» »

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

Plešavost, Minoxidil, presajanje las itd.

««
13 / 35
»»

Scarecrow99 ::

Poveš kaj več o samem posegu ? cena, kako gosto so jih presadili, trenutno stanje..

wyoming ::

Imaš na pvt. ;)

Scarecrow99 ::

Kul :)

asdf11 ::

Scarecrow99 je izjavil:

Poveš kaj več o samem posegu ? cena, kako gosto so jih presadili, trenutno stanje..

lahko še meni lepo prosim !!!

imagodei ::

Btw, a tisti, ki uporabljate propecio, opažate kaj zmanjšano rast telesnih dlak?

Zanimivo pri laseh/dlakah je to, da DHT oblika testosterona na lasišču postopoma uničuje lasne mešičke in zato povzroča plešavost, pri ostalih dlakah po telesu (brada, sramne dlake, dlake pod pazduho, "ljubavni tepih", ipd.) pa DHT pospešuje rast dlak.

Ženskam, npr., predpisujejo zaviralce 5-alpha reduktaze prav zaradi zdravljenja pretirane poraščenosti.

Kakor koli - mene bistveno bolj kot počasi rastoča pleša moti pogosto britje brade. Če bi obstajal varen preparat, zaradi katerega bi se lahko bril le 2x na mesec, bi me precej mikalo, da bi ga nanašal oz. jemal oralno.
- Hoc est qui sumus -

imagodei ::

Ah, vidim da je ljudem nerodno govoriti o stranskih učinkih, izgubi libida, sramnih dlak, brade... :) Očitno imam odgovor, kako v resnici vplivajo tile preparati. :D

Morda bi bilo treba pa sprobat.
- Hoc est qui sumus -

Jaz sicer jemljem proscar (sedaj bo 3 mesece), vendar predvsem zaradi FUE operacije ki sem jo imel.
Stranskih učinkov nobenih da bi zasledil,tudi kar se dlak tiče zaenkrat nič posebnega. Vendar kot sem napisal jemljem šele 3 mesece,verjetno je to opazno na dolgi rok.
Kar se pa tiče lasišča, pa imam občutek da mi manj izpadajo. Ocenil bom čez kakšen mesec,ko bodo tudi rezultati glede FUE-ja.

lp

mk766321 ::

Jaz že nekaj let(ne štejem več), jemljem Propecio, ki sem jo zadnje 3 leta zamenjal za genereična, ki so cenejša. Stranskih učinkov ni, mam pa enako število las(mogoče malo gostejše) predno sem začel jemat tabletke. Lasje več ne izpadajo. Žal mi je edino, da nisem prej začel jemat, ker bi takrat še imel bolj goste lase. Drugače sem pa zadovoljen.

Jerry000 ::

Zakaj lasje? Moški se brije po glavi ker lep obraz rabi prostor :D :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

bambam20 ::

imagodei je izjavil:

Btw, a tisti, ki uporabljate propecio, opažate kaj zmanjšano rast telesnih dlak?

Zanimivo pri laseh/dlakah je to, da DHT oblika testosterona na lasišču postopoma uničuje lasne mešičke in zato povzroča plešavost, pri ostalih dlakah po telesu (brada, sramne dlake, dlake pod pazduho, "ljubavni tepih", ipd.) pa DHT pospešuje rast dlak.

Ženskam, npr., predpisujejo zaviralce 5-alpha reduktaze prav zaradi zdravljenja pretirane poraščenosti.

Kakor koli - mene bistveno bolj kot počasi rastoča pleša moti pogosto britje brade. Če bi obstajal varen preparat, zaradi katerega bi se lahko bril le 2x na mesec, bi me precej mikalo, da bi ga nanašal oz. jemal oralno.

Mene bolj moti, da ženskam pomagajo, medtem ko je za moške normalno, če bo prerirano poraščeni.

mark16 ::

Jaz jemljem že ene 2 leti +, žal mi je da že prej nisem začel, glede dlak je vse normalno, edino mal padec libida kar pa je tak normalno.

krispe ::

Kje pa kupujete finasteride (propecio)? :)
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

+ če kdo jemlje proscar, kje ga kupuje.

I7I ::

lekarna...samo rabiš recept

vostok_1 ::

OT:
Fantje, sicer vas razumem in niti slučajno ne obsojam.

