Forum » Mobilne tehnologije » Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS
Samsung S8500 Wave oz. nasploh Bada OS
pleomax ::
Internet pa je še kar obupno počasen tudi prek wifi -.- Na telefonu sem nekaj minut na wi-fi-ju pa nekaj klicev naredim pa kakšno muziko si tu pa tam naredim(10 minut res maksimalno) in to je dovolj da baterijo pobere do konca dneva. A to pa ni pretirano ali kaj? Prej je zdržal veliko več. NIsem zadovoljen in očitno ima moj telefon neko serijsko napako o kateri se nikomur niti ne sanja.
V glavnem šibam nazaj na bado 1.2 :)
V glavnem šibam nazaj na bado 1.2 :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pleomax ()
MacGyver141 ::
Eno vprašanje imam, ali si že telefon kdaj spraznil na 0% in pustil dokler ti ni crknil? Meni baterija zdrži dosti več kot tebi. Malo igram igrice (The Sims 3 ene 20 min na dan) pa še kaj interneta, samsung apps, pa zdrži tam 2-3 dni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MacGyver141 ()
csmpd ::
Eno vprašanje.Vsebuje ta verzija preko Kiesa prepoznavanje glasbe v predvajalniku?To je za mene namreč ena tistih funkcij,brez katerih ne gre.Oziroma obstaja kaka nova aplikacija za to na Sam.appsih?
RejZoR ::
Ni je. In še cel kup drugih funkcij so kar skenslal. Prov uno wtf moment, ko nadgradnja dejasnko ponuja manj kot stara verzija. Kar je skregano z vsako logiko. Realno, vse kar smo dobil je nova lepša tema. In to je to.
Drugače pa so uporabniško izkušnjo za moje pojme še poslabšali.
Drugače pa so uporabniško izkušnjo za moje pojme še poslabšali.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Pa je res? Jezst pravim da ni. Predvsem zato ker je prej POVSOD delovala v vertikalnem ali horizontalnem načinu. Zdej pa v veliko primerov sploh ne deluje v horizontalnem. Sem obračal telefon kot debil in mislil, da pač senzor ne zazna zasuka. Ga vrtim še mal in pridem do dognanja, da se tipkovnica sploh ne obrne. Glupo do amena.
Prekleti Samsung..Najprej čakam tolko časa na posodobitev,zdaj pa zaradi njihove nesposobnosti razmišljam,če bi sploh šel na bado 2.
telexdell ::
Prekleti Samsung..Najprej čakam tolko časa na posodobitev,zdaj pa zaradi njihove nesposobnosti razmišljam,če bi sploh šel na bado 2.
Zakaj že?
BADA 2.0 dela dobro! No, ja dobro je delala tudi 1.2. Nekateri ljudje so pač nezadovoljni že zaradi tega, da so nezadovoljni.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Če kupiš telefon za 300 EUR in potem ves čas zajebava, razumljivo, da si nezadovoljen. In ko vidiš, da so po updejtu odstranili še tistih par uporabnih stvari, ki so delovale brezhibno ti nakoncu ni več jasno kaj zaboga čara Samsung v svoji bajti...
Ninočka ::
Rejzor, ne vem, kaj te "matra" tipkovnica - pa saj se obrača, vse se obrača, če se hoče. Vključi samodejno vrtenje (klikni na uro zgoraj, da se ti odpre zavihek), pa bo. Ni tako hudo, kot pišeš ...
Zakaj že?
BADA 2.0 dela dobro! No, ja dobro je delala tudi 1.2. Nekateri ljudje so pač nezadovoljni že zaradi tega, da so nezadovoljni.
1.2 je delala dobro?Ja,za nadgradnjo prve verzije je delala dobro,ampak v tem času bi glede na vse to mogli bit že pri krepko višji številki..Kar se pa tiče specifikacij telefona in delovanja 1.2 pa je moje skromno mnenje,da bi iz take mašine (še za danes je kr mašina) morali potegnit bistveno več.Nekateri ljudje so pač zadovoljni z vsem,kar dobijo.Ampak brez kritike ni napredka.. Tudi jaz sem jih v začetku zagovarjal - še celo na to zadnjo verzijo sem lepo pridno čakal na uradni izid preko Kiesa.Zakaj?Da lahko zdaj novo temo inštaliram?Razumem da je to BIL nov OS,ampak zdaj pa več ni.In da neki taki megaloman kot je samsung ni sposoben tega uredit spodobno,je milo rečeno sramota.In zato res ne razumem tistih,ki jih še zdaj zagovarjate.Če neko aplikacijo odstraniš iz OS-a,da bi dal priložnost komercialnim ponudnikom aplikacij,mora taka stvar že obstajat.Ne pa da ša plačljivih sam.apps ni na voljo za tričetrt sveta.Če se že grejo izdajanje verzij po državah,bi pa pač pustili v določenih državah funkcije,ki jih bo (vprašanje če sploh kdaj) nadomestila neka plačljiva aplikacija.
