Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
Temo vidijo: vsi
oo7 ::
Te serije, ki je opisana nisem nikoli gledal sem pa našel edino tole tako, da ne vem ali je tapravo ali ne.
Mister Ed
http://www.imdb.com/title/tt0054557/?re...
Mister Ed
http://www.imdb.com/title/tt0054557/?re...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
mihec87 ::
Heisenberg je izjavil:
Men je tut Arrow bla butasta po par delih in je šla v no download listo. Pač ne potegne pa uživam v sci-fi. Agents of Shield je recimo boljša (predvsem zadnji del).
Agents of Shield mi spada v isto kategorijo kot Arrow...
ja prov sem pa zateženec, pač imam višje standarde!
Rabim več kot samo "zabavo", najbolj opazim, da me začenja serija dolgočasiti ko imam na polovici enkrana odprt slo-tech :)
"Igralci" se nič ne poglobijo v svoj lik in samo zblebetajo tekst in gremo naprej - bedno
Edina serija zadnja leta, ki me je potegnila je bila Breaking Bad, zakon! Pogrešam pa tudi Staregate Universe, ker so šele na koncu ratali dobri.
Okus ja, standarde nah..
Si že povedal ja da ti ni ql, kaj ti naj ne glej tega žanra pa bo..
black ice ::
@M-Power tudi jaz mislim, da je Mr. Ed. V veliko ameriških sit-comih so reference na to serijo.
bzzero ::
Kdo gleda Homeland? Jaz sem si zadnjič na foxu ogledal nekaj delov in me je začelo že takoj zanimat. Zdaj gledam 1. sezono in mi je stvar super gledljiva. War on terrorism malo drugače.
tole sem imel v mislih: http://www.imdb.com/title/tt1796960/?re...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bzzero ()
Heisenberg ::
Kdo gleda Homeland? Jaz sem si zadnjič na foxu ogledal nekaj delov in me je začelo že takoj zanimat. Zdaj gledam 1. sezono in mi je stvar super gledljiva. War on terrorism malo drugače.
po drugi sezoni nehaj gledati homeland in imej zadnji del 2.sezone za zaključek...boš najbolj srečen ! :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Heisenberg ()
Outcast ::
Homeland so eni trije, štirje deli zadnje sezone res malo zaspani/dolgočasni, pol se pa začne akcija. Ti sam glej!
Heisenberg ::
Lion29 ::
kinda liking the tomorrow ppl... vsekakor velik boljsa kot Marvel's S.H.I.T. ups....shield
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
A kdo gleda Banshee?
http://www.imdb.com/title/tt2017109/?re...
Jap, prva sezona je bila kar dobra...januarja štarta druga
IL_DIAVOLO ::
O, fak, banshee še niti do konca nisem pogledal...hvala za opombo, čeprav nenamerno, sem čisto pozabil na to serijo.
BTW Spet super del puščice.
BTW Spet super del puščice.
A je prvo sezono Bates motel kdo pogledal? Mene kot Hitchcock fana ni prepričala in sem gledal samo zato ker takrat ni bilo nič drugega. Drugi sezoni dam šanso, ampak nimam visokih pričakovanj. Zanima me le drugo mnenje :D
Men je bla kr uredu serija, brez kakih superlativov, gledljiva; nima pa prov veliko skupnega z Hitccockom pomoje.
Men je bla kr uredu serija, brez kakih superlativov, gledljiva; nima pa prov veliko skupnega z Hitccockom pomoje.
