» »

Egipt v celoti odrezan od interneta

««
4 / 12
»»

Thomas ::

Zanimiva izbira besede: "pacificiran". Ali ni to specialnost diktatorjev oziroma prikladnih pomočnikov tujih okupatorjev?


Je, ja. Ni pomembno kdo trdi, ampak kaj trdi. Stalin je imel zelo prav, ko je rekel, da je Sibirija vzhodno od Moskve. Hitler je imel prav skoraj vse, kar je povedal o aritmetiki do 10.

Če ima prav, ima prav, ni kej, ni važno kdo je.

Tud islamski fundiji imajo prav, da alkohol ni preveč dobra reč.

Ni kej. Skoraj vsak ima kdaj prav.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

Pšenični ::

"O kakšni propagandi si v prejšnej postu govoril?
In ja, vojska pač varuje bolj ogrožene predele. Jasno je Mubarak najbolj ogrožen in tudi njega varujejo, s tem pa njegovo oblast. Če je to smiselno, je pa drugo."

Pri Miloševiču je bilo podobno, če se ne motim. Al je bila tam le policija.

Thomas ::

Kaj dokazuješ s tem citatom? Iz leta 1982?

Jaz dam enga od danes:

The head of Tunisia's main Islamist movement will return from exile on Sunday to help set up a "true multi-party system" in the country from which he was exiled 22 years ago, he told Reuters on Saturday.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

@Peqi

O, zdaj pa razumem tiste podobno razmišljajoče. V svoji miselnosti so ostali v 80 letih.

poweroff ::

Protestniki so najprej sami začeli varovati muzeje.

Pšenični je izjavil:

"Hja, na levi še paktirate z islamisti. Ampak oni ne bodo paktirali z vami, ampak vas bodo pobesili mogoče še prej, mogoče pa mau kasneje, ko bodo nehali kamenjati neoliberalce."

To jemljem kot hudo žalitev, seveda če tud mene šteješ med Pahorjeve "učence". Heh,heh

Huh, spor na desnici? :))
sudo poweroff

oldguy ::

Thomas:
Vendar je super, da je Sadam padel in bi bilo super, če Mubarak ostane.


Jaz mislim, da tudi Mubarak mora it - če ostane, bo tvoj scenarij počil če ne čez 5, pa 15 let. Takrat bo pa sranje še vsaj par razredov večje in tvoj scenarij še parkrat bolj verjeten. Dinozaver geopolitike 70ih prejšnjega tisočletja v neskončnost namreč ne bo zvozil. Ni variante...

Manu ::

Moji argumenti temeljijo na predpostavki, da mladina (tista v muslimanskih državah) razmišlja čisto drugače. Nekateri pa mislite, da bo samo še slabše, če Mubarak odstopi. Tudi islamskim skrajnežem se ne piše dobro.

Samo en primer

revvs ::

Najprej gre na slabše in komaj potem na boljše. Komunizem bi se tudi razvil če bi se razvijal tako dolgo kot kapitalizem, se pravi več stoletij. Če nimaš pomoči se sam bolj težko hitro razvijaš, vendar mislim da zdaj ko je Iran skoraj sam na svetu (nima podpor dostih držav) jim kar dobro gre.
Napoved ekonomske prihodnost je: 1)Kitajska, 2)EU, 3)ZDA, 4)India. V ZDA si najmanj želijo da bi zaostali še za Indijo. Saj to je kar Amerika hoče preprečiti, da bi obstajale države ki niso odvisne od njih. Američane ne zanima če je muslimansko ali komunistično usmerjena vlada. Oni imajo dobre odnose z državo kjer se je rodil Osama bin Laden in živi celotne njegova družina = Saudova Arabija. Precej negotovo je če bo naslednja vlada tudi naklonjena ZDA. ZDA, Tony Blair in vsi podobni zdaj pozivajo k demokraciji, hočejo ljudi na svojo stran, najraje bi pa posredovali (pomagali) in nastavili svoje čimprej.

oldguy ::

...najraje bi pa posredovali (pomagali) in nastavili svoje čimprej.


Nothing new here. Misliš, da bodo Kitajci kaj drugačni? Tako to je, ne borijo se za druge, borijo se zase. Pravilno, pomojem...

revvs ::

Ne, nothing new :)), že stoletja isto.

Thomas ::

Komunizem bi se tudi razvil če bi se razvijal tako dolgo kot kapitalizem, se pravi več stoletij.