Rejzor, ne vem, kaj te "matra" tipkovnica - pa saj se obrača, vse se obrača, če se hoče. Vključi samodejno vrtenje (klikni na uro zgoraj, da se ti odpre zavihek), pa bo. Ni tako hudo, kot pišeš ...
Ne pa se ne. In ja, imam vključeno rotacijo v notificationu pa se v veliko primerih sploh ne obrača več. Prej pa se je neglede na aplikacijo.
sajko33 ::
Včeraj posodobil na 2.0, sicer prvi občutki so bili v redu(izgled itd.). Ampak dejansko mi šteka in zmrzuje, kar mi prej na 1.2 ni nikoli delalo. Preprosto včasih sploh ne registrera dotika, ko scrollam po meniju se zatika, ko se mi avtomatsko zaklene in ga hočem nazaj odklent rabim 30 sec, sem hotel prekint budilko mi 15 sec sploh ni zagrabilo itd. Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo lahko narobe?
Zakaj že?
1.2 je delala dobro?Ja,za nadgradnjo prve verzije je delala dobro,ampak v tem času bi glede na vse to mogli bit že pri krepko višji številki..Kar se pa tiče specifikacij telefona in delovanja 1.2 pa je moje skromno mnenje,da bi iz take mašine (še za danes je kr mašina) morali potegnit bistveno več.Nekateri ljudje so pač zadovoljni z vsem,kar dobijo.Ampak brez kritike ni napredka.. Tudi jaz sem jih v začetku zagovarjal - še celo na to zadnjo verzijo sem lepo pridno čakal na uradni izid preko Kiesa.Zakaj?Da lahko zdaj novo temo inštaliram?Razumem da je to BIL nov OS,ampak zdaj pa več ni.In da neki taki megaloman kot je samsung ni sposoben tega uredit spodobno,je milo rečeno sramota.In zato res ne razumem tistih,ki jih še zdaj zagovarjate.Če neko aplikacijo odstraniš iz OS-a,da bi dal priložnost komercialnim ponudnikom aplikacij,mora taka stvar že obstajat.Ne pa da ša plačljivih sam.apps ni na voljo za tričetrt sveta.Če se že grejo izdajanje verzij po državah,bi pa pač pustili v določenih državah funkcije,ki jih bo (vprašanje če sploh kdaj) nadomestila neka plačljiva aplikacija.
Poglej, če zate telefon ni izpolnil pričakovanj in zaradi tega kritiziraš Samsung je to tvoja pravica. Nikakor pa ne moreš zahtevati od drugi, da bi ti sledili vtem kritiziranju še posebno, če smo sami s telefonom povsem zadovoljni.
Telefon mi omogoča klicanje, pisanje sporočil, fotografiranje, snemanje video posnetkov, navigacijo, usmerjanje, branje novic na internetu, sinhronizacijo elektronske pošte, branje navodil naprav v pdf formatu, branje elektronskih knjig, spremljanje porabe goriva na avtomobilu, pretvarjanje enot, branja črtne kode, računanje, šifrirano varovanje števil bančnih kartic, igranje šaha, igranje kart, igranje iger, poslušanje radia...Vse zadeve mi delujejo v okviru pričakovanj in brez bistvenih problemov.
Vsekakor imam problemov bistveno manj, kot sin in hčerka katera imata Android telefona, kjer skozi nekaj šteka, se povezuje na internet, se nekaj prenaša, ne deluje... Potem pa išči po tistih menijih kaj boš vključil ali zablokiral, kako boš preprečil avtomatski zagon neke aplikacije, kako boš preprečil samodejni prenos podatkov na gostovanju v tujini, kako boš zmanjšal obremenitev procesorja, kako boš naložil sistem na novo, kako...