Jah... nima pa ima. Norman Bates in njegova mama sta vendarle plod Hitchcockove domišljije. So pa detajli res vrhunski, če primerjaš s Psychotom iz leta 1960. Pa ta mali je res neverjetno podoben Anthonyu Perkinsu. Glede teh podrobnosti - kapo dol. Mene malenkost moti igra Vere Farmiga, ki igra mamo. Ne vem zakaj, ampak v nekaterih vlogah je na splošno ne prebavljam. Moti me to, da ima vedno tako zmatrano faco - kot da bo glih kar umrla od bolečin. Je pa res, da v tej seriji pač mora igrat tako (zmatrano in labilno) bejbo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bzzero ()
meni je serija vrhunska...komaj cakam nadaljevanje...
igra vere in tamalega je pa izjemna... druzinska dinamika je res odlicno prikazana
igra vere in tamalega je pa izjemna... druzinska dinamika je res odlicno prikazana
meni je serija vrhunska...komaj cakam nadaljevanje...
Jep, igralski nivo je res dober. Tudi Dylan, Emma, šerif in Shelby so super. Edino Norma mi ne sede najbolje zaradi same Vere Farmiga. Kot lik v seriji mi je ok.
Trailer za 2. sezono (creepy ):
Estol ::
Homeland je d best! Prvi dve sezoni supr, tretja se je začela malo slabše, ampak od 4ga dela dalje je spet vrhunska! Dans pogledu 8 del in je supr!
pogledal pilota "almost human"
zelo obetavna futuristicna serija... meni 10x boljsa kot continuum... pa je prav futuristicna in ne nek time travel v danasnjem casu...
pustimo cel kup napak/nesmiselnosti ob kraju... itak so povsod..
mi je pa Michael Ealy zakon igralec in sem uzival v vseh serijah kjer je spilal
zelo obetavna futuristicna serija... meni 10x boljsa kot continuum... pa je prav futuristicna in ne nek time travel v danasnjem casu...
Zgodovina sprememb…
- zavarovalo slike: gzibret ()
Jaz tudi pogledal pilot Almost human in zgleda odlično končno spet ena orng Sci-Fi serija.
Danes je zunaj že drugi del pri nas jutri
http://www.imdb.com/title/tt3063232/
Danes je zunaj že drugi del pri nas jutri
http://www.imdb.com/title/tt3063232/
Samael ::
Ravno zaključil s prvo sezono kanadske Orphan Black in že čakam na drugo. Začne se malce dolgočasno, kot je pač pri sci-fi na splošno v navadi, potem pa potegne človeka... zarote, kloniranje, umori... http://www.imdb.com/title/tt2234222/
orphan black je tolko sci fi kot je huse pustolovscina.... razen
ORPHAN BLACK SPOILER
ORPHAN BLACK SPOILER
ko hcerka pokaze nadnaravne sposobnosti (in to je le v enem delu ene epizode)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
@Lion29 sci-fi niso samo marsovčki, zvezde ter rakete. sci-fi thriller je povsem primerna oznaka za serijo tipa Orphan Black.
Znanstvena fantástika (kratica ZF) je zvrst izmišljene pripovedi (fikcije), ki se v glavnem ukvarja z vplivom izmišljenega znanstvega in/ali tehnološkega napredka na družbo ali posameznika, pogosto v prihodnosti.
excatly: o kaksnem izmisljenem znanstvenem naredku je tle govora? in zgodba ni postavljena v prihodnost...
govora je o klonih.... dolly je bila klonirana recimo 1996 torej 17 let nazaj. torej nic izmisljenega..
kot receno, edino kar je povezano z ZF v tej seriji je omenjeni spoiler
govora je o klonih.... dolly je bila klonirana recimo 1996 torej 17 let nazaj. torej nic izmisljenega..
kot receno, edino kar je povezano z ZF v tej seriji je omenjeni spoiler
Človek, kot celota pa katerega leta? Mi lahko navedeš kakšno konkretno referenco? Pa ne o celicah ampak samostojni celotni entiteti.
