» »

Vodenje financ

Vodenje financ

SkIDiver ::

No men so zadal nalogo, da morm za eno društvo vodt finance. jeben stuff sam kaj čmo. No mene zanima kater program lahko uporabm pri tem, da beležim prihodke, odhodke, stanje in tako naprej. kaj kej svetujete. Pa po možnosti, da lahko zraven vračunaš ddv in brez ddv-ja. Sem pa tja gre skoz tudi kaj brez davkov. Sam sem pomislu na birokrat, sam to je bolj za firme. A bi se dalo kaj takega uredit z excelom?

undefined ::

> A bi se dalo kaj takega uredit z excelom?

A poznaš še kako drugo varianto? Jaz je ne. :)

barbarpapa1 ::

Zdravo

Kaj pa si po izobrazbi? Mislim, da se z računovodstvom še nisi srečal, zato predlagam, da se najprej posvetuješ s kakšnim računovodjem, da ti malo obrazloži računovoske standarde, ki so v veljavi za društva. zadeva ni tako enostavna, kot se mogoče zdi (mislim, da je dvostavno knjigovodstvo že skoraj mus...)
Ko boš sesznanjen s tem, se boš lažje odločal o programski opremi...

No računovodje... razpišite se malo...

LP

Jože

undefined ::

Ni tako komplicirano, kot se sliši iz posta nad mano. Vse kar je potrebno, je poznavanje osnov Excela.

Excela ne poznam. pa nekar mi govort o dvostavnem knjigovodstvu, ker to ne bo moje delo. Jz bom mogu samo zapisat prihodke in odhodke. Zadeva je enostavna sam da bi to na papir pisov mi pa ni v modi ravno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SkIDiver ()

zdravc ::

Jaz imam za lastno evidenco v excelu napravljeno evidenco mojega finančnega prometa in stanja.
Osnovne značilnosti :
Vpis postavk z datumom, stevilko dokumenta, opisom in zneskom, ki se ustrezno vpiše v kolono priliv ali odliv. Spremljam lahko trenutno stanje, ki upošteva ves promet, zapadlo stanje na tekoči datum in pa potrjeno stanje. Zapadlo stanje upošteva samo promet z datumom do vključno tekočega datuma. Tako lahko vnaprej vpišem obroke kredita ali čeke, ti pa se mi potem avtomatsko upoštevajo v tekočem stanju, ko zapadejo. Potrjeno stanje pa prikazuje stanje po prometu, ki je potrjeno po izpiskih iz banke. Za ta namen za vsako postavko, ki je izpisana na izpisku vnesem oznako in tako preverim, ali se mi moje stanje ujema z izpiskom.
Z dodajanjem listov lahko tako vodim več tekočih računov posebej v eni excelovi datoteki. Trenutno imam dva, ker imam dva TR pri dveh bankah.
Če te zanima, mi sporoči.
kdor zna pa žih

Sam pošlji na mail>:D pa HVALA.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

finančno planiranje

Oddelek: Loža
303842 (2608) Nemelk
»

Enostavno knjigovodstvo za popoldanski sp in ostale obveznosti

2616476 (15759) St235
»

Zastonj program za računovodstvo ?

1410714 (8074) ZePe
»

Postal bom podjetnik, kako naprej (strani: 1 2 )

5523506 (18138) K0K0
»

Življenski stroški

162711 (2162) barbarpapa1

Več podobnih tem