PS- če si tako želiš plačljive aplikacije se preko kiesa registriraj na samsungapps Hrvaška ali GB ali Iran ali Indija ali... daj notri številko kreditne kartice in kupuj plačljive aplikacije kolikor ti srce poželi.
urosja ::
Zakaj že?
Poglej, če zate telefon ni izpolnil pričakovanj in zaradi tega kritiziraš Samsung je to tvoja pravica. Nikakor pa ne moreš zahtevati od drugi, da bi ti sledili vtem kritiziranju še posebno, če smo sami s telefonom povsem zadovoljni.
Telefon mi omogoča klicanje, pisanje sporočil, fotografiranje, snemanje video posnetkov, navigacijo, usmerjanje, branje novic na internetu, sinhronizacijo elektronske pošte, branje navodil naprav v pdf formatu, branje elektronskih knjig, spremljanje porabe goriva na avtomobilu, pretvarjanje enot, branja črtne kode, računanje, šifrirano varovanje števil bančnih kartic, igranje šaha, igranje kart, igranje iger, poslušanje radia...Vse zadeve mi delujejo v okviru pričakovanj in brez bistvenih problemov.
Vsekakor imam problemov bistveno manj, kot sin in hčerka katera imata Android telefona, kjer skozi nekaj šteka, se povezuje na internet, se nekaj prenaša, ne deluje... Potem pa išči po tistih menijih kaj boš vključil ali zablokiral, kako boš preprečil avtomatski zagon neke aplikacije, kako boš preprečil samodejni prenos podatkov na gostovanju v tujini, kako boš zmanjšal obremenitev procesorja, kako boš naložil sistem na novo, kako...
PS- če si tako želiš plačljive aplikacije se preko kiesa registriraj na samsungapps Hrvaška ali GB ali Iran ali Indija ali... daj notri številko kreditne kartice in kupuj plačljive aplikacije kolikor ti srce poželi.
super si napisal, se 1000% strinjam z tabo.
najbolj mi pa grejo taki na živce ki sami kaj "zjebejo" pa ne dela kot bi moralo potem pa po doolgeemm in sirokem kritizirajo ne samo svoj mobitel še od vseh drugih.
bravo eden istega mislenja kot jaz.
lp
Tilk ::
Rotacija res ne dela tko k v 1.2..lahko je moteče.
Se vedno pridemo do istega zaključka, da če bi samsung več vložu v ta sistem, bi biu res res bad ass.
Tko, bado 2.0 mamo. Enim ustreza.
Tistim, ki ne, grejo lahko nazaj na 1.2 ali kupijo nov telefon (ce je mozno).
usazga enkat scat pelejo =) (ce niste zadovoni seveda)
Se vedno pridemo do istega zaključka, da če bi samsung več vložu v ta sistem, bi biu res res bad ass.
Tko, bado 2.0 mamo. Enim ustreza.
Tistim, ki ne, grejo lahko nazaj na 1.2 ali kupijo nov telefon (ce je mozno).
usazga enkat scat pelejo =) (ce niste zadovoni seveda)
Tilk
paix ::
Odkar imam bado 2.0, mi vsakih 5-10minut nekaj požere 3kB prenosa. Odstranil sem vse aplikacije, pozicioniranje imam izključeno, skratka nič (očitnega), kar bi lahko prenašalo podatke v moji (ne)vednosti. A ima kdo idejo kaj bi lahko bili in, ali ima kdo podoben problem?
Odkar imam bado 2.0, mi vsakih 5-10minut nekaj požere 3kB prenosa. Odstranil sem vse aplikacije, pozicioniranje imam izključeno, skratka nič (očitnega), kar bi lahko prenašalo podatke v moji (ne)vednosti. A ima kdo idejo kaj bi lahko bili in, ali ima kdo podoben problem?
Očitno imaš vključeno neko sinhrinizacijo. Če tega nimaš, potem poskusi najti aplikacij na ta način:
Idi na Nastavitve- Omrežja- Povezave
Ko se ti bo odprlo opozorilno okni ga potrdi (da)
Nato izberi Novo in pod Določi ime daj neko ime (npr. WiFi) in nato vse skupaj shrani (ne vpisuj nič drugega!!!)Na ta način si si ustvaril slepo povezavo
Potem idi zopet na Nastavitve- Omrežja- Profili programa
Pod vse postavke daj to novo omrežje (dotakneš se imena in izbereš omrežje), razen za multimedijska sporočila kjer pusti kot je!!! (drugače ne boš mogel pošiljati in sprejemati MMS)
Sedaj bo tisti program, kateri ti dostopa do omrežja prijavil napako. Če pa se to ne zgodi pač prižigaj eno po eno postavko in boš videl kdaj ti bo promet spet začel teči.