Kakorkoli pač že kaj se tebi zdi in kako subjektivno čutiš glede nečesa je nedvomno pomembno, ampak predvsem tebi, ne da pa se to posplošiti na cel žanr znanstvene fantastike in zaenkrat (poudarek na "zaenkrat") kloniranje človeka še vedno sodi v znanstveno fantastiko čeprav priznavam, da bi se dalo o tem še razpravljati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
to, da ti ne ves/ne ves, da je clovek bil ze kloniran, ne pomeni, da se ni bil...
tehnologija je pa ista kot za dolly... torej ni problem v tehnologiji (hance "izmisljen znanstveni napredek") ampak v moralnosti tega pocetja... kar seveda nima nobene veze z zf...
seveda jaz podajam svoje mnenje in ne, kloniranje cloveka (po mojem) nima veze z znanstveno fantastiko (zaenkrat)
tehnologija je pa ista kot za dolly... torej ni problem v tehnologiji (hance "izmisljen znanstveni napredek") ampak v moralnosti tega pocetja... kar seveda nima nobene veze z zf...
seveda jaz podajam svoje mnenje in ne, kloniranje cloveka (po mojem) nima veze z znanstveno fantastiko (zaenkrat)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lion29 ()
Okapi ::
No, pa ti še jaz povem, da se motiš. Orphan Black sicer ni hardcore vesoljski sci-fi, je pa vseeno sci-fi.
O.
O.
Gregor P ::
... in za ZF serije imamo celo svojo temo
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
To seveda ni res, ampak zgolj površno laično izraženo forumsko chit-chat mnenje brez osnove. Mislim, a se res spoznas na to? Jaz se ne, sem pa radoveden pa mi zato ni težko malce pobrskati. Strokovna mnenja varirajo vendar večino le te teh najboljše izrazi sicer nekoliko starejši, pa se vedno aktualen članek na http://www.scq.ubc.ca/ :
As of yet, human reproductive cloning still seems to be science fiction. Current medical and scientific evidence suggest that it is dangerous to both mother and child. Successful reproduction of a healthy human child is unlikely and not worth the dangers involved. The current claims made by religious factions are likely false. They have, however, served the purpose of motivating governing bodies and society to contemplate issues related to both therapeutic and reproductive cloning.
No ampak konec koncev gre res le za serijo, ki je neke vrste subjektivno doživetje ter zato nekoliko brezveze, da se spuščava v iskanje neke univerzalne definicije ki je ni. Jaz jo doživljam kot del sci-fi žanra, ti ne, pa ok.. Peace ;-)
Jaz sicer še nisem gledal Orphan Black ampak kamor koli pogledaš piše Sci-Fi zdaj če je ali ni se pa sami odločite.
Sem pa ravnokar pogledal Almost Human 2 del in je super no to pa je prava Sci-Fi serija.
Sem pa ravnokar pogledal Almost Human 2 del in je super no to pa je prava Sci-Fi serija.
Killermode ::
Čist na začetku tipo v Almost human refraktometer ven potegne sm skor umru od smeha...
_IKE_ ::
pogledal pilota "almost human"
Almost human = Common law v prihodnosti
@_IKE_: jap, tut sam sem dobil tak vtis upam, da bo tudi tle vec komicnih vlozkov.. ker tam sem se precej nasmejal
Verjetno bolj long shot varjanta, vseen ali kdo spremlja mogoče novo britansko serijo By Any Means?
Dons sem jo zasledil, pa me zanima kakšna je...trailer standardno ne pokaže nič pametnega.
Dons sem jo zasledil, pa me zanima kakšna je...trailer standardno ne pokaže nič pametnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Outcast ()
ramiz?! ::
Je kdo pogledal Sons of Anarchy danes epizodo?
Never regret anything, there's always a reason things happen.
Jst ::
RIP Joss!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()
_IKE_ ::
Je kdo pogledal Sons of Anarchy danes epizodo?
mhm...
Danes so nam avtorji servirali le majhno dozo butastih psiho/sociopatskih policajev........
Drugače pa bi bila serija še boljša če se avtorji nebi prav trudili prikazati zgoraj opisano.. ....
RIP Joss!
@JSt samo zate
V bodoče spoilerje prosim zapiši takole. Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gzibret ()