» »

Battlefield 3

Battlefield 3

Temo vidijo: vsi
««
59 / 149
»»

Tr0n ::

Zakaj pa moras HT izklopit? Ne se hecat. :)

Roadkill ::

Če ima kdo probleme s črnim ekranom v trenutku, ko server menja mapo, se pravi tik po končani rundi, sem našel eno rešitev ki zaenkrat deluje:

Potrebno je ročno osvežiti punkbuster:

Battlefield 3 servers got a new update tonight and they now require a new version of Punkbuster. In order to play in our Battlefield 3 server you need the newest version of Punkbuster. Here is how you upgrade Punkbuster for Battlefield 3:

Go here: Even Balance Technical Support - Download

Download zip file > Unzip it > Run .exe file

Once in program:

Click "add game" go to Battlefield 3 then click "Check for Updates"

It should start downloading some new files, etc, etc then you should be all set. Close that and carry on gaming!

Priporočljivo tudi za vse ostale.
Ü

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Roadkill ()

Good Guy ::

Spock83 je izjavil:

Gizm0 je izjavil:

Patch notes - http://battlelog.battlefield.com/bf3/fo...
Sicer ni bilo micro-stutteringa, ampak zdaj se lahko z GameTime.MaxVariableFps komando reši tudi ta problem.

Meni je pomagal izklop HTja. A je bilo naključje? Ne vem.

A ni malo bedno da se pogovarjamo o tehničnih težavah namesto o igri in igranju samem. Blišč in beda turbo kapitalizma.

HT deluje na ravni OS-a in nima nobene veze s špilom
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Gizm0 ::

Berserker je izjavil:

Sicer, nevem kaj se gizmo čudiš da je aa premočan ? Sem že zgoraj napisal , da 30mm automatski top ni ravno najbolj zdrav za pehoto.

Balance > Realism
Če to nebi veljalo, potem tudi inžinir nebi mogel s sabo nositi 8 stinger raket in cel kup anti-tank min :D Ter na drugi strani potem razloži, zakaj je potrebno 20+ rocket pods raket in cel rafal miniguna spustit v mobilno AA, da jo uničiš?
BF3 ni simulacija. Imaš Armo ali pa Red Orchestra 2, če želiš boljši realizem v igrah :)

Truga ::

BigWhale je izjavil:

To je pa mal smotan. Ajd, za Hinda ne recem, ampak Stinger ima precej mocan warhead in je kar tezko preziveti, ce te zadane. :>

On the other hand, jet ne leti 100km/h kot v spilu, ampak 300m/s... Enjoy acquiring lock while on foot and under fire :D

Edit @Gizm0: Vozila morajo bit "overpowered". Ce ne jih noben sploh nucal ne bo, ker cim se usedes v vozilo si primary target in vsi te vidijo in slisijo cez pol mape. Dost iger ma ta problem kjer se je delalo "balance" med vozili in pehoto. Na koncu pa se vozila v takih igrah uporablja samo za hitrejse premikanje po mapi, ker cim se kje pokazes bos fasal 3 rpgje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Truga ()

mr1two ::

Še tko se mi zdijo letala prehitra.. včer sm neki letel okrog, sm mel filing da grem čez celo mapo v dveh sekundah. Speed in another dimension :)

Spock83 ::

Tr0n je izjavil:

Zakaj pa moras HT izklopit? Ne se hecat. :)

Ej pomagalo je! Kaj naj drugega rečem.

Kaj tocno pa ti ne dela, ko imas HT vklopljen?

123_meni ::

Gizm0 je izjavil:

Patch notes - http://battlelog.battlefield.com/bf3/fo...

Končno so odstranili negative mouse acceleration. Drugi velik plus je tudi, da so dodali max fps komando v konzolo, kar pomeni, da nimam več nekih čudnih spajkov v tem grafu:

Sicer ni bilo micro-stutteringa, ampak zdaj se lahko z GameTime.MaxVariableFps komando reši tudi ta problem.
Se je pri meni loading times poslabšal in zdaj spet ne pridem pravočasno v igro, ko se menja mapa, in seveda ostanem brez letala :(

Drugače pa DICE nas zgleda trolla kar se tiče mobilne AA. Buffali so namreč dmg proti infantry, tko da zdaj moraš samo pogledati nekoga, pa je že mrtev 8-O
So pa lep buff dočakali tudi jeti in predvsem helikopterji, ker zdaj te 1 stinger povzroči le 45 oz. 30 dmg-ja. Gun na jetih je zdaj končno uporaben tudi proti pešadji.