Ja tu moreš bit ful previden ker hitro vklopiš kako sinhronizacijo pa maš lahko na vsakih nekaj ur nastavljeno :) Drugače pa bo moj telefonček kmalu romal v predal-čeprav sem ga veliko pregrajal,pa je po drugi strani imel kar nekaj prednosti:baterija,zaslon,kamera,dizajn,strojna plat,glasen in kvaliteten zvočnik,odlično in kompaktno ohišje,...Da ne bo kdo rekel,da samo "šimfam" . Grem pa na sgsII ,ker ima očitno boljšo baterijo kot xperia s in ostali. Vsi lastniki wave-ov: naj vam dobro služijo,dokler bodo,če bo pa kdaj kaj narobe bom pa vseeno še svetoval(beri: bada os je dobesedno že v glavi) :)
Ninočka ::
Tudi meni se je dogajalo isto - ko nisem imela vklopljenega wifija, mi je na 4-6 minut prenašalo 3kb. Potem sem danes odstranila vreme in v družabnem središču tudi izključila facebook - no od takrat je pa mir. Zaenkrat tako kaže. Jutri bom preverila, a je bil kriv FB ali vreme.
KAj mi lahko kdo pomaga in mi pove,zakaj mi tako počasi internet dela preko wifi-ja in to kateregakoli in velikokrat sploh ič ne naloži. Prej ko sem ime labda 1.2 je to delovalo,sedaj pa ne. Telefon imam že v oglasih ampak internet morem porihtat,ker prej ga ne morem dat,pa sem prej še enkrat naložil bado 2.0 pa ni nič bolje. Hvala!
Ja tu moreš bit ful previden ker hitro vklopiš kako sinhronizacijo pa maš lahko na vsakih nekaj ur nastavljeno :) Drugače pa bo moj telefonček kmalu romal v predal-čeprav sem ga veliko pregrajal,pa je po drugi strani imel kar nekaj prednosti:baterija,zaslon,kamera,dizajn,strojna plat,glasen in kvaliteten zvočnik,odlično in kompaktno ohišje,...Da ne bo kdo rekel,da samo "šimfam" . Grem pa na sgsII ,ker ima očitno boljšo baterijo kot xperia s in ostali. Vsi lastniki wave-ov: naj vam dobro služijo,dokler bodo,če bo pa kdaj kaj narobe bom pa vseeno še svetoval(beri: bada os je dobesedno že v glavi) :)
Sej za Wave že ves čas govorim, da je huda konkurenca iz strojne plati. Ker 2 leti nazaj, ko sem ga kupil je iz strojne plati konkuriral najbolj high end telefonom. Celo proti iPhone 4 in Samsung Galaxy je bil povsem primerljiv v praktično vseh pogledih. Zavožen je bil edino in le iz vidika softwara. Tko nekako kot bi na Ferarrija 458 namesto volana dal joystick. Sej ima še vedno gromeč motor, odlično podvozje in lep dezajn, ampak je ultimativno neuporaben.
Isto kot Wave.
paix ::
Problem je bil v druzabnih omrezjih, kjer sem imel vnesesn sam appss racun. Po odstranitvi vec ne porablja prenosa, tudi internet dela nekoliko bolj gladko. Lp
jap,pri meni tudi sedaj deluje malo bolje ampak vseeno ap to ni to-ampak zadovoljivo :)
Nikoli bada OS!!!!!
Danes je težko bit nor,ker je konkurenca enostavno prevelika :)
easyrider3 ::
Ne vem kaj samo jokate kako je BADA zanič in da nima tega in tega vendar na lastne oči sem se prepričal,da ni nobene varijante da bi kdaj imel mobitel z ANDROIDOM. Od vsega začetka vse povsod berem same pohvale za Android in celo rekel sem si da bom naslednji mobitel imel vendar ko sem za vikend pa od žene v roke vzel novi Samsung Galaxy S Plus sem se pa kar zjokal.Pa ta Android ni vreden popolnoma nič,pa klinc gleda vse njihove aplikacije...itd....ko pa se ne da vse skupaj ugasnit,celo Googlov račun ne moreš drugače zbrisat kot,da moraš telefon dati nazaj v tovarniške nastavitve.No kje je sedaj ta Android,kaj je tukaj super,zakaj skoz delujejo programi,procesi v ozadju pa čeprav 1000-krat jih izključiš,zakaj baterijo požre v dobrem dnevu,
ANDROID je SRANJE in sem prav vesel k imam BADO ker ne ravbim nobenga sranja več na mobitelu kot je sedaj,še to je trikrat preveč.
