Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
Temo vidijo: vsi
Outcast ::
Od novih serije sta Sleepy Hollow in Agents Of S.H.I.E.L.D. pri meni zlo na tankem ledu; se moram skoraj prisiliti da ju (po)gledam, medtem ko me je The Blacklist res pozitivno presenetila (mogoče malo potegne na Homeland zaradi podobne tematike).
sanchy ::
Broadchurch, ena sezona 8 delov. Je kar zanimiva. Drugač pa American horror story pride 3.sezona ta teden. *woot*
Jst ::
Homeland se po počasnem prvem delu vrača z malo manj počasnim prvim delom. Najbolj mi je bilo všeč na koncu, ko je Carrie KONČNO utihnila. :)
Sleepy Hollow sem pogledal pa mi ni všeč, leti iz myepisodes. SHIELD sem pa že po trailerjih videl, da ni to zame. Se strinjam z Outcast, The Blacklist ima potencial. (Pogledal samo prvi del.)
Sleepy Hollow sem pogledal pa mi ni všeč, leti iz myepisodes. SHIELD sem pa že po trailerjih videl, da ni to zame. Se strinjam z Outcast, The Blacklist ima potencial. (Pogledal samo prvi del.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Prejšni teden se ob gledanju 13. dela The Bridge-a sploh nisem zavedal da je zadnji...je pa fajn iztočnica za sledečo sezono, prva je bila res top!
Anyway, Arrow dons štarta drugo sezono.
Anyway, Arrow dons štarta drugo sezono.
Lion29 ::
person of interest.....best episode so far..... on so many levels!
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Gregor P ::
Gleda kdo Under the dome? Kakšna se vam zdi? Nevem če bi jo pogledal ali raje kaj drugega.
Obična drama, ne pričakuj nekih hudih ZF elementov.
... pa malo si lahko ogleduješ raznovrstne microsoft produkte
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Adapipika: da se, da se, kjer je volja je tudi način/moč LOL!
Homeland (možen) SPOILER:
Nekak pričakujem en twist oz. da se bo po dveh delih tretje sezone končno začelo nekaj dogajati...za 1x veliko fokusa na Brody-jevo tamalo, ki zlo dobro igra, pa na koncu z tisto njegovo molitveno preprogo je blo kar malo creepy....tamala bo imela pomoje kar veliko vlogo v nadaljevanju sezone; pa seveda Carrie, ki z svojo 'boleznijo' že prov najeda, sam upam da se ne ponovi scenarij iz prejšne sezone, ko je blo na koncu 'I told you so, I was right all the time' varjanta...pa zgleda da se v tretjem delu končno vrne Brody.
Homeland (možen) SPOILER:
Nekak pričakujem en twist oz. da se bo po dveh delih tretje sezone končno začelo nekaj dogajati...za 1x veliko fokusa na Brody-jevo tamalo, ki zlo dobro igra, pa na koncu z tisto njegovo molitveno preprogo je blo kar malo creepy....tamala bo imela pomoje kar veliko vlogo v nadaljevanju sezone; pa seveda Carrie, ki z svojo 'boleznijo' že prov najeda, sam upam da se ne ponovi scenarij iz prejšne sezone, ko je blo na koncu 'I told you so, I was right all the time' varjanta...pa zgleda da se v tretjem delu končno vrne Brody.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Outcast ()
VaeVictis ::
Pri Homeland-u je osnovna zgodba, pregnajanje teroristov ipd., ful hudo narejena.
Sam kaj ko Dana in Carrie totalno zamorita celotno zadevo.
Če bi bilo več glavne zgodbe, pa manj stranskih bedarij (Carrie in Brody-eve družine), bi bila serija občutno boljša.
Sam kaj ko Dana in Carrie totalno zamorita celotno zadevo.
Če bi bilo več glavne zgodbe, pa manj stranskih bedarij (Carrie in Brody-eve družine), bi bila serija občutno boljša.
person of interest.....best episode so far..... on so many levels!
Se strinjam. Tole je edina proceduralna serija, ki mi je izredno všeč. Super, da je Shaw sedaj redno v seriji, no vsaj upam, da ostane. Root bo pa verjetno recurring character; igralka zelo dobro igra sociopata, za serijo v bistvu odlično.
Something new: nov znak za admina smo videli na koncu, ko se Finch pripelje z avtom pred bolnišnico. To bodo spet hude debate na POI wiki strani.
Recimo lani, ko je The Machine crkovala in so sproti dekodirali tista Blue Screen sporočila, ki so se pojavljala, je bilo veliko teorij in zanimiva debata.
Če koga zanima: http://personofinterest.wikia.com/wiki/...
Bom kar copiral:
The images contained coded information about concealment techniques, codebreaking, counter-terrorism, the flaws of humanity (war, genocide, slavery), and the problems with reaching for godhood (the story of Babylon).
Res super serija. Upam, da bo underlying story, ki bo skozi sezono, kmalu odkrit.