Squade so tudi precej preuredili, vendar pa zdaj privzeto nisi v nobenem squadu, tko da posledično pol igralcev na serverju potem igra solo lol.

Kako vklopiš to da ti kaže FPS-je... Hvala

Spock83 ::

Tr0n je izjavil:

Kaj tocno pa ti ne dela, ko imas HT vklopljen?

Tako dela micro stuttering

SlimDeluxe ::

A je kak slo-tech ali drugi slovenski platoon, da vas malo špiuniram :)
Desktop: R5 3600X | MSI MPG B550 | RX580 8GB | 32GB DDR4 | be quiet! 650W
Laptop: Lenovo ThinkPad T15 G2 | i7-1165G7 | 32GB DDR4 | 15" FullHD IPS

globoko grlo ::

je kr neki slovencev :)

ofca platoon obstaja, se ti bojo javl :)

pa ENT server, naprimer
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Zgodovina sprememb…

Slo-techov platoon je Ovca. Nis(m)o izbirčni glede članov. :)
Ü

123_meni je izjavil:

Tam kjer imaš bf3.exe, ustvari novo datoteko user.cfg in v njo vpiši "Render.DrawFps 1" (brez "")
Za ostale komande, pa lahko odpreš konzolo in napišeš notri "list".

Truga je izjavil:

Edit @Gizm0: Vozila morajo bit "overpowered". Ce ne jih noben sploh nucal ne bo, ker cim se usedes v vozilo si primary target in vsi te vidijo in slisijo cez pol mape. Dost iger ma ta problem kjer se je delalo "balance" med vozili in pehoto. Na koncu pa se vozila v takih igrah uporablja samo za hitrejse premikanje po mapi, ker cim se kje pokazes bos fasal 3 rpgje.

Sej vozila so OP, kar je tudi pomojem pravilno, saj gre za Battlefield igro. Uporabljam tank z reactive armor + thermal optics + lmg in je dokaj OP. Ampak mobile AA je pa še bolj OP, ker lahko onesposobiš tanke, letala, helije in pešadjo hitreje kot to storiš s tankom, kar pomojem ni ok. Poleg tega je z letali zelo lahko ubijati tanke, medtem ko mobile AA nima nekega pravega nasprotnika. Morajo dodati Chuck Norrisa v naslednjem patchu, da bo zbalancirana zadeva :)

Ziga Dolhar ::

Médecins Sans Fronti?res

https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

Berserker ::

Gizm0 je izjavil:

123_meni je izjavil:

Tam kjer imaš bf3.exe, ustvari novo datoteko user.cfg in v njo vpiši "Render.DrawFps 1" (brez "")

Truga je izjavil:

Sej vozila so OP, kar je tudi pomojem pravilno, saj gre za Battlefield igro. Uporabljam tank z reactive armor + thermal optics + lmg in je dokaj OP. Ampak mobile AA je pa še bolj OP, ker lahko onesposobiš tanke, letala, helije in pešadjo hitreje kot to storiš s tankom, kar pomojem ni ok. Poleg tega je z letali zelo lahko ubijati tanke, medtem ko mobile AA nima nekega pravega nasprotnika. Morajo dodati Chuck Norrisa v naslednjem patchu, da bo zbalancirana zadeva :)

Seveda ga imajo. Nasprotnikov AA sistem. Na caspian border sem pogosto priča temu, da se dva aa sistema streljata med seboj čez celo mapo. Edina rešitev tvojemu problemu je omejena količina streljiva.

Upam da bodo kdaj zamenjali en jet z tank killer letali, ki jih dobimo na rushu.

Good Guy ::

No tut za navadim tankom sem že helije pa jete tolku :)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

Ziga Dolhar je izjavil:

Médecins Sans Fronti?res

0-4 MVP?

MAV?
Ü

Bolf3nk ::

in kaj ima k/d ratio veze pri MVP?:))

integral15 ::

Gizm0 je izjavil:

123_meni je izjavil:

Truga je izjavil:

Tvoja navodila za prikaz fps-jev ne delujejo niti ko v konzolo vpisem "list" ne deluje neznana komanda ! men jih ne kaze

Zgodovina sprememb…

particle ::

Men se zdi, da ima Fraps priklopljen... ki mu kaže FPS-je. Ali pa MSI Afterburner..

V desnem zgornjem kotu je ingame FPS counter. Včasih je konzola malce čudna in je treba 2x vpisati isto stvar, da zadeva zagrabi.

Al pa CTRL+ALT+S.

Roadkill je izjavil:

Ziga Dolhar je izjavil:

Médecins Sans Fronti?res

0-4 MVP?

MAV?