SAMSUNG BADA je zakon in bom kar lep čas ostal na njej.
BADA zakon
Pa dejte si že tist APPS račune nekam zat..... Telefon je zakon in vse drugo od Samsunga je klinac-šrot
ANDROID je SRANJE in sem prav vesel k imam BADO ker ne ravbim nobenga sranja več na mobitelu kot je sedaj,še to je trikrat preveč.
SAMSUNG BADA je zakon in bom kar lep čas ostal na njej.
BADA zakon
Pa dejte si že tist APPS račune nekam zat..... Telefon je zakon in vse drugo od Samsunga je klinac-šrot
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
khm...symbian vsi "šimfajo" pa se zdi meni veliko bolj uporabna in prilagodljiva kot bada. In ravno bada se meni zdi trn v peti samsunga. Za to kar porebuješ ti,bi bil zate primeren lg cookie ali pa corby :) Pa brez zamere. NE rečem,da so vsi androidi kul,ravno tako so telefoni z napako,kot je moj definitvno bil in še je. Lahko,da bo ta sgsII ki ga bom kupil v sredo,tudi imel kaj narobe ampak upam,da bo vse vredu,ker bi pa že bil čas,da lahko držim pošten telefon v roki. Sploh pa wave je bil v redni ceni 400 evrov pri mojem operateju-že takrat se mi je zdela sumljiva cena,daj je bil galaxy s natanko 200 evrov dražji. Danes vem zakaj-bada je napredovala bore malo-vsaj v sloveniji in point pametnega telefona so aplikacije,če ne je to povsem običajen telefon. Poznam pa ljudi ki so vzeli galaxy s II samo zato,ker ima velik ekran in ker mu je bela barva všeč,ne ve pa niti kaj to android je xD Ampak se spoznavajo in od takrat,ko sm dobil v roke sgsII,vidim kaj je res gladko delovanje. Na trenutke je odzivnost res hudičevo dobra! Saj na wave-tudi ampak to ni to-meni crkuje-včasih na nekaj dni,včasih 2x na dan-kako je.
Nikoli bada OS!!!!!
Mi lahko kdo lepo prosim pove,kak se iza bade 2.0 pride nazaj na bado 1.2? NI za mene,ampak za mamo,kateri bom raje naložil 1.2 kot pa tole,ker rabi telefon le za klice,sporočila. Ostalo je vse posranskega pomena. In prej je baterija zdržala več-kar je razumljivo in ker ona ne bo potreboval drugega,bo 1.2 povsem dovolj :) Najlepša hvala! dstojs-imam s2-po mojem si ti zamešal to z androidom,ker to ni za primerjat. :)
Nikoli bada OS!!!!!
easyrider3 ::
Kaj naj drugega rečem kot,da smo nekateri taki da bi radi imeli mobitel z večjim zaslonom,da zaslon zelo lepo prikazuje sliko,da baterija dolgo zdrži,da fotoaparat izdeluje zelo dobre slike.
Sedaj mi pa povejte kateri mobitel je takšen,da recimo zdrži baterija vsaj štiri ali več dni,da je zaslon super amoled ali podoben,da je zaslon veliki vsaj 3,5 inches in da se z njim izdelujejo zelo dobre slike. Drugega na telefonu sploh ne rabim pa naj gre to za budilko,radio,gps,igrce,
Sedaj mi pa povejte kateri mobitel je takšen,da recimo zdrži baterija vsaj štiri ali več dni,da je zaslon super amoled ali podoben,da je zaslon veliki vsaj 3,5 inches in da se z njim izdelujejo zelo dobre slike. Drugega na telefonu sploh ne rabim pa naj gre to za budilko,radio,gps,igrce,
bdoxx ::
sedaj mi pa povejte kateri mobitel je takšen,da recimo zdrži baterija vsaj štiri ali več dni,da je zaslon super amoled ali podoben,da je zaslon veliki vsaj 3,5 inches in da se z njim izdelujejo zelo dobre slike.
moj note zdrži tolko :D (5000mAh baterija)
urosja ::
moj wave s8500 z bado 2.0 in koliko jaz uporabljam telefon zdrži 4 dni.