---
Ideja: Mislim, da bi bilo dobro za serijo, če bi naredili kakšen app za mobilne telefone, v bistvu augmented reality igro (podobno kot Ingress), ki bi jemala elemente, ki se jih da dobiti, kot so mape, informacije iz zemljevida (o stavbah, POI (Points of Interests)), info o letih letal, uporabljala kamero,...
Podobno, kot to dela igra, katere ime sicer ne vem, je pa za iPhone bila napovedana, postavljena v the walking dead (zombie) svet, kjer "kradeš" iz raznih hiš, blokov, tovarn, lekarn,... prineseš domov, kjer imaš stash, paziš na (/streljaš) zombije, se moraš zaščititi z stvarmi, ki jih "najdeš" naokoli, potem lahko koga "oropaš," ali pa si oropan,...
Samo v POI svet bi morala biti postavljena. Fani serije, vsaj v USA, kjer je teh informacij za augmented reality na voljo ogromno že samo z google maps in street view, bi takšno igro sigurno zagrabili, kar bi bila dobra reklama za serijo in če bi se igra prijela, bi tako dobili večjo gledanost.
jest10 ::
Upam da ne bo šlo vse v smeri, da bo hotela mašina "popraviti" človeštvo. AI, ki s pomočjo Root dela štalo-preveč možnosti za zajeb serije.
Reese in Shaw naj se malo izmenjujeta, Root pa naj brani mašino pred raznimi agencijami. Da bi AI "popravljala človeštvo" kot underlying story, tudi meni ne diši.
IL_DIAVOLO ::
oo7 ::
Pogledal tretji del druge sezone Revolution pa moram rečt, da je vredu. Prva sezona mi je bila dobra kot kaže bo tudi druga
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
>jaz ne morem več slediti toliko serijam!!!!
Enako. Jaz zjutraj prvo peljem psa na 40-50min sprehod, si pripravim zajtrk, ter pogledam eno serijo. 1 serija na dan. Zvečer ne gledam, razen Odmevov ob 22:00.
Tako da moram dobro premisliti, katere serije bom gledal.
Revolution sem gledal samo prvi del druge sezone, moram enkrat za vikend pogledati še ostala dva dela. Ta vikend je Formula 1, tako da bom verjetno začel ostale dele gledati naslednji vikend. Če mi bodo všeč, si moram narediti nov urnik.
Ostale serije, ki so mi zanimive, a ne toliko, da bi jih gledal sproti, bom pa pogledal pozimi, ko bo premor.
Enako. Jaz zjutraj prvo peljem psa na 40-50min sprehod, si pripravim zajtrk, ter pogledam eno serijo. 1 serija na dan. Zvečer ne gledam, razen Odmevov ob 22:00.
Tako da moram dobro premisliti, katere serije bom gledal.
Revolution sem gledal samo prvi del druge sezone, moram enkrat za vikend pogledati še ostala dva dela. Ta vikend je Formula 1, tako da bom verjetno začel ostale dele gledati naslednji vikend. Če mi bodo všeč, si moram narediti nov urnik.
Ostale serije, ki so mi zanimive, a ne toliko, da bi jih gledal sproti, bom pa pogledal pozimi, ko bo premor.
meni osebno je scandal boljsa kot homeland...malenkost bolj staticna (z nizjim budgetom kot zgleda) a je vseeno zelo na nivoju
Na partisu sem zasledil britansko ganstersko serijo Peaky Blinder...a je vsaj solidna?
IL_DIAVOLO je izjavil:
Na partisu sem zasledil britansko ganstersko serijo Peaky Blinder...a je vsaj solidna?
Jaz jo gledam pa mi ni slaba...definitivno boljša od Agents of s.h.i.e.l.d al pa Sleepy Hollow (če primerjam nove serije).
definitivno boljša od Agents of s.h.i.e.l.dVerjetno je kar večina boljšega od te serije ... ker to je resnično povsem "prazna" serija, ki jo še otroci ne bi smeli gledat Po kvaliteti spominja na novega Knight Riderja ipd.
definitivno boljša od Agents of s.h.i.e.l.dVerjetno je kar večina boljšega od te serije ... ker to je resnično povsem "prazna" serija, ki jo še otroci ne bi smeli gledat Po kvaliteti spominja na novega Knight Riderja ipd.
Točno tako; jst imam namen za vikend pogledat še tretji del pa me more res 'navdušit' da bi se spravu gledat jo še naprej...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Outcast ()
medenko ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
jaz ne morem več slediti toliko serijam!!!!
Kdo te pa sili
Eni res mislite, da bojo ukinli serijo, če bojo ostali brez kakšnega gledalca.
Grozijo mi z gunom
Točno tako; jst imam namen za vikend pogledat še tretji del pa me more res 'navdušit' da bi se spravu gledat jo še naprej...
Zdaj sem šel malo gledat na IMDB, kdo vse so ustvarjalci, režiserji in kaj vse so že naredili in jih ima večina zelo bogato zgodovino (so sodelovali pri serijah kot so Star Trek, Firefly, Eureka, Dexter, 24, Spartacus, Dollhouse, NYPD Blue, Prison Break itd.), ampak očitno to kljub temu prav nič ne pomaga
Ne poznam....oz vem samo kdo je lead igralec pa mi ni ravno neki....se gre za neko ugrabitev?