Ampak ko berem te poste me resnično srh spreleti. Kot, da bi gledal kak filem tipa GATTACA in real life, kjer ljudje namerno spreminjajo svoje telo in diskutirajo o stranskih učinkih, vse z namenom, da pridejo v tisti klub ekskluzivnih, ki bodo poleteli v vesolje. Predstavljam si forumsko debato čez 20 let, ko ne bo več govora zgolj o laseh.

I'm dead serious with this. No troll.

Anyway, carry on. Very interesting spremljat.

Vseeno misilm da ne razumeš dokler nisi v taki situaciji, sicer pa vsak ima svoje mnenje :)

Absolutno, totalno razumem. Zato niti ne obsojam ali kaj podobnega. Ampak falil pa nisem dosti.

Ne mislim da obsojas, vendar enostavno tisti ki nimajo teh težav ne morejo razumeti.

Nenazadje imaš pa prav kar se tiče prihodnosti, vendar kdo pa gleda na to kaj bo čez 10, 20 let? Vsi živimo za sedanjost :)

wyoming je izjavil:

Ne mislim da obsojas, vendar enostavno tisti ki nimajo teh težav ne morejo razumeti.

Nenazadje imaš pa prav kar se tiče prihodnosti, vendar kdo pa gleda na to kaj bo čez 10, 20 let? Vsi živimo za sedanjost :)

Jaz mislim, da se da to razumet. Ker to velja za marsikateri aspekt človeka ne zgolj za lase. Ampak ok.

Kaj bo v prihodnosti bo marsikateremu zelo neintuitivno. Najbrž ne narobe, ampak very kafkovsko.

tak kot je povedal wyoming dokler nimaš teh težav niti mal nemorš razumet, kakor nemormo tvoje pisanje razumet. pogovori o prihodnosti pa niso realni, ker niti nevemo kaj bo jutri.

alre20 ::

Živjo,

zanima me, če še skupaj naročate RU58841, KB?
Glede na vse prebrano se mi zdi to najbolša rešitev, saj deluje lokalno.

garfy ::

Tisti ki je imel FUE, so ti presadili dlake iz mednožja tudi, in kje to delajo in koliko stani prosim

pomoje si prvi ki je prišo na taka zamisel, da ti bojo lahko dal dlako vn iz mednožja boš dobil par injekcij tja, veselo testiranje :D

Phosket ::

Živjo, tudi mene zanima, če mogoče kdo še skupinsko naroča RU in KB. Po kar gadni izkušnji s finasteridom, je zdaj skrajni čas, da poskusim še s to zadnjo opcijo.

alre20 ::

Jaz sem ga naročil tu http://anageninc.com/. Še čakam pošiljko.
Kakšne izkušnje imaš s finasteridom?

katera alternativa je za finaseridom še? boljše?

*Boljše* alternative finasteridu zaenkrat ni. Dutasterid je menda učinkovitejši, a so tudi stranski učinki toliko hujši in verjetnejši. RU58841 pa je npr. vsaj domnevno varnejša opcija, po učinkovitosti menda primerljiva s finasteridom. Imaš še minoksidil, ki nekako pospešuje rast las, ne naredi pa nič proti samemu vplivu DHT-ja na lasne mešičke, tako da z njim na nek način biješ izgubljen boj (je pa super v kombinaciji s prej naštetimi zadevami).
V prihodnjih letih se sicer obeta nekaj novosti, med drugim CB-03-01, Replicel in Histogen, ampak vprašanje je, če bo kaj od tega na voljo še pred letom 2017.

Jaz sem finasterid (Propecio) jemal približno en mesec letos poleti. Ko sem začel, sem izmed stranskih učinkov opazil samo redkejšo semensko tekočino, rahlo bolečino v modih in nekoliko meglene misli. Ker ni bilo prehudo, sem bil odločen vztrajati. Potem pa sem pokasiral še upad libida in erektilno disfunkcijo. Prav bizaren občutek je bil; totalno nezanimanje za spolnost in nobenega užitka pri samozadovoljevanju. Valda me je prestrašilo, zato sem takrat nehal jemati, ampak stranski učinki so vztrajali še kak mesec, pojavila pa se je še huda depresija in otopelost v penisu. Ta je bil hladen na otip in občutek sem imel, kot da sploh ni del mojega telesa.

Cel mesec je bil prekleto grozljiv, ampak na srečo so se stvari potem počasi začele popravljati. V bistvu se stanje še zdaj ni čisto normaliziralo, ampak vsaj nekih večjih problemov več nimam in v kratkem bo verjetno vse po starem.

