» »

Linux Dlančniki-Sharp Zaurus- ma kdo izkušnje ?

Linux Dlančniki-Sharp Zaurus- ma kdo izkušnje ?

Brane2 ::

Hi to all,


nekaj razmišljam, da bi si ubodu dlančnik, ki bi pa bil toliko odprte zasnove, da bi lahko tudi sam s prostodostopnimi orodji napisal aplikacijo ali dve zanj.

Kot sem lahko videl v zadnjem času, edino Sharpov Zaurus podpira Linux serijsko. Da se ga verjetno zmontirati tudi na HP in Compaq a to je bolj v stilu nepodprtega domačega hekeraja.

Zato me zanima:

1. Zaurus stane malo bogastvo. A ve kdo za kako cenejšo alternativo ?

2. A SPLOH JE še kje kaka alternativa ?

3. Kdo to prodaja v Sloveniji ?

4. Kot sem uspel videt, zunaj stvar stane $400, pri nas pa se govori o 200 kSIT, kar se mi zdi malo mnogo hudo. Ma kdo kak soliden naslov za naročanje teh stvari od zunaj ?

5. Kako zgledajo razvojna orodja za to stvar ? Mislim, a serijski gcc dela v sklopu s par MAN stranmi al je treba še kaj drugega ?




Gandalfar ::

ne vem sicer koliko je cena tega zaurusa ampak za manj kot 50k si lahko kupis palma ali pa visorja iz kaksne starejse serije za igrat se z njim.

Ravno zadnjic smo na forumu ugotovili, da obstajajo free linux compajlerji za prevajat palm programe pod linux platformo..

Drugace se pa dobi veliko shareware razvojnih orodij tudi za samega palma. Mislim pa da obstajajo tudi freeware ter opensource.

Osebno bi ti za igracko priporocal palma, ker ima ogromno bazo programov/iger/hackov/... in je zadeva dobro dokumentirana.

Pa predvidevam da tudi 3x cenejsa od Zaurusa..

Brane2 ::

Saj bi se rade volje poigral s Palmom, samo nisem uspel zvedet ničesar o zastonj orodjih zanj in o potrebni literaturi.

Prodajalec me je napotil na nekaj domačih podjetij, ki nekaj cmarijo za Palma, samo od njih pravzaprav nisem zvedel ničesar razen tega, da rabim CodeWeaversov IDE za Palm, ki me bo stal $1000 ali še raje čez.

Kje torej dobit kake pametne podatke o Palmu ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Gandalfar ::

IceIceBaby ::

Linux se da baje naložit tudi na iPaqe. Sicer še nisem probal, samo naj bi delalo. iPaqa drugače dobiš že za 60, 70k rabljenega.

ToniT ::

Za Windows CE obstaja dev toolkit za visual studio, ki je zastonj (vsaj jaz sem ga dobil od M$ zatonj - naročil sem ga preko spleta). Za Palme pa je en kup teh stvari na http://www.palmos.com/dev/tools/

Brane2 ::

Kot sem sam lahko videl po tem premetavanju podatkov na webu, je Sharpov Zaurus zakon. Sesuje maso Palmov, ki imajo slabotno 16-bitno Motorolo na pardeset Mhz.

Saj MC je fajn CPU, samo ne za Linux, ki je splošen OS in v skladu s tem precej potraten. Verjetno se dobijo močnejši modeli s StrongArmom, a ti so cenovno tam nekje kot Zaurus.

Slednji pa ima zelo razvito Linux razvijalsko sceno in (baje) odprto okolje.

Nasploh je Sharp precej pred konkurenco s to zadevo.

Če še niste slišali-Nov Zaurus je zunaj !

Pa s tem ne mislim na SL-5600 ampak na povsem nov model !

Stvar ima zaslon 640x480 on se odpre kot mini notebook !

Napovedana je bila neto cena 115 kSIT preračunan iz japonskih Yenov (60.000).

Stvar je sicer videt mogočno, samo je že osnovni modelček tok cool, da sploh ne bi kaj dosti čaku, če bi lahko dobil v roke tudi "stari" SL-5500...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dlančnik

Oddelek: Kaj kupiti
121766 (1569) iskra
»

Dlančniki (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
904972 (4164) Caligula
»

Dlančnik?

Oddelek: Kaj kupiti
61152 (1085) CaqKa
»

Palm/iPaq/KajJestVem/

Oddelek: Kaj kupiti
91313 (1156) Ziga Dolhar
»

Dlančnik, kateri?

Oddelek: Kaj kupiti
91525 (1394) OrlyTM

Več podobnih tem