Okapi ::
Ena nova serija, ki bi znala biti čisto gledljiva, je Serangoon Road. Avstralsko-singapurska (delana za HBO Asia). Sicer precej klasična detektivska, zanimivo jo naredi eksotično okolje - Singapur leta 1964.
Moja ocena temelji samo na prvem pogledanem delu, upam, da me nadaljevanje ne bo razočaralo
O.
Moja ocena temelji samo na prvem pogledanem delu, upam, da me nadaljevanje ne bo razočaralo
O.
martincek1 ::
Sem začel gledat The Bridge... super zadeva. Sicer me nekako spominja na The Killing, ampak je boljša. Upam na še boljši drug del prve sezone, pa seveda da ne nehajo snemat tko kot The Killing.
Thumb up za The Killing. Prvi dve sezoni sta bili odlični. Tretja me je pa pustila malo hladnega.
Isto, kot sedaj Homeland. Čeprav se je komaj začela (dva dela sta zunaj), ni neke napetosti, da bi komaj čakal naslednji del.
Isto, kot sedaj Homeland. Čeprav se je komaj začela (dva dela sta zunaj), ni neke napetosti, da bi komaj čakal naslednji del.
arrow spet pozitivno preseneca...
cliffhanger na koncu 2. epizode je zakon..... can't wait
cliffhanger na koncu 2. epizode je zakon..... can't wait
martincek1 je izjavil:
Sem začel gledat The Bridge... super zadeva. Sicer me nekako spominja na The Killing, ampak je boljša. Upam na še boljši drug del prve sezone, pa seveda da ne nehajo snemat tko kot The Killing.
Drugi del prve sezone te ne bo pustil hladnega, super se razvija...je pa potrjena druga sezona 2014
TRIROG ::
Homeland je resnično ... pust ... če je to sploh pravi izraz ... vsak del doslej me je pustil zamorjenega ... iskreno povedano, se ga kar ogibam ...
Men je recimo The Blacklist precej boljša od Homelanda...če nekak primerjam dva podobna žanra.
oo7 ::
Ravno opazil, da je Low Winter Sun končana serija pa eni sezoni.
Sicer je gledal še nisem, baje da se je šlo za kar solidno serijo...
Sicer je gledal še nisem, baje da se je šlo za kar solidno serijo...
Hud začetek 2. sezone puščice...me zanima, na kak način bo pobegnil.
Takoj mi je v oči padel igralec Michael Jai White iz filma Blood and Bone
Takoj mi je v oči padel igralec Michael Jai White iz filma Blood and Bone
Zgodovina sprememb…
- spremenil: IL_DIAVOLO ()
urbecar ::
Misfits S05E01 je kar bolan del. Upam da je serija dobila nov zagon in da bo tempo še stopnjevala. Ker med četrto sezono je bila že skrajno medla, povprečna serija.
Spoiler:
Spoiler:
Je pa mogoče bolj predvidljiva. Se je vedelo kako bo X novo super moč uporabil na glavnem "bad ass"-u skoraj v trenutku ko gledalec izve kakšna je ta super moč.
a je spet zacela? hm... nisem se 4. sezone pogledla do konca...
bolan del je misljeno kot dobro?
in vse pohvale za SPOILER oznacbo!
bolan del je misljeno kot dobro?
in vse pohvale za SPOILER oznacbo!
urbecar ::
Bolan kot ne ravno PG13 ampak črn humor; Tak anglešk, najstniški.
Drugače pa je bil meni zanimiv del. Tempo pa kot vedno v Misfitih hiter, brez dolgočasnega zavlačevanja scen. Če pa se že zavlačuje, pa Rudi/Nathan klati neumestne( in po možnosti bolne: tripling etc.).
Drugače pa je bil meni zanimiv del. Tempo pa kot vedno v Misfitih hiter, brez dolgočasnega zavlačevanja scen. Če pa se že zavlačuje, pa Rudi/Nathan klati neumestne( in po možnosti bolne: tripling etc.).
micka15 ::
za koga k je gledu sleepy hollow.. ma to kj zveze z istoimenskim filmom al je čist druga zgodba?
St235 ::
tudi nadaljevanka ni slaba, samo gre pač za precej širšo zgodbo, recimo v stilu Supernatural.
Supernatural se je tako izpel, da je kar grozno gledati. Končati bi morali serijo s tisto zgodbo, kjer se naj bi Sam/Lucifer boril, ne pa da so potem nabijali z Purgatory stvori, sedaj so bad guys angeli,... meh. Bi rad končal, pa začel z drugo "supernatural" serijo.
Sleepy Hollow mi je po opisu bila všeč, samo prvi in drugi del, ko sem ju pogledal, me nista ravno prepričala. Res pa je, da nameravam pogledati še ostale dele in če mi bo všeč, jo takoj menjam za Supernatural.
Sleepy Hollow mi je po opisu bila všeč, samo prvi in drugi del, ko sem ju pogledal, me nista ravno prepričala. Res pa je, da nameravam pogledati še ostale dele in če mi bo všeč, jo takoj menjam za Supernatural.