TechCrunch - Po prepoznavanju naslovnic knjig, logotipov, vin, znamenitih stavb ter umetnosti, prebiranju vizitk ter prevajanju besedila Google Goggles, aplikacija za iOS in Android, zdaj prepoznava še tiskane oglase. Če v eni izmed bolj znanih revij oz. časopisov izdanih v ZDA po avgustu 2010 najdete zanimiv oglas, le-tega lahko slikate, prejeli pa boste zadetke, ki so povezani z oglaševalnim artiklom. Nekoliko manj geografsko omejena (vsaj za zdaj) je druga novost, reševanje sudokujev. Za pravilno rešitev ga morate le slikati in počakati nekaj sekund, Google Goggles pa nato vrne v celoti rešeno številčno uganko.
Poleg prepoznavanja oglasov in reševanja sudokujev so pri Googlu v različici za Android istočasno pohitrili še branje črtne (in QR) kode, k se zdaj prebere v trenutku ter tako omogoča še hitrejše iskanje artiklov in njihovih opisov po spletu, poleg primerjanja cen.
Novice » Omrežja / internet » Google Goggles prepoznava oglase, rešuje sudoku
Bor H ::
Wicked, ta program me mogoče lastnoročno prepriča za nakup Androida.
Škoda sam da nisem ideje za tole patentiral, ko sem se je prvič spomnu :D
Škoda sam da nisem ideje za tole patentiral, ko sem se je prvič spomnu :D
ALT ::
v teoriji zna ja.
v praksi pa smo se prejsni teden poigrali z android in ios verzijo gogglesov, in je zadeva v praksi zaenkrat bolj boga. upam da jo cimprej izpilijo do stopnje, da jo lahko na vsakem koraku uporabis.
v praksi pa smo se prejsni teden poigrali z android in ios verzijo gogglesov, in je zadeva v praksi zaenkrat bolj boga. upam da jo cimprej izpilijo do stopnje, da jo lahko na vsakem koraku uporabis.
Kenpachi ::
Zna tudi v praksi. Vsaj kar se tiče sudoku in translationa.
Sem pa sprobal na plain text - to ja. Malo utopično pričakovat, da bo stvar prepoznavala kake zajebane fonte.
Sem pa sprobal na plain text - to ja. Malo utopično pričakovat, da bo stvar prepoznavala kake zajebane fonte.
Zaraki Kenpachi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je to?Oddelek: Loža | 2640 (1191) | turk1990 |
» | Delničar pozval Ballmerja k odstopu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 13396 (11233) | poweroff |
» | Sprotno prevajanje na telefonuOddelek: Mobilne tehnologije | 2361 (1944) | dunda |
» | Google prevzel PlinkOddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi | 6893 (5627) | Rias Gremory |
» | Google predstavlja Goggles za Android, blokira Navigation izven ZDAOddelek: Novice / Android | 4257 (3493) | borchi |