Pa fundamentalizem tudi? V kaj?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Manu ::

Komunizem? V samoupravljanje.

kivi113 ::

Thomas je izjavil:

Kaj dokazuješ s tem citatom? Iz leta 1982?

Jaz dam enga od danes:

The head of Tunisia's main Islamist movement will return from exile on Sunday to help set up a "true multi-party system" in the country from which he was exiled 22 years ago, he told Reuters on Saturday.


Ta dokument opisuje Izraelsko (dolgoročno) strategijo, ki so jo Izrael/neoconi že delno realizirali. Ker si ti neocon, sem pač izpostavil strategijo neoconov, ker verjamem, da je strategija nasilja, ubijanja in genetskih napadov (depleted uranium) napačna, in da bi morda poznavanje tega dokumenta nekomu, ki (še) razmišlja, znal pomagati.

Dokument pač lepo opiše stanje leta 1982, in kaj dosti, razen razrušenega Iraka in okupacije večjega dela Palestine ter nekaterih posredovanj v Libanonu, Siriji, ter v mednarodnih vodah, se od takrat ni spremenilo. Etnična slika je zelo podobna tej etnični sliki, opisani v tem dokumentu. Vse na enem mestu.

Zato sem izpostavil ta dokument.

Take pacifikacije, kot je je bil deležen Irak, si ljudje ne zaslužijo. Par milijonov razseljenih in več kot milijon ubitih, Faludja razsuta in natrosena z osiromašenim uranom. In pač nekateri po bullshitersko za dogodke krivite "islamske skrajneže". Islamski skrajneži nimajo dostopa do DU, nimajo dostopa do tomahawkov, apachejev, abramsov in tako dalje.

Pred dnevi je bil teroristični napad v Rusiji, o čemer so se mediji na veliko razpisali, pozabili pa so povedati, da je povprečje ubitih v Iraku v zadnjih nekaj letih s strani zahodnjakov bistveno večje od 35 na dan.

Sam neoconi pač lajnate naprej.

Karaya 52 ::

Kakšen teden nazaj je bil v Odmevih odposlanik Jordanije IIRC, pravi da je za razmere v Tuniziji in nasploh trenja v Magrebu kriva globalizacija. Po tej izjavi sodeč se arabci očitno vračajo h koreninam.

Double_J ::

The terrorist group Al-Qaeda Organization in the Islamic Maghreb has voiced support for the demonstrators against the Tunisian and Algerian Governments, in a video released on January 13, 2011, which was reported by an American organization. Al Qaeda offered military aid and training to the demonstrators, calling them to overthrow "the corrupt, criminal and tyrannical" regime, calling for "retaliation" against the Tunisian government, and also calling for the overthrow of Algerian president Abdelaziz Bouteflika. AQIM leader Abu Musab Abdul Wadud starred in the video. He called for Islamic sharia law to be established in Tunisia.[6]

http://www.ennaharonline.com/en/news/55...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

lexios ::

Zgleda, da bo treba kmalu spet "stestirat" jedrsko orožje..., da bo 50 let mir! :|

MrStein ::

Thomas je izjavil:

Levičarstvo ima svojo logično konsekvenco pri Žižku, Leninu, Stalinu in ostalih klasikih.

Samo Egipčani in Tunizijci ne bodo uvedli tega, njim bo potegnilo na Šerijo. Za Novega leta so napadli Kopte, ti kot ovce v klavnico podpirajo strmoglavljanje oblasti, ki jih je varovala. Sadat-Mubarak linija, je bila njihova zaščitnica, ki jo zdaj ne bo.

Kopti so podpisali svojo Dolomitsko izjavo. Oziroma, jo je v njihovem imenu kakšen njihov Kocbek.

Samo nikakor s komunisti, to bi še šlo, ampak s fundiji.

Let's check this in a few months.

(note to myself - code xerces8)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

Pyr0Beast ::


Se pravi je rešitev zapor in represija? To je torej tvoj politični ideal, ne pa demokracija...


Ne vem kaj mešaš demokracijo notri tu. Saj ima USA tudi demokracijo in guantanamo ipd. koncentracijska taborišča.

Kar mene zanima je sicer bolj to: Iz kje izhaja trenutna želja po spremembah.

