Forum » Pomoč in nasveti » Prenos OS iz pcja na pc
Prenos OS iz pcja na pc
Prometnik ::
Ima kdo izkušnje s prenosom operacijskega sistema z pcja na pc prek 1:1 backup imageov?
Primer: imam 2 laptopa, ki imata popolnoma enaki konfiguraciji, razen
- procesor je namesto Intel P8600 -> P8700
- rama je namest 2 GB -> 4 GB
- trdi drisk je namesto 250 GB -> 320 GB
- ekran je namesto 1280 x 800 -> 1600 x 1050
Bo na drugem laptopu OS deloval? Pri kateri od teh 4ih postavk so lahko problemi? Pri disku? Ekranu? ...da bom vedel kako zelo podoben nadomestek naj kupim...
Hvala za pomoč!
Primer: imam 2 laptopa, ki imata popolnoma enaki konfiguraciji, razen
- procesor je namesto Intel P8600 -> P8700
- rama je namest 2 GB -> 4 GB
- trdi drisk je namesto 250 GB -> 320 GB
- ekran je namesto 1280 x 800 -> 1600 x 1050
Bo na drugem laptopu OS deloval? Pri kateri od teh 4ih postavk so lahko problemi? Pri disku? Ekranu? ...da bom vedel kako zelo podoben nadomestek naj kupim...
Hvala za pomoč!
zee ::
Acronis true Image ali Clonezilla. Nato sistem zazeni v Varnem nacinu (Safe mode) in drzi pesti, da bo sistem sam instaliral vse potrebne zadeve.
Nato rebootaj in zazeni normalno.
Nato rebootaj in zazeni normalno.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Prometnik ::
Ja, uporabil bi Acronis True Image
Meni kot laiku se zdi, da pri procesorju in RAMU ne bi smelo biti problemov (totalno isti model laptopa, HP 6730b, samo drugačne različice).
Najbolj me skrbi disk, če je slučajno druge znamke..? Pa ekran..?
Meni kot laiku se zdi, da pri procesorju in RAMU ne bi smelo biti problemov (totalno isti model laptopa, HP 6730b, samo drugačne različice).
Najbolj me skrbi disk, če je slučajno druge znamke..? Pa ekran..?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kloniranje oz.BACKUP op.sistema IN INSTALIRANIH PROGRAMOV iz C:/Program Files-aOddelek: Operacijski sistemi | 4166 (3356) | hojnikb |
» | kloniranje diskaOddelek: Programska oprema | 2096 (1729) | solatko |
» | Premajhna sistemska particijaOddelek: Pomoč in nasveti | 2643 (2171) | joze67 |
» | SW za popolno kopijo diskaOddelek: Programska oprema | 2133 (1709) | opeter |
» | Prenos podatkov iz enega na drug trdi diskOddelek: Pomoč in nasveti | 2040 (1902) | Mitch |