če pa res ogromno telefoniram da kaj nanese skup, pa uporablajm foto pa 3 dni.
lp
če pa res ogromno telefoniram da kaj nanese skup, pa uporablajm foto pa 3 dni.
lp
Će smartphone zdrži pri zmerni uporabi 3 dni je kar dober rezultat. Če ti zdrži 7 dni pomeni, da zelo malo kličeš in da imaš sprejem signala zelo dober. Tud če nalagaš oz posodabljaš aplikacije.
Meni sII kar fajn baterija zdrži in ekran je boljši-kako? ne vem ampak če dam svetlost do konca,se na soncu vidi veliko bolje kot na wave-če sem iskren lahko tu dam samo do polovice svetlost pa se že kar vidi,prej pa samo do konca al nwkje tričetrt vsaj. Zdaj pa.me lahko kdo kontaktira na zs im mi pove kako,naj naložim na wave nazaj bado 1.2? NAložil bi si mobitelovo. REs nujno potrebujem pomoč. Najlepša hvala.
Nikoli bada OS!!!!!
Mogoče je razlika v tem, da ima Galaxy S2 super amoled plus, wave ima pa samo super amoled.
kaj res noben ne ve,kako bi si iz 2.0 naložil bado 1.2? Mobitelovo verzijo?
Nikoli bada OS!!!!!
ok. sem poskusil ampak ne da bi vse dal an tovarniške nastavitve. Hvala.
Nikoli bada OS!!!!!
JE kaj narobe,če jaz mobitelov uporabnik naložim simobilovo bado 2.0?
ali pa če naložim simobilovo bado 1.2 Rad bi namreč prešel iz bade 2.0 na 1.2 nazaj ampak bi bilo kar narobe če naložim simobilovo? Prvo bom poskusil z bado 2.0 in če bo internet delal,ker na hrvaški različici ne dela vredu,bom obdržal jo,če ne pa bom pač naložil simobilovo 1.2 bado ker mobitelove ne morem,ker ni boot datotek.
ali pa če naložim simobilovo bado 1.2 Rad bi namreč prešel iz bade 2.0 na 1.2 nazaj ampak bi bilo kar narobe če naložim simobilovo? Prvo bom poskusil z bado 2.0 in če bo internet delal,ker na hrvaški različici ne dela vredu,bom obdržal jo,če ne pa bom pač naložil simobilovo 1.2 bado ker mobitelove ne morem,ker ni boot datotek.
Nikoli bada OS!!!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pleomax ()
Čudno da ti internet nedela dobro na hrvaški verziji, ker meni glih tako dela na 2.0, kot mi je na 1.2
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MacGyver141 ()
pa imaš sedaj bado 2.0 ali 1.2 gor?
Nikoli bada OS!!!!!
jaz bi poskusil naložiti bado 2.0 od simobila p ne vem,če bo delovala. :(
Nikoli bada OS!!!!!
JE kaj narobe,če jaz mobitelov uporabnik naložim simobilovo bado 2.0?
Najprej naloži en kompleten FW za bado 1.2, kateri ima boot in fota datoteke. Ko ti bo Bada 1.2 delala pa čez naloži datoteke od Mobitela. Če FW dobivaš preko sammobile.com potem snemi nekega, kateri za imenom nima zvezdice. Zvezdica namreč pomeni, da je FW nekompleten, torej vsebuje le nujne datoteke.
Xgeneration ::
Jaz zdaj poskušam nalagat Bado 2.0.
V prvem poskusu mi je KIES javil Error, ker naj bi že v štartu z neta snel corrupt datoteko.
Mislim, a se lahk to Samsungu dogaja, no...
V prvem poskusu mi je KIES javil Error, ker naj bi že v štartu z neta snel corrupt datoteko.
Mislim, a se lahk to Samsungu dogaja, no...
LP
Xgeneration ::
Zdej sm ga že malo stestiru. Naredu sm clean instal, tak da ne morem kaj prida povedat o aplikacijah, kako se obnašajo.