Ali jim je šlo sedaj toliko na bolje, da so ratali pogumni kaj takega organizirat.
Ali pa tako slabo.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

poweroff je izjavil:

Thomas je izjavil:

Tunizijci in Egipčani gredo s slabega na slabše. Sami tako hočejo.

Jeba tale demokracija, ne?

Mubarak je do sedaj ob "pomoči" ZDA in EU zajebaval lastni narod, sedaj pa je čas da gre. Zahod bo pa pač sprejel posledice svoje dosedanje podpore Mubaraku...

Uf, je to nova zahodna politika????
Ali si smajli pozabil?
(ali pa je spet oni tvoj happy time)

Manu je izjavil:

To bi morali dodati v ustave vseh držav: Ni dovoljeno prekinjati komunikacije državljanom v nobenem primeru.

Dejansko se vidi, kako se oblasti bojijo demokracije. Smo še zelo daleč od demokratičnega sveta (vključno s tistimi državami, ki veljajo za bolj demokratične).

Ja, ameri ravnokar uvajajo Internet Kill Switch...

Zero0ne je izjavil:

Tole nima nikakršne zveze z iranskimi protesti lani. Tam ljudje nasprotujejo teokraciji, tu bi jo pa radi uvedli. Muslimanskemu svetu sta ideji osebne svobode in demokracije tuji.

Bullfuck
Razen če našteješ vse države muslimanskega sveta, jih ločiš glede ideje osebne svobode in demokracije, narediš isto s pravovernimi(sam lahko izbereš kaj je prava vera) in dobiš številko, ki podpre tvojo izjavo.
Drugače sem prisiljen predpostaviti da si sproti 'zmišljuješ.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

guest #44 ::

Jp jz se tud močno strinjam in bojim, da bo Egipt postal teokracija.

"we should nuke it from orbit...it's the only way to be sure"

Pšenični ::

Po mojem mnenju tele demonstracije pazljivo spremlja tudi vodeča politika na oblasti. Režimi ki so prej veljali za nedotakljive, so pred propadom. Vsak se tudi če tega noče priznati prašuje(mislim na naše blesave politike) Kaj če se kaj takega zgodi pri nas?.

Kaj bo postal Egipt je težko reči v naprej.

Glede na to da se je vrnil Baradej, verjetno do kašnega novega Irana na tem mestu ne bo prišlo. Saj je proameriško usmerjen. Tko da ne verjamem da bi kakšni muslimanski bratci ali kaj podobnega prevzelo oblast.

Najprej morajo nagnat tega starega osla, potem pa organizirat demokratične volitve. Ja tko grejo te stvari. Sicer se govori da je ogrožen tud Gadafi, ampak o tem je preuranjeno govoriti.

V bistvu gre za proces osvoboditve, ki ga lahko primerjamo z procesom zrušitve komunizma v 90 letih v Evropi. Ravno tako so padali avtokratski režimi, kot zdej grozi, da bojo padli vsi fašisti na oblasti na tistem koncu. Da nekdo visi na oblasti 30-40 let ni ne higijenično niti demokratsko še najmanj. V devedesetih je Slovenija zamudila, ker ni poleg JNA šutirala še komusnistov. Zdej pa mamo kar mamo.

http://www.reporter.si/index.php?option...

Zakaj sem omenil Slovenijo na začetku, zato ker imamo zelo podobno situacijo. Neko "paradžavo-zdrave sile", ki vlada Sloveniji in je ostanek prejšnjega režima. Teli se lahko spoh začnejo spraševat, koliko časa še...sploh če se bo gospodarska situacija še poslabševala. Sicer pogledaš v parlament kdo sedi notri in ti je vse jasno.

In če še enkrat ponovimo to kar vsi pozabljajo. Gre za upor iz revščina, iz obupa....za nezmožnost preživetja..nekoliko pogojeno tud s to krizo. In ne za upor kakšnih šerijatov...gre za upor ker folk ne more več živet...ker so lačni, tko kot bojo kmalu pri nas.

"Vse skupaj se je začelo 17. decembra 2010, ko se je v Tuniziji mladenič z univerzitetno izobrazbo Mohamed Buazizi zažgal na ulici. To je storil, ker so mu oblasti zasegle njegovo stojnico, na kateri je prodajal zelenjavo, da bi tako sebi in družini zagotovil preživetje. Njegov samosežig je kot znak socialnega in političnega protesta zanetil ogenj revolucije po celi Tuniziji."

