» »

Flash 5 - par vprašanj

Flash 5 - par vprašanj

Maxtor ::

Zanimajo me sledeče stvari:
1. Ko naredim neko stran v Flashu in jo objavim na spletu, ali se potem nalaga ko stran odpiram v IE celotna swf datoteka, ali se nalaga po menujih, kot jih odpiram? Torej ali se nalagajo posamezne scene posamezno, tako kot klikam po menijih? Ali pa se to celo da kje nastavit?

2. Ali se da narediti, če imam recimo 10 scen, ki si bodo sledile po vrsti, da bi med vsako dal preloader, ker so nekoliko obsežne. Bodo potem ti preloaderji imeli sploh kakšen vpliv, kajti ne vem, ali se stran iz neta prenaša po scenah ali kar celotna swf datoteka naenkrat (glej zgornje vprašanje)?

3. Ali se da narediti, da bi imel neki gumb in ko bi ta gumb pritisnil, bi mi odprlo drugo swf datoteko v istem oknu, kot se nahaja ta gumb, potem pa bi imel v tej drugi swf datoteki spet en gumb, ki bi me vrnil nazaj. Če se da, kako bi to naredil?

Hvala za odgovore že vnaprej. Prosim tudi za kakšne uporabne linke s tutoriali.

LP

[MYTiX] ::

Ti naredi več swf datotek. ena naj bo glavna v njej naredi en movie clip v katerem boš loudau druge sproti. uporabi loadmovie.

Saj to bi rad vedel malo bolj podrobno, kako se naredi. Je kje kakšno navodilo? Prosim za razlago.

[MYTiX] ::

Jst sm se navadu preko helpa in manuala. Preberi.

Sem že pogruntal vse, kar me je zanimalo. Hvala za pomoč.

LP

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

.swf datoteka v Dreamweaverju

Oddelek: Izdelava spletišč
7992 (793) Manager
»

flash stran deluje na računalniku a na strežniku ne :S

Oddelek: Izdelava spletišč
61268 (1153) lesnik24