Forum » Pomoč in nasveti » zagon CD/DVD z lastnim pregledovalnikom
zagon CD/DVD z lastnim pregledovalnikom
birtija ::
Pozdravljeni,
rad bi na CD/DVD spravil nekaj html materiala (vodič pri delu), ki pa bi ga zaradi težav pri odpiranju v IE, rad odprl v FF portable, ki bi bil v posebni mapi (ali pa na root direktoriju) na CD/DVD.
FF namreč odpira MS wordove in Exelove dokumente v Wordu oz. Exelu, ne pa v browserju. Pri tem bom imel nabrž tudi problem, ker za nekatere gumbe v html materialu potrebujem instaliran Adobe flash, ki ne bo nujno instaliran na compu, pravic za instalacijo pa tudi nimam.
Moja zamisel je sicer, da z avtorunom predpišem zagon firefox_portable.exe, ta pa ima kot osnovno stran že nastavljeno osnovno stran html materijala.
Nisem strokovnjak, prosil bi le pomoč za čimbolj enostaven način zagona CD/DVDja kot opisano. Vse mora biti freeware.
Hvala!
rad bi na CD/DVD spravil nekaj html materiala (vodič pri delu), ki pa bi ga zaradi težav pri odpiranju v IE, rad odprl v FF portable, ki bi bil v posebni mapi (ali pa na root direktoriju) na CD/DVD.
FF namreč odpira MS wordove in Exelove dokumente v Wordu oz. Exelu, ne pa v browserju. Pri tem bom imel nabrž tudi problem, ker za nekatere gumbe v html materialu potrebujem instaliran Adobe flash, ki ne bo nujno instaliran na compu, pravic za instalacijo pa tudi nimam.
Moja zamisel je sicer, da z avtorunom predpišem zagon firefox_portable.exe, ta pa ima kot osnovno stran že nastavljeno osnovno stran html materijala.
Nisem strokovnjak, prosil bi le pomoč za čimbolj enostaven način zagona CD/DVDja kot opisano. Vse mora biti freeware.
Hvala!
- premaknil iz Programiranje: bluefish ()
bluefish ::
Flash lahko povsem elegantno namestiš tudi v Firefox Portable. Prenesi datoteko z Adobe strani, spremeni končnico v .zip, datoteki flashplayer.xpt in NPSWF32.dll prenesi v folder Plugins, ki se nahaja nekje med mapami. To je to.
Glede ostalega pa kdo drug.
Glede ostalega pa kdo drug.
napisal sem tak autorun kot spodaj. Ko CD zalaufa, v autoplayu poženem AutorunPro. FF, ki se nahaja na korenskem imeniku CDja, se lepo zažene, nikakor pa ne morem zagnati "moja_stran.htm". Poskusil sem z Run2=FirefoxPortable.exe/moja_stran.htm, pa z Run2=moja_stran.htm in še v kakšni kombinaciji. Moja_stran.htm se ne zalaufa!V FF tudi če nastavim domačo stran na "moja_stran.htm", ki je tudi v korenskem imeniku CDja, se vedno shrani tudi črka pofgona, ki pa na naslednjem računalniku ni več ista. Kako bi v FF shranil v domačo stran "moja_stran.htm" brez da bi shranil tudi črko pogona? a sem dovolj jasno napisal?
[Autorun]
open=AutoRunPro.exe
icon=mojaIkona.ico
[AutorunPro]
Run1=FirefoxPortable.exe
open=FirefoxPortable.exe/moja_stran.htm
ima kdo kako rešitev? pls
[Autorun]
open=AutoRunPro.exe
icon=mojaIkona.ico
[AutorunPro]
Run1=FirefoxPortable.exe
open=FirefoxPortable.exe/moja_stran.htm
ima kdo kako rešitev? pls
Zgodovina sprememb…
- spremenil: birtija ()
rešil, rešitev je veliko, nagajala je le končnica datoteke moja_stran. V vseh primerih sem imel .htm, ko pa sem jo zamenjal z .html, je zadeva začuda delovala.
BlueFish, še enkrat hvala za tvoj nasvet.
BlueFish, še enkrat hvala za tvoj nasvet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Spletni bralnik excel dokumentovOddelek: Programiranje | 2749 (2317) | b3D_950 |
» | ClamWin na USBOddelek: Programska oprema | 1808 (1583) | DustWolf |
» | Ne predvaja novega audio CDOddelek: Pomoč in nasveti | 2137 (2093) | Tea Time |
» | program za usb kljucekOddelek: Programska oprema | 2297 (2093) | SimplTech |
» | PHP v ASP / PHP v kaj drugegaOddelek: Izdelava spletišč | 1024 (889) | david |