Lahko povzamemo, da ko je enkrat mera polna raja vstane.....

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Bi bil problem, ce bi Egipcani demokraticno izvolili Islam? Ne, dokler bi se lahko vsak musliman odlocil, da ne bo vec musliman in bo hodil brez burke v solo in v trgovino. In da bo postal kristjan ali pa celo ateist.

Ce je dosedanja vlada v Egiptu skrajneze drzala proc od kristjanov z zaporom, potem je ocitno bilo nekaj razlogov za to. V Egiptu je okrog 10% koptov, bomo videli a bo stevilka narascala ali padala z novo vlado.

Mr.B ::

Pri nas imamo podobni model kot Egipt. Imamo kult osebnosti. Zato pa imamo volilni sistem, tak kot je. Ko je enkrat osebo spraviš da le ta prdstavlja stranko, potem kult osebnosti zbledi, pa tudi smešnice presedanja med stolčki se zelo hitro sankconira in sanira.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

BigWhale ::

Kaj ko bi Slovenijo pustil v drugi temi, ha? A bi se dal?

Mr.B ::

Kaj, a zato ker imamo variacijo na isto temo kot Egipt. A sedaj te pa navidezna demokaracija moti ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Thomas ::

Primerjava je odlična. Nam potegne na socializem, njim na islam. Mi bi radi enakost v pravični revščini, oni bi radi častno življenje po prerokovih besedah.

Oboje se izrodi v še slabše, kot se sliši.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Pšenični ::



Zgleda da bo kmalu konec. Le kje bo Mubarak dobil azil?

"Kaj ko bi Slovenijo pustil v drugi temi, ha? A bi se dal?"

"Že od samega začetka je prihajalo do premišljenih potez nekdanje oblasti, ki je skušala zagotoviti privilegirane gospodarske položaje v gospodarski sferi za svoje pripadnike. To se je začelo že pred osamosvojitvijo. Republiška skupščina pod predsedstvom Mirana Potrča je, ko je postalo jasno, da se bo ta sistem zlomil, to pa je bilo takrat, ko so v Romuniji zrušili komunistični režim in ustrelili Ceucesca, začela sprejemati celo vrsto predpisov, ki so spremenili tedanje gospodarske okoliščine." pravi Šturm...

Rdeči kameleoni, ki nam vladajo...

Zgodovina sprememb…

lexios ::

Oboje se izrodi v še slabše, kot se sliši.


Alternativa=? Resno, anyone?

Če gremo(/do) na ulice se rezultat torej izrodi v še slabše, če ne gremo(/do) na ulice in še naslednjih 15 let čakamo(/jo) mesijo, pa kaj? Limitiramo v nirvano?

Let`s stick to it? Predlagate, da vlečemo dokler še gre? Pa naj "rešujejo" čez 20 let, kar imho rezultira v še hujšem sranju!

Predlagate koncentracijska taborišča za "skrajneže", beri navadno rajo, ali nuke or carpet bombing, maybe?

Ali hočete povedati, da je vse v najlepšem redu, imamo pravno državo, demokracija je na višku, za socialo je poskrbljeno, sodstvo deluje najbolje v zadnjih 20-ih letih, gospodarstvo pa je okrevalo že ob božiču - še nikoli ni bilo bolje, le navadna raja se bo morala enostavno prilagoditi na kos kruha in kozarec vode dnevno, jebiga potice ni dovolj za vse!?;(( Hm, kje sem to že slišal? >:D

Še malo pa bo pomlad, čas cvetja, petja ptičkov, sončnih dnih in svet bo še lepši, where`s the problem? "Kakšna kriza neki? Štruce kruha še vedno gledajo iz vseh smetnjakov..."

darkolord ::

Še en, ki vidi vse črno-belo.

Thomas ::

Baje so mumije v muzeju že razsuli. Sej ne da je meni kaj do mumij, vendar fundiji tam bi uničili vse pred- in ne- islamsko v Egiptu. In povsod po svetu.

Ne vem tudi, če je to že roka fundijev, lahko da so navadni huligani. Vendar to vsekakor gre v "tapravi smeri".
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

BigWhale ::

Tisti, ki se dandanes uspe poistovetiti z Egipcani v smislu: 'ja tud pr nas bi blo neki tacga treba narest'. Zivi v eni cudni iluziji...

djordjevic ::

Mogoče pa imajo simpatizerji nasilnih demonstracij iste vzgibe kot tile, ki sesuvajo muzeje in plenijo trgovine - 'pravično redistribucijo' dobrin. >:D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Manu ::

V muzej sta vlomila dva kriminalca in uničila dve mumiji.

