Forum » Omrežja in internet » mrezna kartica na ga-965p-ds3
mrezna kartica na ga-965p-ds3
korenje_ver2 ::
kabel je cat6, vezava straight-through. na drugi strani je linux z edimax network adapterjem pci. 1gbps.
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: OmegaBlue ()
pravkar sm vidu tm da je v bistvu ze povezan z 1gbit/s. sam prenosi so pa se vedno max 10,7MB/s, neglede na vrsto kabla. Sem probal tudi z ping -s 65000 -f in je se vedno ravna crta v du-meter pri 10MB/s.
Je to mogoce zaradi mrezne kartice ki je vstekana v PCI slot?
Je to mogoce zaradi mrezne kartice ki je vstekana v PCI slot?
ja cist mozn da so driverji za linux krivi. ethtool pravi da je povezan z 1gbps. se vedno ne dela tko kot bi mral.
sm si pravkar nalozu zadnji kernel 2.6.20. (prejsnji 2.6.19). Sedaj kopira normalno pri gigabitni hitrosti.
flier ::
Kaksne hitrosti pa dobis ? Zanima me iz firbca, verjetno je disk ze prepocasen za gigabit ethernet.
ce mam MTU na 1500, potem so prenosi okrog 45MB/s. ce dam MTU na 7200, grejo prenosi na 60MB/s (omejeno z diski). Mrezna kartica na enem pcju podpira jumbo pakete max 7200, ta integrirana pa cez 9000. MTU imam na 1500, ker mi zgleda racunalnik zmrzuje v drugem primeru. Verjetno so driverji za linux se vedno slabi...
ping -f -s 65000 dela vredu samo ce je mtu na 1500. Tko da dejanskega maksimalnega prenosa ne morem testirat.
ping -f -s 65000 dela vredu samo ce je mtu na 1500. Tko da dejanskega maksimalnega prenosa ne morem testirat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: korenje_ver2 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WRT54GL me ne spusti na Facebook :OOddelek: Omrežja in internet | 3864 (3509) | Er333 |
» | Nakup gigabitne mrežne karticeOddelek: Kaj kupiti | 2676 (2296) | PaJo |
» | Lan in NFS souporaba - pretok podatkovOddelek: Operacijski sistemi | 1481 (1181) | KoKi |
» | Router omejuje prenos paketkovOddelek: Pomoč in nasveti | 891 (764) | zee |
» | Problem: Programski ruter! (oz. winXP in sharanje internet povezave)Oddelek: Programska oprema | 1849 (1511) | MUC |