Forum » Pomoč in nasveti » Izdani račun brez DDV
Izdani račun brez DDV
trnvpeti ::
Izdan bil račun, ampak brez DDV
Spodaj pa napisano:
ddv je obračunan po posebni uredbi v skladu z 104.čl. ZDDV , v povezavi z 1.odst.102.čl. ZDDV, vendar na računu ni posebej izkazan v skladu z 110.čl. ZDDV
Kaj to pomeni?
A lahko kdo to malo bolj razloži.
Spodaj pa napisano:
ddv je obračunan po posebni uredbi v skladu z 104.čl. ZDDV , v povezavi z 1.odst.102.čl. ZDDV, vendar na računu ni posebej izkazan v skladu z 110.čl. ZDDV
Kaj to pomeni?
A lahko kdo to malo bolj razloži.
trnvpeti ::
Huh, sem prebral, pa nic kaj preveč jasno.
Kaj to pomeni, da sem kupil rabljeno robo?
Izdan račun podjetja podjetju brez DDV, to še nisem videl.
Kaj to pomeni, da sem kupil rabljeno robo?
Izdan račun podjetja podjetju brez DDV, to še nisem videl.
Duhec ::
Ni rečeno, da je roba rabljena po vsej verjetnosti pa je, saj načeloma lastnik blaga (za zgornji primer firma, ki je avto kupila) še vedno vodi to v svojih OS dokler ga komisionar ne proda, recimo tebi, a zato mora tako firma kot komisionar izdati ustrezen račun glede na zakonodajo za take primere. Firma DDVja ne obračuna ampak mora na računu navesti ustrezno klavzulo in člene, komisionar pa ti DDV obračuna od razlike v ceni ampak ga ne prikaže na računu glede na zakonodajo, navesti pa mora tiste člene, kot si jih ti navedel zgoraj.
Če prav razumem je to zato, da se ne plača 2x DDV, ker firma, ki je avto kupila je plačala DDV ampak ga ni uveljavljala kot odbitek.
lahko pa se seveda motim, ker sem štromar.
Če prav razumem je to zato, da se ne plača 2x DDV, ker firma, ki je avto kupila je plačala DDV ampak ga ni uveljavljala kot odbitek.
lahko pa se seveda motim, ker sem štromar.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | DDV, davčni zavezanci itd. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17530 (16167) | Ales |
» | Ustanovitev normiranega s.p. - prosim za nasvete (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20599 (19219) | LuiIII |
» | Najemna pogodba (ni zavezanec za DDV)Oddelek: Loža | 5343 (5034) | Vikking |
» | Davek pri nakupu avtaOddelek: Loža | 1111 (999) | Ziga Dolhar |