Forum » Strojna oprema » zanimiva stvar za varnost računalnika (bi delalo??)
zanimiva stvar za varnost računalnika (bi delalo??)
kitara8 ::
mene pa zanima če nastavim tole stikalo s ključem na napajalnik (na glavni kabel ki pripelje štrom v napajalnik) a bi delovalo tako da bi pač napajalnik delav sam če bi ključ not dal??
a bi šlo a bi kaj skuru (upoštevajoč da vse zvežem skupaj kot je treba?
a bi šlo a bi kaj skuru (upoštevajoč da vse zvežem skupaj kot je treba?
Furbo ::
Ja bi delovalo, dokler ne bi kdo vzel nadomestni kabel, npr. iz tiskalnika ali monitorja in zamenjal tvojega s ključavnico. :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Duhec ::
Modificirat bi moral napajalnik. Ne igraj se, če nisi od foha, da te ne rukne zaradi nevednosti!
Pa najboljš, da zdaj daš še na stranico ohišja še eno ključavnico, da ti kdo ne odpre stranice in prebrika to stikalo.
Potem bi mogoče bilo dovolj že kako bios geslo, če preprečiš odpiranje stranice in Clear Cmosa.
Pa najboljš, da zdaj daš še na stranico ohišja še eno ključavnico, da ti kdo ne odpre stranice in prebrika to stikalo.
Potem bi mogoče bilo dovolj že kako bios geslo, če preprečiš odpiranje stranice in Clear Cmosa.
Furbo ::
Čez TrueCrypt ga ni. Ne pa rešitve iz Cicibana.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
kitara8 ::
sej mam trucrypt. te bi blo zato da mi tamau neb pržigov pa štorov pr kompu kadr me ni. duhec jaz sem mislil znotraj napajalnika to naštimat ne pa na kabel zunaj
alpa da bi ga na trdi disk nekak namestu na eno od ključnh žic znotrej(še nikol ga nism odpiru tok da nevem če se da)
alpa da bi ga na trdi disk nekak namestu na eno od ključnh žic znotrej(še nikol ga nism odpiru tok da nevem če se da)
Zgodovina sprememb…
- spremenila: kitara8 ()
s1m0n ::
A ni že dovolj, da je računalnik zakljenjen na programski ravni ? :)
No jaz mam drugače narejeno ne zaradi dostopa drugih ampak izklopa vseh naprav (celotne napeljave :) )
Pa tudi ohišje je zaklenjeno tako, da me sploh ne skrbi da bi kdo kaj vklapljal :)
No jaz mam drugače narejeno ne zaradi dostopa drugih ampak izklopa vseh naprav (celotne napeljave :) )
Pa tudi ohišje je zaklenjeno tako, da me sploh ne skrbi da bi kdo kaj vklapljal :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gumb za vklop/izklop radiaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2542 (2160) | d4vid |
» | Problem z zagonom PCjaOddelek: Pomoč in nasveti | 1577 (1367) | fastfury |
» | Moja kišta, prosim za komentarjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1751 (1196) | KWAN |
» | 2x 120mm ventilator na ohišju (katerega)?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2451 (1745) | goba |
» | Home made ohišjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3003 (2123) | segi |