It should be noted that Guardian reporter Jack Shenker earlier commented that the government might try to use public disorder as an excuse to step up their crackdown on the protests.


According to a report from Reuters:

The museum in central Cairo, which has the world’s biggest collection of Pharaonic antiquities, is adjacent to the headquarters of the ruling National Democratic Party that protesters had earlier set ablaze. Flames were seen still pouring out of the party headquarters early Saturday.

“I felt deeply sorry today when I came this morning to the Egyptian Museum and found that some had tried to raid the museum by force last night,” Zahi Hawass, chairman of the Supreme Council of Antiquities, said Saturday.

“Egyptian citizens tried to prevent them and were joined by the tourism police, but some (looters) managed to enter from above and they destroyed two of the mummies,” he said. He added looters had also ransacked the ticket office.

The two-story museum, built in 1902, houses tens of thousands of objects in its galleries and storerooms, including most of the King Tutankhamen collection.


Writing on Twitter from New York, Eltahawy, an Egyptian blogger and journalist, commented:

Once more: Mubarak regime thugs are looting and causing mayhem. Egyptian revolutionaries want to fix their country, not destroy it.

Egyptians love our antiquities and we want them back from Europe – Nefertiti bust. We treasure them, not destroy them.

Mubarak regime neglected the #Egyptian Museum. He’s been responsible. His regime left it under dust and mess.

While we do indeed love our antiquities, the priority goes to the living. Focus on Egyptian lives.


The New York Times describes an interview on CNN with Mona Eltahawy, an Egyptian blogger and journalist.

Eltahawy ... appealed to the media to not fall for what she described as a Mubarak regime plot to make the protests in Egypt seem like dangerous anarchy. "I urge you to use the words 'revolt' and 'uprising' and 'revolution' and not 'chaos' and not 'unrest, we are talking about a historic moment," she said.

Moments later, as Ms. Eltahawy suggested that looting and damage to the Egyptian Museum in Cairo shown on Egyptian television was the work of "the police and the thugs of Hosni Mubarak," the lower third of the screen displayed the banner headline: "EGYPT IN CHAOS."

She added, "Egyptians want to fix Egypt, they don't want to destroy Egypt."

The network then displayed video from Egyptian state television of damage to the museum, which has been shown around the world on Saturday.



Thomas je izjavil:

Baje so mumije v muzeju že razsuli. Sej ne da je meni kaj do mumij, vendar fundiji tam bi uničili vse pred- in ne- islamsko v Egiptu. In povsod po svetu.

Ne vem tudi, če je to že roka fundijev, lahko da so navadni huligani. Vendar to vsekakor gre v "tapravi smeri".

V Egiptu so vsi fundiji. ;((

guest #44 ::

Islam, thwarting human prosperity since 1250 AD

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: guest #44 ()

Double_J ::

Glede na to da se je vrnil Baradej, verjetno do kašnega novega Irana na tem mestu ne bo prišlo. Saj je proameriško usmerjen. Tko da ne verjamem da bi kakšni muslimanski bratci ali kaj podobnega prevzelo oblast.


Baradej je iranski agent, ki podpira muslimanske brate...
Dve šivanki...

Thomas ::

Baradej je iranski agent, ki podpira muslimanske brate...


Ne. Baradej je islamski brat, lojalen bolj islamu kakor Egiptu ali Arabcem. Takih je malo! Ponavadi so vseeno skregani med sabo na nacionalni ali sektaški osnovi, tale je pa taprav "internacionalist". Taprav revolucionaren kader.

Ker vosu je njemu dal Nobelovo ... Boljš če bi Obama dobil še tisto.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Mohammed ElBaradei,who was the former head of the UN's International Atomic Energy Agency has aspirations of taking over Mubaraks position.

Elbaradei shielded Iran's nuclear weapons program from the Security Council. He repeatedly ignored evidence indicating that Iran's nuclear program was a military program rather than a civilian energy program. When the evidence became too glaring to ignore, Elbaradei continued to lobby against significant UN Security Council sanctions or other actions against Iran and obscenely equated Israel's purported nuclear program to Iran's.

His actions won him the support of the Iranian regime which he continues to defend.