Seveda ni rečeno, da se vsi enako odzovejo na finasterid. Čisto možno je, da je za večino ljudi popolnoma neproblematičen in sem se samo jaz pač znašel v tisti nesrečni manjšini, ki ga absolutno ne prenesejo. Zato pa upam, da bo z RU58841 drugačna zgodba. V nasprotnem primeru pa pač čakamo na boljše čase, jbg.

Zanimivo. Jaz jemljem propecio(zadnja leta generično), nekaj let, pa nobenih stranskih učinkov. Na glavi pa vse OK :)
Očitno se res različno odzivamo na učinke.
Jaz bi tudi nehal jemat, če bi to doživel kar ti. Te čist razumem.

Ja, saj najbolj žalostno je to, da je zadeva na laseh dejansko delovala fenomenalno. Že po treh tednih sem opazil, da so mi lasje praktično popolnoma nehali izpadati. Tako da blagor tistim, ki se jim obnese. :)
Načeloma niti ne morem reči, da obžalujem, da sem poskusil; itak ne bi bil miren, če ne bi.

mhm, tudi jaz jemljem finastreid že ene 2 ali 3 leta in je vse okej, vsekakor pa je normalno da bi malo upade libido.

Mare10 ::

Oo kje se pobi ;)
Kakor kaze ne bo nic od novih zdravil itd... so tile lobiji premoćni..

Spenc
glede RU58841 in KB kje nabavljaš je tole še aktualno, kakšni so rezultati?

Wyvming
koliko graftov so ti delali na FUE?
Kje si bil pr katerem Dr.ju... kakšno je stanje, kako si zadovoljen itd.? Lahko tudi na ZS.

Kaj pa ostali mark16,unclub udeki ste bili na FUE a bo kakšna slikica before/after - seveda zakamuflirate obraz...

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mare10 ()

7tom1ja ::

Hm, glede na vse kar se danes ve o Propeci se še vedno najdejo ljudje, ki so pripravljeni tvegati.Zaimivo.
Mimogrede v razmislek. Bolezeskem stanju, ki ga povzroča to sranje se reče post finasteride syndrom, ne during finasteride sydrom, za vse "nimam stranskih učinkov, žal mi je, da nisem začel že prej" boyse.

http://www.pfsfoundation.org/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article...

ampak glavno, da so lasje kajne?!

Že nekaj let jemljem finasteride, sexam vsak dan,k**** trdi ko želim, o depresiji nimam pojma kaj je to,...
Imam pa lase na glavi...vedno bolj goste.

Toliko od stranskih efektov iz prve roke.
Ne pravim, pa da na koga drugega vpliva drugače. No, če imaš v glavi(in na glav:) vse porihtano, hehe

mk766321 je izjavil:

Že nekaj let jemljem finasteride, sexam vsak dan,k**** trdi ko želim, o depresiji nimam pojma kaj je to,...
Imam pa lase na glavi...vedno bolj goste.

Toliko od stranskih efektov iz prve roke.
Ne pravim, pa da na koga drugega vpliva drugače. No, če imaš v glavi(in na glav:) vse porihtano, hehe

Super; daj še povečaj dozo, da bodo lasje še bolj gosti in k že bolj trd.

Zakaj, sedaj sem čist zadovoljen z rezultati. Moti me kako eni širijo krivo vero, da je vse slabo. Treba poskusit, obdržat kaj je dobro in zavrečt kaj je slabo. Tistim katerim ne paše(kot je napisal en zgoraj da ima slabe izkušnje), naj preneha, meni super pomaga.

mk766321 je izjavil:

Zakaj, sedaj sem čist zadovoljen z rezultati. Moti me kako eni širijo krivo vero, da je vse slabo. Treba poskusit, obdržat kaj je dobro in zavrečt kaj je slabo. Tistim katerim ne paše(kot je napisal en zgoraj da ima slabe izkušnje), naj preneha, meni super pomaga.

Žal je bilo za ene preveč že, da so poizkusili. Upam, da je s posterjem zgoraj vse OK, ker kar je napisal so tipični znaki PFS. Merck trdi, da po prenehanju traja 14 dni, da simptomi izginejo.
Mimogrede pri mnogih traja leta uporabe, da se začnejo simptomi.

