Forum » Zvok in slika » ASRock ION 3D 330HT
ASRock ION 3D 330HT
reti ::
Spoštovani! :)
kupujem računalniček, ki bi služil za medijski predvajalnik ter ne bi bil preveč glasen, saj je priklop v prostoru, kjer spim.
zanimajo me vaše izkušnje/mnenja glede sistema ASRock ION 3D 330HT, predvsem z vidika predvajanja 1080p MKV posnetkov.
sistem sestavlja 1.6 gHz dvojederni atom procesor in ION NVIDIA grafika, pa me malo skrbi, da ne bo zmoglel predvajati HD vsebin...
prijatelj mi svetuje popcorn-varianto, sam sem pa osebno bolj navdušen nad Windows base sistemom, saj mi da malo več svobode, ker ga lahko konec koncev uporabljam kot desktop računalnik za lažja opravila ala surfanje...
any toughts?
kupujem računalniček, ki bi služil za medijski predvajalnik ter ne bi bil preveč glasen, saj je priklop v prostoru, kjer spim.
zanimajo me vaše izkušnje/mnenja glede sistema ASRock ION 3D 330HT, predvsem z vidika predvajanja 1080p MKV posnetkov.
sistem sestavlja 1.6 gHz dvojederni atom procesor in ION NVIDIA grafika, pa me malo skrbi, da ne bo zmoglel predvajati HD vsebin...
prijatelj mi svetuje popcorn-varianto, sam sem pa osebno bolj navdušen nad Windows base sistemom, saj mi da malo več svobode, ker ga lahko konec koncev uporabljam kot desktop računalnik za lažja opravila ala surfanje...
any toughts?
- spremenilo: reti ()
p.s. prebral vse poste, preizka forum. vem da je folk že pisal o teh sistemih, zanima me več infomracij. ti ljudje, ki so pisali prispevke/vprašanja, so se logirali na slo-tech za hitri fix:). nobenih konkretnih povratnih informacij:) (Preden pričnemo s posti ala: beri forum, dude!:))
Primoz78 ::
Vse je odvisno na katerem software-u bos hotu gledat 1080p vsebine in ce bos prave kodeke uporabljal. Imam Asus AT5ION (Atom D525 1,8ghz + ION2) sicer 1080p nisem se probal a 720p dela tekoce v XBMC-ju, v WMC-ju tudi ampak ne delajo podnapisi...tko da ob pravi kombinaciji SW-ja in kodekov bi moralo delati brez problema.
Lp
Lp
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/
zolja ::
Deluje HD (1080p) tekoče 100%. Uporabljam VLC player za HD ripe in Power DVD 10 za BluRay-e. Za HD vsebine moraš pač uporabljati software, ki omogoča strojno (grafična kartica) odkodiranje zapisa. Med gledanjem HD vsebin tako procesor nikoli ne preseže 20 procentne zmogljivosti. Vse grafika naredi.
LP Zoran
LP Zoran
...tako kot sem reku, odvisno od SW-ja. V WMC na zalost ne deluje vse tako kot bi moral.
Lp Primoz
Lp Primoz
Zoran, hvala za odgovor.
Ti imaš prav tole (Atom) različico ali Core?
sam bi vzel tole z Atomom, je pa procesor precej švoh.
hvaležen bi ti bil, če bi mi povedal kako si nastavil Software, da ti teče streaming preko GPUja.
hvala še enkrat!
Ti imaš prav tole (Atom) različico ali Core?
sam bi vzel tole z Atomom, je pa procesor precej švoh.
hvaležen bi ti bil, če bi mi povedal kako si nastavil Software, da ti teče streaming preko GPUja.
hvala še enkrat!
@reti prvo povej kateri software bos uporabljal, ce bos XBMC imas pod nastavitvami video DXVA2 dekodiranje (omogoci) v VLC-ju je to se bolj v beta fazi in vcasih dela kake probleme. v WMC raje ne probat, ker podnapisov ne bos mel podnapisov pri h.264 vsebinah.
Priporocam ti, da pobres dol kak Shark007 kodek pack ali kaj podobnega.
Lp
Priporocam ti, da pobres dol kak Shark007 kodek pack ali kaj podobnega.
Lp
zolja ::
Kot je rekel Primož, različni programi, različno poimenovanje. Pri VLC-ju se imenuje GPU decoding če se ne motim. Sam imam Atom različico. 1,6 gigatigauherca, s priloženim softverom oz. v BIOS-u sem ga overclockal brez problema na 2,0 GHz. Osiromašen Call of Duty 4 lepo tekoče deluje. Če rabiš za igre glej kaj drugega, za HD, BluRay filme, internet pa priporočam. Čeprav ne vem kaj pomeni 3D v naslovu oz. imenu, oktobra ali novembra ko sem jaz kupoval Asrocka tega ni bilo. Poleg tega je bila cena za tako konfiguracijo: http://www.pcplus.si/racunalniki/mali-i... (brez 3D? podpore) okoli 360 tojrotov. Hm, glede tišine bom rekel, da ga ne slišiš če je v prostoru še kakšen vir zvoka, v popolni tišini se ga sliši. Sam ga imam priklopljenega na 42" plazmo, 5.1 surround v dnevni sobi. S programabilnim daljincem ga prižgem, upravljam ga z kombinirano wireless tipkovnico s scroll wheel-om. Leži poleg audio komponent, nič grdo ne izgleda, se lepo vklopi v celoto.
LP Zoran
LP Zoran
lampa ::
Imam zotaca, ki ima isti procesor in grafično,naložen win 7. Filme gledam z vlc in vse dela tudi 1080p brez problema. Primarno ga uporabljam namesto stb za gledanje siol tv in tudi tu se obnese odlično.Edino ventilator je malo glasen,vse ostalo je super.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTPC (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 57862 (34587) | Netrunner |
» | Mini PC s SSD + HD, kateri ZBOXOddelek: Kaj kupiti | 4137 (3565) | Oldi |
» | Kateri HD medijski predvajalnik ali raje Nettop???Oddelek: Zvok in slika | 5178 (3740) | trnvpeti |
» | 720p in 1080p ne popolnoma gladkoOddelek: Zvok in slika | 3510 (2862) | OK.d |
» | Nvidia vstopa na trg poceni računalnikovOddelek: Novice / Grafične kartice | 6066 (4342) | PrimozR |