Kaj pomeni MAV? :)

Nja, jest sem zlo pacifističen igralec BF-ja. Raje zdravim&oživljam kot strelam ;).

Koliko FPS-jev je za normalno igrat? Jest sem sedaj naštimal in med igro skače med 35-45 FPS

je to OK?

Tole 100% deluje za FPS-je!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 123_meni ()

Bor H ::

Vsak ti bo drugač reku, jst sm zmogu z 25 v BC2, ni bilo pa veselje, zdj sm mnenja da če prideš čez 30 ali 35 bi mogl bit vredu, eni pa pravijo da vidijo razliko med 78 pa 80 FPS, tut če majo 60Hz LCD...

Grafična je ATI 5970 ampak imam resolucijo 2560x1440 in vse nastavitve na MEDIUM tako da se kar malo jamra, mogoče bo potrebno dokupit še eno, HEHE

To je od vsakega posameznika odvisno. Enim je že 30 fps dovolj, sploh na konzolah recimo, kjer je večina iger teče na 30 fps. Jaz imam precej raje 60+ fps in se mi zdi na 30 fps zadeva dokaj neigrabilna. Že zdaj je nek bug v igri/driverjih, da ko uporabim zoom v tanku ali heliju, mi fpsji padejo malce pod 50 in imam občutek, da je precej težje aimati, zato se raje izogibam tega zooma.
Glede razlike se pa dokaj hitro opazi, če ti recimo iz 120 fps špil pade na recimo 70 fps za nekaj trenutkov. Zato je tista max fps komanda zelo prav prišla, da so fpsji čimbolj stabilni in ne nihajo preveč.

123_meni je izjavil:

Grafična je ATI 5970 ampak imam resolucijo 2560x1440 in vse nastavitve na MEDIUM tako da se kar malo jamra, mogoče bo potrebno dokupit še eno, HEHE

Takšen trifire imam jaz trenutno, 5970 + 5870 pri 2560*1600 resoluciji na ultra. Caspian border na nekaterih delih laufa najslabše od vseh map, ampak je vseeno praktično ves čas nad 60 fps. Na bolj zaprtih mapah pa je v večini 100+ fps.
Drugače pa sploh ne opazim razlike pri fpsjih, če nastavim ali na low ali ultra. Edino HBAO zbije fpsje, ter seveda MSAA, ker je 1GB rama na GPU že rahlo premalo :)

blackwater ::

Pozdravljeni.

Na tem forumu sem nov tako da upam da boste imeli malo potrpljenja z mano. Nekaj me zanima.Ali mi lahko kdo pove postopek kako priti do tega da lahko igraš igro battlefield3 na ps3 online. Problem je namreč sledeči. Registriral sem se na strani ea games in zdaj ko hočem igrati online me ne spusti noter napiše pa :Online pass check failed.Please try later. Ali mi lahko kdo pomaga???

Hmmm dele ugotavljam da sploh ne pridem čez 60 FPS tudi če imam grafične nastavitve na LOW in resolucijo 1920x1080 ??

Mislm pa da mam grafiko ATI 5870 prej sm malo narobe napisal ali je to max. kar ta grafična premore??

123_meni je izjavil:

Hmmm dele ugotavljam da sploh ne pridem čez 60 FPS tudi če imam grafične nastavitve na LOW in resolucijo 1920x1080 ??

Mislm pa da mam grafiko ATI 5870 prej sm malo narobe napisal ali je to max. kar ta grafična premore??

S 5870 verjetno ne boš prišel čez 60 fps, sploh pa ne na 2560 resoluciji. Pa poglej, če imaš motion blur izklopljen, ker ta nastavitev tudi nekaj fps-jev požre.
Drugače pa v konzoli vpiši "render.perfoverlayvisible 1" in poglej ali te GPU ali CPU zavira.

A ti ne pride čez 60 niti če v luft pogledaš(nebo je ponavadi zelo nezahtevno za izris) ali pa v tla? Mogoče imaš pa vsync vklopljen.

mr1two je izjavil:

A ti ne pride čez 60 niti če v luft pogledaš(nebo je ponavadi zelo nezahtevno za izris) ali pa v tla? Mogoče imaš pa vsync vklopljen.

Točno to sm imel na ON sedaj je na OFF je pa 105 FPS..

Kaj pa sploh je vsync ...?