Elbaradei's support for the Iranian ayatollahs is matched by his support for the Muslim Brotherhood. This group, which forms the largest and best organized opposition movement to the Mubarak regime is the progenitor of Hamas and al Qaida. It seeks Egypt's transformation into an Islamic regime that will stand at the forefront of the global jihad. In recent years, the Muslim Brotherhood has been increasingly drawn into the Iranian nexus along with Hamas. Muslim Brotherhood attorneys represented Hizbullah terrorists arrested in Egypt in 2009 for plotting to conduct spectacular attacks aimed at destroying the regime.

Elbaradei has been a strong champion of the Muslim Brotherhood. Just this week he gave an interview to Der Spiegel defending the jihadist movement. As he put it, "We should stop demonizing the Muslim Brotherhood. ...[T]hey have not committed any acts of violence in five decades. They too want change. If we want democracy and freedom, we have to include them instead of marginalizing them."

The Muslim Brotherhood for its part has backed Elbaradei's political aspirations. On Thursday it announced it would demonstrate at ElBaradei's side the next day.

http://www.jihadwatch.org/2011/01/irani...
Dve šivanki...

kivi113 ::



Najprej so skenslali internet, zdaj pa nagnali še TV postajo Al Jaziro. Smrtnih žrtev naj bi bilo že okoli 100, ranjenih 2000.

Na žalost ne moremo spregledati dejstva, da Mubarak še priliva olja na ogenj.



Tisto strategijo 1982 pa je moderator teme na mojo željo izbrisal. Thank you.


Iran je podprl zahteve Egipčanskega ljudstva. Medtem ko se Savdski kralj Abdulah (al whatever je njegovo ime - bolj očitno fundi ne more biti haha) po-teamal z Mubarakom.

Prilagam eno slikco, in sicer "Global peace index". Kjer lahko vidimo, da se nam v Sloveniji, kljub vsemu, odlično godi.

File:GPI-world-map-2008.png @ Wikipedia

Tako da pri nas misel na kakršno koli nasilno revolucijo mora odpasti, saj imamo fakin referendume, in se lahko zmišljujemo o čemer koli se hočemo, kar nam dopušča Slovenska ustava in mednarodne pogodbe. Glede na to, da Madžarska dela malo po svoje glede medijev (v negativni smeri), bi se tudi v Sloveniji lahko zmislili kaj, kar sicer ne bi še skladalo po EU normah, vendar bi EU morala potem stvari premisliti malo bolje. Ker če pogledate tistile peace index, je več kot očitno, da smo Nemčija, Slovenija, celo Madžarska in ostale srednjeevropske države moderne in svobodne. Sicer je naš politični trend skrajno negativen, in se bojim, da nas bo pahnil v tretjerazrednost naše države, ampak imamo orodja, s katerimi revolucijo lahko dosežemo čisto po pravni poti.

Torej, kakšne spremembe želimo? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kivi113 ()

Double_J ::

Abdullah je imel še kako prav, da je kači potrebno odsekati glavo, dokler je še čas(Iran).

Ker so bili vsi predsedniki ZDA tako preplašeni zadnjih 30let... bomo imeli izjemne probleme z Iranom. Če popadajo razni Mubaraki in če bodo imeli nuke, bomo imeli že skoraj take probleme kot s SZ.

Geopolitično bodo problemi manjši, v praksi bodo pa še večji. Izjemno neodgovorno, da se to dopušča.
Dve šivanki...

Thomas ::

Kar se tiče Saudijcev. Dvor je tam še najmanj fundamentalističen. Kler in ljudstvo pa zelo. Večinoma je tako.

Zato bi padec tistih princev pomenil - radikalno islamizacijo Saudije. Že zdaj je živa groza, vendar ljudstvo večinoma meni, da bi bilo potrebne več pobožnosti.

Samo tolk.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Double_J ::

Ko so v Gazi imeli demokracijo je zmagal Hamas leta 2006. Ali nebi mogle 2011 biti že nove volitve?

Mislim, da novih volitev ne bo...

Tako da prosim lepo, na koga bodo v Egiptu jezni, ko Mubaraka ne bo več, oni pa bodo še vedno revni?

Jezili se bodo na Izrael...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Pšenični ::

http://www.dnevnik.si/novice/svet/10424...

Najprej naj pogledajo v Švico, verjamem da se je tam nabralo kaj nekaj milijard njihovega denarja.

