» »

Zakaj je uporabno samo 3,49GB rama in ne 8GB

Zakaj je uporabno samo 3,49GB rama in ne 8GB

Rantee ::

Dober dan. Mene zanima zakaj je uporabno samo 3,49GB rama in ne vseh 8GB rama katerega imam vgrajenega v racunalnik. Uporabljam windows 7. Racunalnik pa je star 1 mesec.

Jinto ::

Ker imas 32 biten Windows.

potem moram naloziti 64-bit windows

jazbec ::

ja
samo ne reči, da si ga boš potegnil dol sz interneta, ker bo spet kriza
pomojem ti bodo svetovali linux ali pa, da kupiš original
če pa že imaš pa ni frke

imagodei ::

Pri nekaterih računalnikih (prenosnikih) ob nakupu Win7 dobiš 32 IN 64-bitno različico. Ni nujno treba, da jo loviš iz torrentov
- Hoc est qui sumus -

Malajlo ::

Jep. HP ima free nadgradnjo. Naročiš preko interneta http://www.hp.com/si/mediji

Windowse imam iz interneta ker sem racunalnik kupil po delih in se mi je skoda zdelo dati + 100€ ali se kaj vec za windowse.

jazbec ::

če bi vidva pogledala bi vidla, da ma stacionarca

hvala za vse.

KoMar- ::

Rantee je izjavil:

Windowse imam iz interneta ker sem racunalnik kupil po delih in se mi je skoda zdelo dati + 100€ ali se kaj vec za windowse.

A za 8 GB RAMa ti pa ni bilo škoda dat? Očitno ne veš, kaj bi z 8 GB, če imaš 32-bit sistem gor... bravo.

techfreak :) ::

Večina proizvajalcev prenosnikov ponuja izbiro osnovnega modela ter potem izbiro vgrajenih komponent (boljši CPU, več RAMa, BD pekač) s pomočjo čarovnika. Ponavadi lahko zraven dokupiš še različno programsko opremo (OS, Office paketi, antivirusni programi, avdio/video obdelava).

Je pa vseeno zanimivo, da so Intel, Nvidia/AMD, Corsair (oz. proizvajalec RAMa) in Gigabyte/Asus (oz. proizvajlec matične plošče) vredni tvojega denarja, Microsoft pa ni. Če Microsoft res ni vreden tvojega denarja, lahko poizkusiš Ubuntu, ki je brezplačen in njegova 32 bitna različica podpira tudi PAE, torej ni nujno potrebno uporabiti 64 bitne verzije.

RuskiSnajper ::

6 GB je dovol za vse kaj rabiš doma

in to 6 GB , brez pagefile.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koliko rama za računalnik...

Oddelek: Pomoč in nasveti
265312 (4711) Meizu
»