"poglej ali te GPU ali CPU zavira. " GPU manj skače gor pa dol kot pa CPU cpu je pomoje bol obremenjen...A je i5 že malo švoh? HEHE

vsync, sync every frame.... funkcija, ki ti navzgor omeji FPSje na osveževalno frekvenco monitorja- zakaj? Ker če imaš več FPSjev kot je osveževalna frekvenca, se lahko zgodi, da imaš del slike na ekranu stare, del pa nove(nekje med soveževalno periodo se je izrisala nova slika na grafični in na ekranu)- če se kamera hitro premika lahko to opaziš, kot da bi bila slika prerezana in zamaknjena.
Dalo bi se zadevo rešit z večkratnikom vrefresha(če vrefresh=60Hz, bi lahko bila ta meja tudi 120, 180...), je pa za nekatere igre to težko dosečt(ker so požrešne). Zato se lahko odločiš- ali lock na refresh monitorja ali pa mal "strgana slika". Jaz perferiram več fpsjev, saj tearing ni tako moteč kot npr manj tekoče igranje.

McGregorSL ::

Prvi dan po patchu mi ni zaštekalo... upam da ni to samo slučajno.

ATI/AMD gonilniki 11.11 z app profile 11.11 cap 1

Na R5970
I7 (trenutno testiram z izklopljnenim HT)
Ubistvu ne opazim razlike, nikjer.

BigWhale ::

Roadkill je izjavil:

Ziga Dolhar je izjavil:

Médecins Sans Fronti?res

0-4 MVP?

MAV?

Ce boste tezil nasmu Zigcu, vas bom s tankom povozil. ;>

Sam firbčen sem bil.
Tole je bil ziher Operation Metro... :)

Mimogrede, če kdo sreča playerja "Viper-SLO" na kakem hardcore serverju ga lahko enkrat teamkilla zame.
Čudak je včeraj na enem serverju težil adminu naj me kicka zaradi domnevnega teamkillanja... s tem, da je imel server team damage na OFF. :D
Ü

Berserker ::

Sem igral enkrat na ovca strežniku in so nas prignali čisto do spawn točke, tako da smo umiral že ob spawnu. Dajte prosim tole malo poštimat.

integral15 ::

123_meni je izjavil:

Koliko FPS-jev je za normalno igrat? Jest sem sedaj naštimal in med igro skače med 35-45 FPS

je to OK?

Am datoteko al belesko ?? ker to je bistvena razlika ! Jast sem ustvaril belesko in vanjo napisal to pa mi ne dela pa da je***

integral15 je izjavil:

123_meni je izjavil:

je to OK?

Am datoteko al belesko ?? ker to je bistvena razlika ! Jast sem ustvaril belesko in vanjo napisal to pa mi ne dela pa da je***

Ustvariš beleško in vpišeš notr nato pa beleško preimenuješ user.cfg ampak bodi pozoren da nimaš takole "user.cfg.txt" morš vklopit da ti kaže datoteke s končnicam...

Kaj mi gre zadnje cajte zlo na K?
Da moram probat 5 serverjev, preden lohka špilam. Al sem disconectan, al sem kicked from server, al je kr neka neznana napaka... U 3 PM dice in EA.
Da se enemy pri rush spawna za mojim hrbtom že potem, ko je baza zavzeta že vsaj 10 sekund. In ni bil skrit v grmu ipd. Al pa ma kkšn hack.
Kako me lohka vsak Q šicne v glavo čez pol mape z bilokaterim orožjem???
Ko jest koga streljam ga moram ene 5x zadet z havy barel na HC. U 3PM. Kako me vsak kurac vidi kjer koli sem skrit in me šicne, še preden lohka sploh ustrelim??? Pa ne mi rečt, da je to skill, sej niso bogovi, mamicu jim...

Vglavnem, mi je žal 20€ za ta šit.

IR kukalo je prasica, ja ;).

ma kakšno IR, redko ker me z IR fenta
pa ravnokar has bf3 stopped working, pa ravno ko prideš v ritem in najdeš en kul server, se ti sesuje, PA U 3 PM DICE

Guzzy ::

Zbriši igro in inštaliraj čez 1-2 meseca. Problem solved

globoko grlo : Updajtaj punkbuster, kot sem napisal par postov nazaj. Bi moralo rešit večino tvojih problemo.
No... tega, da te ownajo ne :)
Ü

OmegaBlue ::

sem tudi sam pizdil kako me zadanejo.. čez nekaj časa pogruntaš :D
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

mislim, da bom kr guzziya poslušal :)

fredii ::

Kako prideš po novem v squad? Po patchu mi še ni uspel prit v nobenga.
P55A-UD3,i5 750 2.67,RAM 8gb,
Radeon HD7870oc 2gb, SSD180

Najdeš tisti meni s squadi, izbereš enega, ki ni zaklenjen, spodaj pa imaš gumb "join squad".
Simpl.
««
59 / 149
»»