Forum » Strojna oprema » Iscem strokovnjaka za tiskalnike...
Iscem strokovnjaka za tiskalnike...
BoGo ::
Pozdravljeni.
A se kdo spozna na tiskalnike malo bolj s tehnoloske plati? Imam eno vprasanje: Je mozno A4 tiskalniku malo razsiriti podrocje tiskanja?
A se kdo spozna na tiskalnike malo bolj s tehnoloske plati? Imam eno vprasanje: Je mozno A4 tiskalniku malo razsiriti podrocje tiskanja?
MadMax ::
A bos celo mehaniko delal na novo? (valj, vodilo glave itd...)
Pri nekaterih bi slo s spremembo jermenice (vecji premer na motorcku), ampak pri HPjih in podobnih s sistemom odcitavanja pozicije (tist prozoren trak z natisnjeno "mrežo") to gre ne sploh (se ne splaca).
Kak printer imas v mislih?
Pri nekaterih bi slo s spremembo jermenice (vecji premer na motorcku), ampak pri HPjih in podobnih s sistemom odcitavanja pozicije (tist prozoren trak z natisnjeno "mrežo") to gre ne sploh (se ne splaca).
Kak printer imas v mislih?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Imam lexmarka Z32 v mislih. Pravzaprav ga še nimam dejansko. Dobim ga poceni in sem mislil, ce bi se dalo eksperimentirati s tem...
MadMax ::
Bom moral kaksnega poiskat in pogledat, kaj bi se dalo.
Sicer pa kar nekaji ink-jetov dopusca kak cm ali dva sirsi list od A4 (vsaj HPji-cenejsi Epsoni mislim da ne).
Drugace pa mislim da ne bo prevec uspeha.
Kot sem napisal: sirsi valj in vodilo glave (in vse povezano s tem) je ze kar zahteven zalogaj, tudi ce imas celo orodjarno z orodjarji vred na razpolago.
Experimentirat pa kar, na ta nacin sem se osebno najvec naucil (vcasih tudi kaj unicil, toda "znanost zahteva zrtve" )
Sicer pa kar nekaji ink-jetov dopusca kak cm ali dva sirsi list od A4 (vsaj HPji-cenejsi Epsoni mislim da ne).
Drugace pa mislim da ne bo prevec uspeha.
Kot sem napisal: sirsi valj in vodilo glave (in vse povezano s tem) je ze kar zahteven zalogaj, tudi ce imas celo orodjarno z orodjarji vred na razpolago.
Experimentirat pa kar, na ta nacin sem se osebno najvec naucil (vcasih tudi kaj unicil, toda "znanost zahteva zrtve" )
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Ja, se strinjam glede eksperimentiranja. Sicer pa moram prvo zadevo dobiti in preveriti, kako to deluje. Kdo ve, ce se mi posreci... Probati ni greh, ce pa ne uspe, pa itak ze imam doma en printer.
Caw!
Caw!
Se eno vprasanje: je mozno mogoce sflashati racunalnikov Bios. Varianta je naslednja:
1. Razsirim mu trak, na katerem je glava - s tem torej podrocje tiskanja z A4 na A3 sirino
2. Poiscem bios katerega Lexmarkovega A3 tiskalnika
3. Zamenjam Lexmark Z32 bios z zgoraj navedenim biosom.
A je ta varianta mogoca? Ze sem iskal po internetu kaj v zvezi s spreminjanjem printerjevega biosa, pa za zdaj se ni srece.
1. Razsirim mu trak, na katerem je glava - s tem torej podrocje tiskanja z A4 na A3 sirino
2. Poiscem bios katerega Lexmarkovega A3 tiskalnika
3. Zamenjam Lexmark Z32 bios z zgoraj navedenim biosom.
A je ta varianta mogoca? Ze sem iskal po internetu kaj v zvezi s spreminjanjem printerjevega biosa, pa za zdaj se ni srece.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BoGo ()
Highlag ::
Ker imam ravno Z32 doma. Zgleda, da je mehanizem tu mislim na voziček za glavo dovolj velik, da bi omogočal tiskanje A3 v portet načinu. Drugo je kaj je z podajalnikom papirja inostalo mehaniko, ki skrbi za transport papirja.
Glede nadgradnje Biosa printerja.
Printer verjetno zaradi enostavnosti uporablja samo kak predprogramiran mikrokontroler. Možnost da bi ga preprogramiral so zelo majhne. Tudi če bi dobil takšnega, ki ga ima printer, ki zna tiskati na A3 papir, zadeva še vedno nebi delovala, razen v primeru da bi imela oba printerja identičen hardware - koračne motorje, glave in vso ostalo šaro, ki jo mora procesor nadzirati.
Da pa bi zadevo sam preprgramiral pa bi rabil detaljne specifikacije printerja in njegovih komponent.
Glede nadgradnje Biosa printerja.
Printer verjetno zaradi enostavnosti uporablja samo kak predprogramiran mikrokontroler. Možnost da bi ga preprogramiral so zelo majhne. Tudi če bi dobil takšnega, ki ga ima printer, ki zna tiskati na A3 papir, zadeva še vedno nebi delovala, razen v primeru da bi imela oba printerja identičen hardware - koračne motorje, glave in vso ostalo šaro, ki jo mora procesor nadzirati.
Da pa bi zadevo sam preprgramiral pa bi rabil detaljne specifikacije printerja in njegovih komponent.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 39334 (23048) | gazer |
» | Nova anketa: s čim hranite vaš tiskalnik?Oddelek: Novice / Ankete | 5430 (4330) | KoKi |
» | 1000 strani na minutoOddelek: Novice / Diski | 3683 (2495) | Kenpachi |
» | HPjevi inkjeti so crap...Oddelek: Strojna oprema | 2780 (2163) | Brane2 |
» | Cheap-Ass tiskalnikOddelek: Kaj kupiti | 3948 (3372) | TheJack |