Forum » Omrežja in internet » Realni prenosi na 1GBps mreži
Realni prenosi na 1GBps mreži

levaky ::
LP!
Mene pa zanima, kakšne hitrosti dosegate pri 1GBps networku?
Jaz sem ravno postavil en NAS/SAN strežnik in nisem prepričan, če iz njega iztiskam max kar lahko, ali ne.
Trenutno imam write na NAS konstantnih 70MB/s in read med 80 in 85MB/s. Jumbo framov nimam omogočenih.
Disk na NASu zmore pisati in brati še hitreje(vsaj sodeč po bonnie++ testu), disk na clientu pa tudi(sodeč po ATTO benchmarku piše in bere z 100MB/s pri 64k block sizu).
Zaenkrat testiramo preko FTP protokola...
Pa vi?
Matej
Mene pa zanima, kakšne hitrosti dosegate pri 1GBps networku?
Jaz sem ravno postavil en NAS/SAN strežnik in nisem prepričan, če iz njega iztiskam max kar lahko, ali ne.
Trenutno imam write na NAS konstantnih 70MB/s in read med 80 in 85MB/s. Jumbo framov nimam omogočenih.
Disk na NASu zmore pisati in brati še hitreje(vsaj sodeč po bonnie++ testu), disk na clientu pa tudi(sodeč po ATTO benchmarku piše in bere z 100MB/s pri 64k block sizu).
Zaenkrat testiramo preko FTP protokola...
Pa vi?
Matej

zonzi ::
pozdravljeni,
zanimam me, če je normalno, da poteka prenos datoteke med dvema raćunalnikoma po 1Gbps mreži s hitrostjo 40-50GB/s? oba računalnika imata 1Gbpa mrežno kartico, vmes je router, vse skupaj je povezano s cat 5e kabloma, na obeh računalnikih je win7 in velikost datotek je 8GB. v teoriji bi morala stvar laufati s 125 MB/s.
lp, Grega
zanimam me, če je normalno, da poteka prenos datoteke med dvema raćunalnikoma po 1Gbps mreži s hitrostjo 40-50GB/s? oba računalnika imata 1Gbpa mrežno kartico, vmes je router, vse skupaj je povezano s cat 5e kabloma, na obeh računalnikih je win7 in velikost datotek je 8GB. v teoriji bi morala stvar laufati s 125 MB/s.
lp, Grega

Mr.B ::
Temu se reče, da ti v specifikaciji diska lažejo :-), oziroma se kot kupec, ne zavedaš da staa 600 z metuljčki še ne pomeni tudi 600 nekaj prenosa...
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

jype ::
levaky> Trenutno imam write na NAS konstantnih 70MB/s in read med 80 in 85MB/s. Jumbo framov nimam omogočenih.
Omogoči jumbo frames. Pri meni je prenos okoli 110MB/s (ampak je strežnik precej močna žival in ima do switcha 2xgbit).
Omogoči jumbo frames. Pri meni je prenos okoli 110MB/s (ampak je strežnik precej močna žival in ima do switcha 2xgbit).

pegasus ::
70-80mb/s so čisto realne številke za off-the-shelf hardver. Če hočeš iz enačbe izvzeti diske, naredi na strani strežnika en ramdisk in testiraj write nanj. Na gbit mreži boš težko prilezel prek 110mb/s.

b3D_950 ::
Sem pred kratkim testiral z ATTO benchmark znotraj virtualne mašine na iSCSIu (nexus) in je bil write okrog 115MB/s konst (RAID 10+BBU in pa jumbo frami). Za foro sem isto testiral z onboard mrežno na hostu in ni pršlo čez 85MB/s.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost prenosa znotraj wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 5240 (4701) | amigo_no1 |
» | Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 18220 (14552) | levaky |
» | mrezna kartica na ga-965p-ds3Oddelek: Omrežja in internet | 1382 (1262) | amigo_no1 |
» | 1gbps mrezna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2578 (1651) | fRiK0 |