Forum » Sedem umetnosti » Tv serije
Tv serije
Temo vidijo: vsi
brett ::
Že kdo pogledal prva dela IT: Welcome to Derry?
Ravno zaključil z ogledom. Ker sem bral knjigo, pogledal obe filmski adaptaciji, se vede tega nisem smel izpustiti. Sem pa zaenkrat "zmeden". Zakaj? Ker se dogaja leta 62, torej med obema časovnima oknoma v original zgodbi. Povezav s tistimi dogodki zaenkrat ni. Kar mi je kar moteče. Kot da odkrivajo nek paralelni svet Derrya in ITa. Tudi zgodba letalske baze mi nekako ne paše notri, čeprav vem da bodo zgodbo otrok in odraslih povezali na neki točki. Ampak vseeno deluje alienovsko (tujek) - ne gre mi skupaj.
Drugace pa gravža je kar nekaj, nekateri liki zanimivi, igra ok, zgodba pa se mora še razviti. Tako da neke konkretne ocene ne morem podati. Bom gledal naprej.
Kaj pa vi menite?
Včeraj pogledal še zadnji, 8. del. Kaj naj rečem?! Prvi del me je pritegnil, potem je šlo vse skupaj kar navzdol (2. - 1/2 6.tke epizode), nato pa se je trend močno popravil in zadnja dva dela in tudi 2/2 6tke sta bila vsaj meni odlična! Tempo, dinamika, liki, gravž, scenografija, maska, zvok. In na koncu naveza s filmi iz leta 2017.
Edino kar me je zmotilo je časovnica, sosledje dogodkov knjiga vs. film/serija. Ampak tu serija ni neposredno "kriva".
Da je pa woke, se pa vidi na km; good guys: nežnejši spol, Indijanci, črnci; bad guys: belci. Ampak ni panike. Me ne moti preveč, ker je plod njihovega scenarija, ne knjižne predloge.
Ostalo mi klapa.
Bom spremljal naprej!
Ocena 8/10.
mgermo ::
Ja, Welcome to Derry je poleg It ep1 najboljše iz It sveta. Do sedaj najbolj izražena It osebnost.
klempo ::
Fallout Season 2 Prime video
https://www.imdb.com/title/tt12637874/
In a future, post-apocalyptic Los Angeles brought about by nuclear decimation, citizens must live in underground bunkers to protect themselves from radiation, mutants and bandits.