» »

Iz FF na Opero

Iz FF na Opero

MrStein ::

Nadaljujem začeto tule:

MrStein je izjavil:

"Operativci", kak tega hudiča inštaliraš v Opero?
http://www.nlb.si/ac-nlb-identiteta-ac-...

Direktni klik ga samo posname na disk (če izberem "open with Opera" pa ni nič).
Če v Preferences/Security... hočem Import-at fajl z diska, pa ne sprejme *.cer fajla.

Torej trenutno uporabljam Firefox 3.6.13 in ker 4.0 kmalu zunaj, sem si mislil "zakaj pa bi prav na FF4 šel, saj tu so še drugi".

Sprobavam Opero 11 in razen prej omenjenih malenkosti sem ugotobil še:
- poraba RAM-a je ista kot pri FF
- čuden hangup Opere, glej opis na njihovem forumu (a vam tudi?)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
  • spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

To moram popraviti. Pri istih odprtih straneh porabi Opera 50% več RAM-a (stolpca Mem Usage in VM Size v Task Manager-ju, Windows XP; FF okoli 300MB, Opera 450 MB).

Se pa Opera hitreje naloži in odpre shranjene strani.
Motiti se je človeško.

MisterR ::

MrStein je izjavil:

MrStein je izjavil:

To moram popraviti. Pri istih odprtih straneh porabi Opera 50% več RAM-a (stolpca Mem Usage in VM Size v Task Manager-ju, Windows XP; FF okoli 300MB, Opera 450 MB).

Se pa Opera hitreje naloži in odpre shranjene strani.

Jaz pa ne. Ali je poraba RAM-a manjša ali pa enaka. Nikoli ni višja. Windows 7 x64, Version
11.01

Build
1160

Lion29 ::

cist eno vprasanje... od kdaj je ratala poraba RAMa slaba stvar?

RAM je zato, da se NUCA... bolje kot ga program izkoristi, boljsi je program...

drugo je, ce ga samo flooda
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Spajky ::

z-DL-aj si Opera@USB 10.63 npr.(operausb1063en.exe 10MB) ..., v SE-zip formatu pa si jo odzipaj nekam na disk in naredi si šortkat od exe za zagon nekje na namizju pa je ... pol pa si nastavi stvari kot ti paše in ti rabi ... Pol pa lahko si na koncu tweakanja še zazipaš mapo nazaj (za bekap) in probaš počistit ven vse fajle in mape ki ti ne rabijo za tvoje normalno delovanje; se bo tiktak zagnala, ker bo pol manjša zadeva ... Če ti ni všeč več, pa enostavno mapo pobrišeš in že je ni več ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spajky ()

Lion29 je izjavil:

cist eno vprasanje... od kdaj je ratala poraba RAMa slaba stvar?

Od takrat, ko ga zmanjka in se PC spremeni v "kako zgleda neuporabno orodje".
Motiti se je človeško.

Bakunin ::

FFox se tudi bolje obnese, ce se sqlite datoteke, ki jih FFox uporablja za shranjevanje piskotov/zgodovine/etc, defragmentira

The display of the web page and the operation of Firefox might become slow while using it a long period because of the expansion of the database though the bookmark and the history, etc. are managed by the database in Firefox. SQLite Optimizer tries to speed-up Firefox by optimizing these databases.

technolog ::

Za take primere imamo pa swap particijo.

Cold1 ::

@Spajky
Opera med namestitvijo ponudi možnost "USB namestitve" (pod "napredno"), kjer se vse nastavitvene datoteke shranijo skupaj s samim programom v isto mapo, taka namestitev potem deluje ne glede na to kam jo preneseš*.
Ni več potrebe po Opera@USB modih.

* Opomba:
Tak način delovanja ni primeren če bosta Opero uporabljala dva ali več uporabnikov, saj si bodo vsi delili nastavitvene datoteke in s tem tudi osebne podatke.

neres ::

Cold1 je izjavil:

Tak način delovanja ni primeren če bosta Opero uporabljala dva ali več uporabnikov, saj si bodo vsi delili nastavitvene datoteke in s tem tudi osebne podatke.

To, če imaš več Windows uporabnikov na PCju, ne? Če jih nimaš pa je ravno taka USB inštalacija boljša za več uporabnikov, saj lahko inštaliraš Opero na več različnih lokacij in imaš ločene nastavitve in vse ostalo.

Spajky ::

http://opera-usb.com/download/operausb1... Tole sem mislil (ni setup, samo odzipaš nekam) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Cold1 ::

@Neres
Drži, lahko jo imaš v celoti nameščeno za vsakega uporabnika posebej, pri majhnih programih to res ni problem (pri čem večjem pa je bolje ena namestitev + per user nastavitve); zatakne se zgolj ko hočeš nadgraditi program pa moraš za vsakega uporabnika ponoviti namestitveni postopek.

@Spajky
Vem, poznam; povedati sem želel le da OperaUSB ni več potrebna, ker lahko navaden setup opravi isto, v primeru da izbereš "USB namestitev" se celotna Opera namesti v zgolj eno mapo, ki jo potem, če želiš, sam zazipaš ter preneseš kamorkoli jo hočeš.

Ergo, Opera USB modi raznih navdušencev niso več potrebni (v preteklosti pa sem jih tudi sam uporabljal).

Sem zdaj probal še Chrome.
Ta za iste odprte strani porabi še več RAM-a.
Gledal sem razliko v Commit Charge pred in po zagonu/zaprtju, ker je Chrome razdrobljen v veliko procesov.
FF: 360 MB
Chrome: 540 MB :O
Motiti se je človeško.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Brskalniki in uporaba pomnilnika

Oddelek: Programska oprema
282878 (2436) SmeskoSnezak
»

Izšel Firefox 5 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Brskalniki
17838102 (30768) subby
»

Opera 9 Technology Preview 2 (strani: 1 2 )

538308 (6486) kriko1
»

FireFox izgublja svoj delež (strani: 1 2 )

839257 (6930) fahrenGONE
»

Firefox 1.1 preklican (strani: 1 2 )

607085 (5481) MrStein

Več podobnih tem