» »

IE mi ne osveži strani ( Flash , XML )?

IE mi ne osveži strani ( Flash , XML )?

Cokolesnik ::

Večina uporabnikov (ki ne spreminja privzetih nastavitev) ima v IE nastavljeno avtomatično preverjanje zapadlosti spletne strani glede na podatke, ki so morebiti že naloženi v predpomnilniku (cache).

Na spletni strani z različnimi rubrikami informacij poganjam SWF (Flash) aplikacijo, ki potrebne podatke bere iz XML datoteke. Problem se pojavi, da ob spremembi rubrike Flash ne osveži zahtevanih podatkov, ampak vneto izpisuje podatke prejšnje rubrike.

Poskusil sem naslednje možnosti:

- z meta tag-i ukazal brskalniku, naj ne nalaga spletne strani v cache, poskusil tudi s PHP head-arji, ki delajo podobno
- generiral naključno ime SFW datoteke
- ukazal ročno brisanje XML datoteke preden se ustvari nova.

Edino kar nisem poskusil je to, da bi generiral naključni klic XML datoteke - file=data.xml?id=random , vendar to v mojem primeru ni mogoče, ker omenjen SWF nima parametra za lastno določanje XML datoteke ampak kliče XML datoteko s fiksnim imenom in končnico.

Če IE nastavim na osvežitev spletne strani ob vsakem obisku, je problem rešen takoj, vendar kot rečeno, uporabniki imajo po privzetem nastavljeno drugače.

Firefox z samodejnim osveževanjem nima težav.

Za pomoč se zahvaljujem.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Baja ::

Sem mel podoben problem. Jaz sem zadevo rešil tak,o da sem parameter poslal kot GET spremenljivko, namesto prebiranja iz datoteke.

torej: datoteka.swf?file=nekaj.txt

Ne razumem te najbolje. Naj še enkrat pojasnim, ko s htmljem navajam zagon SWF datoteke, sploh ni parametra za definiranje XML datoteke, ampak SWF avtomatsko bere vse kar najde v data.xml.

sverde21 ::

Vsebino XML datoteke daj v .php datoteko in potem pošlješ ustrezne headerje:
<?php
header("Content-Type: text/xml");
?>
<!-- vsebina XML datoteke je tukaj -->

Potem pa BP kličeš XML z rand parametrom data.php?neki=[rand], pa še headerje za caching lahko nastavljaš...
<?php echo `w`; ?>

Vse lepo in prav, ampak jaz SWF-ju, ko ga zaganjam, ne morem reči, naj XML bere iz željene datoteke (npr. data.php v katerem je potem notri xml vsebina), ker želi sam fiksno prebrati podatke iz data.xml (fiksno ime in končnica). :\ Pri enem drugem SWF programu, kjer lahko določaš ime XML datoteke, je to šlo: XML sem klical na način resource=data.xml?id=random in IE sem prelisičil, pri tem SWF-ju pa kot rečeno jaz ne morem izbirati od kod kličem XML datoteko, ker ima sam določeno ime in končnico XML datoteke, ki jo potrebuje za delovanje. Če ne bo našel ničesar v data.xml, ki mora biti v isti mapi kot SFW, potem sploh ne bo delal.

Zgodovina sprememb…

Da bi se lažje sporazumeli, vam dajem vpogled kar v obe izvorni kodi (txt datoteki) - osnovni php (index.php), ki potem kliče xml.php

INDEX.PHP
XML.PHP

680x0 ::

Tudi datoteke s končnico .xml lahko preprocesiraš kot PHP datoteke. V .htaccess / httpd.conf dodaj
AddType application/x-httpd-php .xml

Ne, problem ni v tem, kako lahko pripravim xml datoteko ampak da bo IE (oz. SWF), ki bo vedno prebral izključno gallerydata.xml, namestil osveženo stanje.

Gandalfar ::

zakaj pa s flash remotingom ne komuniciras s serverjem/php-jem?

krho ::

wrong.. datotek ne shranjuje v cache IE ali FF ampak kar sam flash. Mi smo ta problem rešili tako, da v request vedno dodamo še 1 parameter s naključnimi stringom.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Ja, res je. Edina rešitev je, da pri navajanju parametrov za zagon SWF-ja pri parametru, ki kliče datoteko xml, navedemo pripono v stilu file=data.xml?id=random, to pa je tudi vse kar lahko naredimo. Problem se pojavi, če naš SFW nima parametra za klicanje XML datoteke ampak bere to datoteko brez možnosti prilagajanja imena, končnice ali podaljškov (spremenljivk). Kot sem uspel razbrati, profesionalna verzija SWF-ja, s katero se ukvarjam, omogoča definiranje XML datoteke, torej bi problem rešil z njo. Kljub vsemu sem se znašel in sedaj za vsako rubriko informacij odpiram individualno mapo (npr. slike/jesen, slike/pomlad...), s čimer ga tudi brez navedenega parametra prisilim, da mi osvežuje podatke glede na izbrano rubriko informacij.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

flash stran deluje na računalniku a na strežniku ne :S

Oddelek: Izdelava spletišč
61245 (1130) lesnik24
»

Java - uvoz XML in izvoz v MySQL pomoč

Oddelek: Programiranje
372864 (2201) igor0203
»

.XML to .PDF ali .doc

Oddelek: Programska oprema
133415 (3256) bluefish
»

Shraniti XML string iz interneta na strežnik (ASP)

Oddelek: Izdelava spletišč
61923 (1819) tejcek
»

PHP - zakaj mi ne zapise vsakokrat podatkov v datoteko?

Oddelek: Programiranje
61528 (1460) Cokolesnik

Več podobnih tem