» »

Migracija Windows Viste na nov hardware

Migracija Windows Viste na nov hardware

st0jko ::

Tako močno sem navezan na trenutni OS, da ga želim obdržati, kljub temu da sem kupil novo matično, procesor in ram. Jasno kar tako ne gre. Dobim BSOD. Tudi varni zagon ne uspe. Prosim nekoga, ki je to že počel, da mi na kratko opiše kaj moram storiti.

LP
keks?

imallears ::

Mogoče bi šlo če bi bootal na starem hardwareu v varnem načinu, pa probu pobrisat driverje (naprave), pa ugasnt, pa prestavt disk v nov hardware pa spet bootat v varnem načinu. Samo tega jaz še nisem počel, tako, da ne odgovarjam, če bo šlo kaj narobe, ampak sem ziher, da podatkov ti ne bo pobrisal.

solatko ::

Poizkusi z DVD-jem naloženim z Visto. V bios-u nastavi boot iz DVD naprave, ob instalaciji pa izberi Repair. Vstavi CD z gonilniki nove MB in boš videl, če bo uspelo.
Osebno delam to z Acronis true image, kjer je možnost restora slike sistema, brez gonilnikov, oziroma ti iz cd-ja osnovne plošče, vzame potrebne zadeve.

@solatko

Uporabljam tudi sam acronis true image, ampak ne najdem opcije restora brez gonilnikov. Mi lahko poveč več?
keks?

solatko ::

Katero verzijo imaš - jaz uporabljam home 10 in ima v meniju za restore, opcijo restore brez gonilnikov, več ti povedo navodila.

ok.. Mi je uspelo. Hvala za pomoč!
keks?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Obstoječi sistem na drug računalnik

Oddelek: Pomoč in nasveti
152475 (1876) dash_wallace
»

Dostop do NTFS diska