Ne vem kva delate cirkus, sej bo sam en diktator odletu.

oldguy ::

Eh, tile zgornji jamri so že bolj na Dannyeve zvezde kot pa za tule gor (pa čeprav tudi slo-tech ni neka referenca). Iran je povsem druga zgodba - tam je ljudstvo že sito mul, in niti slučajno jih ne bo odžagala kaka "operation freedom", ampak lastno ljudstvo. Mark my words - si upam trditi, da v 10 letih ne bo o mulah v Iranu več ne duha ne sluha! Država pa bo na poti tja, kjer je nekoč že bila - v normalnost.

Za Egipt pa je tole samo koristno - tudi če Mubarak ostane, bo moral naslednji presidente biti malo bolj podprt by people. Avtokracija bo zgubila še malo več. Še en (mini) konec hladne vojne, skratka.

nevermind ::

The American government secretly backed leading figures behind the Egyptian uprising who have been planning "regime change" for the past three years, The Daily Telegraph has learned.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldne...

Ramon dekers ::

Pšenični je izjavil:

http://www.dnevnik.si/novice/svet/10424...

Najprej naj pogledajo v Švico, verjamem da se je tam nabralo kaj nekaj milijard njihovega denarja.

Ne vem kva delate cirkus, sej bo sam en diktator odletu.



problem je ker je narod zabit dobesedno. Uničevanje izložb, spuščanje zapornikov, policija je začela krasti. Takšen narod potrebuje trdo roko tipa Husein žal. Pri nas pa vržejo par kock v parlament pa nastane cel škandal.

gulfstream ::


problem je ker je narod zabit dobesedno. Uničevanje izložb, spuščanje zapornikov, policija je začela krasti. Takšen narod potrebuje trdo roko tipa Husein žal.


Včasih je pač treba razbiti kaj, da te vzamejo resno. Folk je popizdil in to se zdaj kaže. Jih ne obsojam, tudi mene kdaj prime da bi vrgel kakšno granitno kocko v parlament, ko vidim kako država dela z denarjem ki ga tudi JAZ dajem njim v obliki davkov.

Ramon dekers ::

ne razumes poante. Zopet nastradajo nedolzni!reform ne bo

gulfstream ::

reform ne bo


Pravi kdo? Mubaraka bodo obesili za jajca, vrgli oblast in organizirali volitve. Meni se to zdi zelo dober začetek. Kaj se bo dogajalo potem pa je drugo. Če bodo zadovoljni ok, če ne bodo...pa bodo spet razbijali.

Pšenični ::

Hja, najbolj so kljub temu, da 30 letna vladavina Mubaraka niti ne zgleda niti ni nikdar bila niti sekundo demokratična za tega fašista (ki ima verjetno nakradene milijarde) desno proameriškousmerjeni, in kradljivi levičarji, ki se bojijo, da jih bo enkrat raja imela zadost. Seveda opisujem domače navijače.
Tko kot so v devedesetih gledali v Romunijo zdej gledajo kaj se dogaja. Še posebej ker je Albanija npr. zelo blizu, kajne. In tud tam se že dogaja. Heh,heh...

"Ne le zasičenost z vladavino dosmrtnih predsednikov, ne le visoka brezposelnost in revščina, med vzroki za upor ljudskih množic so torej tudi vedno višje cene hrane"

Iz dnevnega časopisja...

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Double_J je izjavil:


Ker so bili vsi predsedniki ZDA tako preplašeni zadnjih 30let... bomo imeli izjemne probleme z Iranom. Če popadajo razni Mubaraki in če bodo imeli nuke, bomo imeli že skoraj take probleme kot s SZ.

Kaki problemi s SZ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
««
4 / 12
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tadžikistan blokiral dostop do Facebooka in spletnih časnikov

Oddelek: Novice / NWO
195770 (4516) next_byte
»

Ameriška vojska lahko vzpostavi internet, koderkoli hoče

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
126422 (4275) username
»

Kako je Egipt izklopil internet in kako so se prebivalci prilagodili

Oddelek: Novice / NWO
3716372 (12779) ...:TOMI:...
»

Egipt ugasnil še zadnjega delujočega ponudnika dostopa do interneta

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
338527 (6803) McGregorSL
»

Egipt blokiral Twitter in Facebook

Oddelek: Novice / NWO
115422 (4467) kitaj

Več podobnih tem