Sam sistem ni nek WOW, po pravici. Kar se estetike tiče, je nekaj izboljšav (recimo preklopi menija) - vendar žal tudi manj logične stvari. Recimo tistih zgornjih drsnih kontekstnih menijev NI VEČ - in ravno ti so mi bili pri Badi res všeč, zelo estetski s tisto žarečo modro obrobo in res uporabni. Namesto teh je spodnji meni - ki pa je včasih predolg, tako da se prikaže v dveh vrsticah (WTF?!)
Šteka mi načeloma ne, čeprav bi tko na hitro reku, da je bil z 1.2 odzivnejši.
Nekaj stvari je pa prav bednih, recimo - ko pregleduješ datoteke (recimo predmete, slike, videe), ni veš zavihka za vse, ampak samo posebi dva zavihka - en za pomnilniško kartico in drugi za pomnilnik telefona. Pa na domačem zaslonu tisti zgornji meni, kjer se vklopi wifi+bt - to mi gre res na živce, ker se enostavno NIKOLI ne prikaže tekoče, ampak ali zabrejka al pa skače dol na ekran.
Vredu pa je nova galerija, tudi fotke se povečuje/premika tekoče - le ko recimo v galeriji potegneš čez ogromno slik, se opazi lag.
Bom čez neki časa še kaj dopisal, ko dobim občutek za baterijo. Pri stari Badi mi je včasih zdržala tudi 7 dni!
Sam sistem ni nek WOW, po pravici. Kar se estetike tiče, je nekaj izboljšav (recimo preklopi menija) - vendar žal tudi manj logične stvari. Recimo tistih zgornjih drsnih kontekstnih menijev NI VEČ - in ravno ti so mi bili pri Badi res všeč, zelo estetski s tisto žarečo modro obrobo in res uporabni. Namesto teh je spodnji meni - ki pa je včasih predolg, tako da se prikaže v dveh vrsticah (WTF?!)
Šteka mi načeloma ne, čeprav bi tko na hitro reku, da je bil z 1.2 odzivnejši.
Nekaj stvari je pa prav bednih, recimo - ko pregleduješ datoteke (recimo predmete, slike, videe), ni veš zavihka za vse, ampak samo posebi dva zavihka - en za pomnilniško kartico in drugi za pomnilnik telefona. Pa na domačem zaslonu tisti zgornji meni, kjer se vklopi wifi+bt - to mi gre res na živce, ker se enostavno NIKOLI ne prikaže tekoče, ampak ali zabrejka al pa skače dol na ekran.
Vredu pa je nova galerija, tudi fotke se povečuje/premika tekoče - le ko recimo v galeriji potegneš čez ogromno slik, se opazi lag.
Bom čez neki časa še kaj dopisal, ko dobim občutek za baterijo. Pri stari Badi mi je včasih zdržala tudi 7 dni!
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Xgeneration ()
Tilk ::
Tud jez bom sel nazaj na 1.2, ker tole je katastrofa..multiloader pa 1.2 boot fajli bodo ok? Po istem principu kokr sm ga upgrejdov. A so slucajn ksni haklci? =) tnx
Tilk
Kot kaže je bila izdana Bada 2.0 tudi za Mobitel. Bi sam rekel, da proti pričakovanju hitro.
Pro_moted ::
Sem prejle glih posodobil na 2.0 uradno prek Kies. Po pol ure igračkanja sem bil kar zadovoljen pol pa je telefon je crknil XD Haha koja bruka , zdaj se bom malo pošpilal če ga bom nekako lahko zbudil, če ne gre kar v koš.
pa to ni res-očitno večina sloh ni zadovoljna z bado 2.0 ali pa jim se kaj s telefonom zgodi. Ljudje,tisti ki še v rokah niste držali s2 ali pa kar koli drugega(tudi ace je super),lahko govorite da je wave super...
Nikoli bada OS!!!!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Samsung Wave (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 50892 (32814) | paix |
» | Neučinkovit servis za več mesecevOddelek: Mobilne tehnologije | 4185 (2515) | RejZoR |
» | [Android] Slabosti in težaveOddelek: Mobilne tehnologije | 1834 (1724) | KoMar- |
» | OS BadaOddelek: Mobilne tehnologije | 5547 (4080) | pleomax |
» | Možen drug program namesto KiesOddelek: Mobilne tehnologije | 2829 (2526) | pleomax |