskimi besedami oziroma iz Animejev, ki sem jih gledal torej nekako takole je:
Da Capo (Linux Server nedelujoč)
Oniichan (Linux Server DNS+LAMP)
Tsukaima (Windows 7 stacjonarc)
OREIMO (Windows 2003 Server za shoutcast stream) (Če vas zanima po čem je Oreimo pa pride za Ore no Im?to ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai samo to ime je pred dolgo)
Sicer no jaz ne izpišem kar celo ime serije samo tisto bolj smešno. Na šoli imamo računalnike tako poimenovane Gepard, Xeon, ISA.
Mogoče je smiselno naredit po aplikacijah ki laufajo gor pa kakšno številko če jih je več torej 01, 02
Da Capo (Linux Server nedelujoč)
Oniichan (Linux Server DNS+LAMP)
Tsukaima (Windows 7 stacjonarc)
OREIMO (Windows 2003 Server za shoutcast stream) (Če vas zanima po čem je Oreimo pa pride za Ore no Im?to ga Konna ni Kawaii Wake ga Nai samo to ime je pred dolgo)
Sicer no jaz ne izpišem kar celo ime serije samo tisto bolj smešno. Na šoli imamo računalnike tako poimenovane Gepard, Xeon, ISA.
Mogoče je smiselno naredit po aplikacijah ki laufajo gor pa kakšno številko če jih je več torej 01, 02
Ziga Dolhar ::
Moji so (kako neizvirno), po rimskih pravnikih. Labeo, Celsus, Paulus, Papinianus, Proculus, Scaevola ... Fachidiot, pač :).
https://dolhar.si/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ziga Dolhar ()
lurker ::
enadevetdvapikaenapikanulapikaena
enadevetdvapikaenapikanulapikadva
enadevetdvapikaenapikanulapikatri
...
enadevetdvapikaenapikanulapikadva
enadevetdvapikaenapikanulapikatri
...
urosh ::
tiste problematične lahko tudi po kakih katastrofah - titanic, chernobil, windows... ali pa po ex puncah :)
Popcek ::
Eh ... odvisno katere:
- xen hoste recmo po horoskopu (latinsko)
- devel streznie po imenih dreves iglavcih
- test streznike po imenih dreves listavcih
.....
Dobra praksa je, da imena streznikov z isto funkcionalnostjo lahko logicno povezes med sabo.
Seveda, pa bonus premislenega poimenovanja pokaze dobre lastnosti pri velikem stevilu streznikov in pri dokumentaciji.
- xen hoste recmo po horoskopu (latinsko)
- devel streznie po imenih dreves iglavcih
- test streznike po imenih dreves listavcih
.....
Dobra praksa je, da imena streznikov z isto funkcionalnostjo lahko logicno povezes med sabo.
Seveda, pa bonus premislenega poimenovanja pokaze dobre lastnosti pri velikem stevilu streznikov in pri dokumentaciji.
McAjvar ::
Odvisno. Doma uporabljam poimenovanje po zvezdah (Alrisha, Procyon, Deneb, Atair, ).
Kje drugje pa najveckrat crpam imena iz mitologije (etruscanska, keltska, slovanska, ...).
Vem pa, da imajo nekje poimenovane streznike po vinogradniski opremi in/ali vrstah vin, drugje po planetih iz Star Wars sage, se drugod po organih ali delih telesa (recimo ves promet gre ven preko streznika anus.something), po seznamu imen dolocenih likov ali oseb (Pixarjeve mojstrovine, Disneyevi liki, imena pomorscakov, ...). 100 ljudi 100 cudi.
Kje drugje pa najveckrat crpam imena iz mitologije (etruscanska, keltska, slovanska, ...).
Vem pa, da imajo nekje poimenovane streznike po vinogradniski opremi in/ali vrstah vin, drugje po planetih iz Star Wars sage, se drugod po organih ali delih telesa (recimo ves promet gre ven preko streznika anus.something), po seznamu imen dolocenih likov ali oseb (Pixarjeve mojstrovine, Disneyevi liki, imena pomorscakov, ...). 100 ljudi 100 cudi.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
MTm2H37rqt7B ::
po zvezdah, planetih in ozvezdjih :)
saj drugih tipov imen ni zadosti v drugih rubrikah (veliko serverjev)
saj drugih tipov imen ni zadosti v drugih rubrikah (veliko serverjev)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MTm2H37rqt7B ()
srus ::
Delovne postaje po zvezdah, serverje na virtualnih sistemih po ozvezdjih, serverje na dedicated HW po galaksijah.
amigo_no1 ::
Kave, cigareti, avti, pijače, periodni sistem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
DC- ::
Naše so po ženskah :)
Včasih po bivših ampak je teh imen že dolgo nazaj zmanjkal
Gaja, Lana, Petra, Bernarda, Neža, Neisha...
Včasih po bivših ampak je teh imen že dolgo nazaj zmanjkal
Gaja, Lana, Petra, Bernarda, Neža, Neisha...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prestavitev Folder redirection map na nov strežnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1608 (1333) | crniangeo |
» | Pomoč pri izbiri strežnika - globalna spletna stranOddelek: Pomoč in nasveti | 5896 (5248) | kajtel |
» | Za kakšno stvar je uporaben kateri strežnik?Oddelek: Izdelava spletišč | 3286 (2976) | Ziga Dolhar |
» | WSUS ne najde mašinOddelek: Programska oprema | 3110 (2508) | NeMeTko |
» | Windows 2003 AD domenaOddelek: Operacijski sistemi | 2225 (1913) | dronyx |