Forum » Omrežja in internet » Realni prenosi na 1GBps mreži
Realni prenosi na 1GBps mreži
levaky ::
LP!
Mene pa zanima, kakšne hitrosti dosegate pri 1GBps networku?
Jaz sem ravno postavil en NAS/SAN strežnik in nisem prepričan, če iz njega iztiskam max kar lahko, ali ne.
Trenutno imam write na NAS konstantnih 70MB/s in read med 80 in 85MB/s. Jumbo framov nimam omogočenih.
Disk na NASu zmore pisati in brati še hitreje(vsaj sodeč po bonnie++ testu), disk na clientu pa tudi(sodeč po ATTO benchmarku piše in bere z 100MB/s pri 64k block sizu).
Zaenkrat testiramo preko FTP protokola...
Pa vi?
Matej
Mene pa zanima, kakšne hitrosti dosegate pri 1GBps networku?
Jaz sem ravno postavil en NAS/SAN strežnik in nisem prepričan, če iz njega iztiskam max kar lahko, ali ne.
Trenutno imam write na NAS konstantnih 70MB/s in read med 80 in 85MB/s. Jumbo framov nimam omogočenih.
Disk na NASu zmore pisati in brati še hitreje(vsaj sodeč po bonnie++ testu), disk na clientu pa tudi(sodeč po ATTO benchmarku piše in bere z 100MB/s pri 64k block sizu).
Zaenkrat testiramo preko FTP protokola...
Pa vi?
Matej
zonzi ::
pozdravljeni,
zanimam me, če je normalno, da poteka prenos datoteke med dvema raćunalnikoma po 1Gbps mreži s hitrostjo 40-50GB/s? oba računalnika imata 1Gbpa mrežno kartico, vmes je router, vse skupaj je povezano s cat 5e kabloma, na obeh računalnikih je win7 in velikost datotek je 8GB. v teoriji bi morala stvar laufati s 125 MB/s.
lp, Grega
zanimam me, če je normalno, da poteka prenos datoteke med dvema raćunalnikoma po 1Gbps mreži s hitrostjo 40-50GB/s? oba računalnika imata 1Gbpa mrežno kartico, vmes je router, vse skupaj je povezano s cat 5e kabloma, na obeh računalnikih je win7 in velikost datotek je 8GB. v teoriji bi morala stvar laufati s 125 MB/s.
lp, Grega
Mr.B ::
Temu se reče, da ti v specifikaciji diska lažejo :-), oziroma se kot kupec, ne zavedaš da staa 600 z metuljčki še ne pomeni tudi 600 nekaj prenosa...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
jype ::
levaky> Trenutno imam write na NAS konstantnih 70MB/s in read med 80 in 85MB/s. Jumbo framov nimam omogočenih.
Omogoči jumbo frames. Pri meni je prenos okoli 110MB/s (ampak je strežnik precej močna žival in ima do switcha 2xgbit).
Omogoči jumbo frames. Pri meni je prenos okoli 110MB/s (ampak je strežnik precej močna žival in ima do switcha 2xgbit).
pegasus ::
70-80mb/s so čisto realne številke za off-the-shelf hardver. Če hočeš iz enačbe izvzeti diske, naredi na strani strežnika en ramdisk in testiraj write nanj. Na gbit mreži boš težko prilezel prek 110mb/s.
b3D_950 ::
Sem pred kratkim testiral z ATTO benchmark znotraj virtualne mašine na iSCSIu (nexus) in je bil write okrog 115MB/s konst (RAID 10+BBU in pa jumbo frami). Za foro sem isto testiral z onboard mrežno na hostu in ni pršlo čez 85MB/s.
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost prenosa znotraj wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 5165 (4626) | amigo_no1 |
» | Gradnja/sestava diskovnega polja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Strojna oprema | 17939 (14271) | levaky |
» | mrezna kartica na ga-965p-ds3Oddelek: Omrežja in internet | 1367 (1247) | amigo_no1 |
» | 1gbps mrezna povezavaOddelek: Omrežja in internet | 2555 (1628) | fRiK0 |