Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
Lanterns
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Kurzweil ::
Pogledal kdo prve dele TV serije Cape Fear? Je ta stvaritev dostojna izvirniku v književni obliki oz. filma, ki je seveda klasika...?
Lion29 ::
sem pogledal prvih 15 minut 3. sezone Interview with a Vampire. kiri srot... sem kar ukinu
Founder and CTO @ News-Factory.app
yayo ::
Song of the Samurai, live action adaptacija mange Chiruran: Shinsengumi Requiem, na HBO od začetka maja. IMDb 8.1, RT nima še nič. Serija spregledana od množice ampak spekatkularna paša za oči
meni osebno zelo zabavna.
sem pogledal prvih 15 minut 3. sezone Interview with a Vampire. kiri srot... sem kar ukinu
meni osebno zelo zabavna.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yayo ()
DamijanD ::
Danes se začne nova sezona serije Alone. Notri bo prvič med tekmovalci tudi predstavnik iz Slovenije
Alone season 13 @ Wikipedia
Alone season 13 @ Wikipedia
Zaključil prvo sezono Widow's Bay. Za tiste katerim je všeč vzdušje zgodb Stephena Kinga oblečeno v humorno oblekico. Prvi dve epizodi ne nakazujeta na nekaj nadpovprečnega, se pa zgodba lepo razvije. Horror comedy s povdarkom na comedy. Matthew Rhys v glavni vlogi, ob njemu Stephen Root ("menažer" Billa Haderja v Barry) in Kate O'Flynn, ki zablesti v svojih petih minutah, ko jo po otoku preganja morilec kloniran iz Halloween.
Song Of The Samurai je tudi zelo prijeten križanec Chambare in Live Action adaptacije animeja. Mečevanje 60%, dramedija 40%.
Song Of The Samurai je tudi zelo prijeten križanec Chambare in Live Action adaptacije animeja. Mečevanje 60%, dramedija 40%.
klempo ::
The Agency Season 2 Paramount+
https://www.imdb.com/title/tt26656917/
A covert CIA agent is ordered to abandon his undercover life and return to his Station; when the love he left behind reappears, romance reignites.
My Adventures with Superman Season 3 DC
https://www.imdb.com/title/tt14681924/
Clark Kent builds his secret Superman identity and embraces his role as the hero of Metropolis, while sharing adventures and falling in love with Lois Lane, a star investigative journalist, who also takes Jimmy Olsen under her wing.
brett ::
Zaključil prvo sezono Widow's Bay. Za tiste katerim je všeč vzdušje zgodb Stephena Kinga oblečeno v humorno oblekico. Prvi dve epizodi ne nakazujeta na nekaj nadpovprečnega, se pa zgodba lepo razvije. Horror comedy s povdarkom na comedy. Matthew Rhys v glavni vlogi, ob njemu Stephen Root ("menažer" Billa Haderja v Barry) in Kate O'Flynn, ki zablesti v svojih petih minutah, ko jo po otoku preganja morilec kloniran iz Halloween.
Zaključil tudi jaz. In se pridružujem mnenju yaya! Za kuliso otoček kot iz Žrela, prebivalci "za časom", čeprav teče leto 2025. Izbira castinga, likov kul, stopnjevanje napetosti ravno prav, čeprav parimi zastoji. Tisti del, ko se zgodba vrne v preteklost, je meni še najbolj zeh. Bi raje razdelil v par delov kot uvodne špice ali pa vtaknil v obliko pripovedi. Čeprav mislim, da je bil namen, kot večina delov oziroma veliko prizorov skozi serijo, poklon, antologija, refereneca (pick it up) fimov na tematiko čarovništva. Kajti vsi deli imajo izredno močne reference na srhljivke, grozljivke, ki nas spremljajo od 70tih naprej. Le da dodobra dodajo humoristični podton oz. parodijo. Tako da lahko rečem, da gre za črno komedijo, srhljivko, grozljivko. Pod črto: zelo luštna zadeva, če imaš rad tako zvrst!
Ocena po prvi sezoni: 8/10.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()
Tisti del, ko se zgodba vrne v preteklost, je meni še najbolj zeh.
Ima pa ta plus, da v njem igra Betty Gilpin, ki je meni prišla na radar s črno survival komedijo The Hunt v kateri ameriški woke liberalci prirejajo lov na MAGA simpatizerje po hrvaških gozdovih. Rezidenčnim pravim moškim bo znana iz American Primeval. Je pa še ena komična -ZF serija iz 2023 v kateri je odlična, in sicer Mrs. Davis, v kateri je kot nuna na bojnem pohodu proti "čutečemu" AI algoritmu kateremu je človeštvo predalo v roke vodenje civilizacije. Mislim, da bom tole zadnje spet pogledal.
stratosD ::
meni pa Widow's Bay malo vleče na 80's Carpenterjev the Fog (raz-vlečen) - sem pa komaj mal prezehal skozi 1.ep...
Sem obupal tudi nad Pickboxovo The Film Club isti dan - semi dry britt humour mi ne potegne v teh vročih dneh.
thnx @yayo za idejo o The Hunt in Mrs.Davis - bom probal.
Sem obupal tudi nad Pickboxovo The Film Club isti dan - semi dry britt humour mi ne potegne v teh vročih dneh.
driftwood ::
meni pa Widow's Bay malo vleče na 80's Carpenterjev the Fog (raz-vlečen) - sem pa komaj mal prezehal skozi 1.ep...
Widow's Bay je zelo zabavna serija, je pa res da se s01e01 vleče.
stratosD ::
Widow's Bay je zelo zabavna serija, je pa res da se s01e01 vleče.
sem prilezel do Ep03 - in refererence & hommagi res špricajo od vsepovsod - IT, Psycho in še marsikaj - špricajo pa tudi witchy face-sitting ol'girls
otago ::
tikitoki ::
mtošev ::
PunkDude ::
Ja, tipičen Harlan Coben. Če ti je všeč ta serija, jih imaš še nekaj od njega na Netflixu.
So pa vsi po istem kopitu.
Zločin, po krivem obtoženi, ki raziskuje zločin, 17 zapletov in temačnih skrivnosti, razkritje.
So pa vsi po istem kopitu.
Zločin, po krivem obtoženi, ki raziskuje zločin, 17 zapletov in temačnih skrivnosti, razkritje.
Lion29 ::
Sem pogledal I will find you v 2 dneh prejsnji teden...
MEH... zelo pricakovan plot twist... in kar me je najbolj razocaralo.. igra... zelo, zelo povprecna
skratka, MEH
MEH... zelo pricakovan plot twist... in kar me je najbolj razocaralo.. igra... zelo, zelo povprecna
skratka, MEH
Founder and CTO @ News-Factory.app