Zaimva je še ena stvar; dermatologi in HT kirurgi priporočajo propecio; urologi in endokrinologi pa večinoma odsvetujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 7tom1ja ()

Koliko jaz laično razmišljam, sem prišel do zaključka, da si s finasteridom vnašaš v telo hormon, ki ga ima telo premalo, razlog je izpadanje las. Zakaj imamo nekateri več tega hormona, drugi manj je verjetno ravno v tem, da nekaterim preveč hormona "škoduje",zato ti stranski efekti.
Nekateri pa pač dobro prenašamo dodajanje hormona in ga lahko jemljemo.

To je enako kot jemljejo ženske kontracepcijo. Nekatere boljše prenašajo kot druge. Hormoni so hormoni, kakorkoli obrneš.
Torej treba preizusit.

No, še 1x...moje laično mnenje.

mk766321 je izjavil:

Koliko jaz laično razmišljam, sem prišel do zaključka, da si s finasteridom vnašaš v telo hormon, ki ga ima telo premalo, razlog je izpadanje las. Zakaj imamo nekateri več tega hormona, drugi manj je verjetno ravno v tem, da nekaterim preveč hormona "škoduje",zato ti stranski efekti.

To je enako kot jemljejo ženske kontracepcijo. Nekatere boljše prenašajo kot druge. Hormoni so hormoni, kakorkoli obrneš.
Torej treba preizusit.

Ne, ravno obratno. Fin zavira hormon DHT, ki škoduje lasnim mešičkom. Problem je, ker ima DHT tudi številne druge funkcije ne samo "uničevanje las". Kar sem videl zadnjih razsikav italijanskih znanstveikov povroča fin nevrološke spremembe.Bom poizkušal prilepit.
Sem skoraj prepričan, da če bo Merck izgubl te skupinske tožbe, bodo Fin umaknili s tržišča tako kot Vioxx.
In še enkrat, za nekatere je bila preveč že 1 tableta. Za PFS pa ni zdravila.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2471...

Zgodovina sprememb…

samo eno stvar bom še dodal, ne zaupajte dermatologom, ker nimajo pojma kaj predpisujejo. To ni krema za srbečico.
Če res želi kdo to poizkusiti naj se posvetuje z endokrinologom.

7tom1ja torej si jemal finasteride in si imel slabše izkušnje? kakšne?

tomaz88 ::

7tom1ja je izjavil:

mk766321 je izjavil:

Torej treba preizusit.

Ne, ravno obratno. Fin zavira hormon DHT, ki škoduje lasnim mešičkom. Problem je, ker ima DHT tudi številne druge funkcije ne samo "uničevanje las". Kar sem videl zadnjih razsikav italijanskih znanstveikov povroča fin nevrološke spremembe.Bom poizkušal prilepit.
Sem skoraj prepričan, da če bo Merck izgubl te skupinske tožbe, bodo Fin umaknili s tržišča tako kot Vioxx.

ne zavira hormona, ampak pretvorbe testosterona v dht

če bi obstajalo kako zdravilo, ki bi v pravih tkivih delovalo močno antiandrogeno v drugih pa močno androgeno bi bilo to dejansko super (andrgeno - miščice, kosti, spolni organi, maščobno tkivo, deli možganov, prsa antiandgrogeno - koža, jetra, prostata, deli možganov)
sicer je v razvoju kup sarmov, ampak noben ni niti blizu idealnemu (prešvoh, niso dovolj selektivni, ...)

mark16 je izjavil:

7tom1ja torej si jemal finasteride in si imel slabše izkušnje? kakšne?

Ne,sem jih imel pa že v roki in se na srečo odločil, da prej pogooglam.

tomaz88 je izjavil:

7tom1ja je izjavil:

mk766321 je izjavil:

ne zavira hormona, ampak pretvorbe testosterona v dht

če bi obstajalo kako zdravilo, ki bi v pravih tkivih delovalo močno antiandrogeno v drugih pa močno androgeno bi bilo to dejansko super (andrgeno - miščice, kosti, spolni organi, maščobno tkivo, deli možganov, prsa antiandgrogeno - koža, jetra, prostata, deli možganov)
sicer je v razvoju kup sarmov, ampak noben ni niti blizu idealnemu (prešvoh, niso dovolj selektivni, ...)

Ja imaš prav, se tudi sam še učim :-)

Zgodovina sprememb…

eh ni panike, take napake mi takoj padejo v oči in si ne morem pomagat, da ne bi popravil

saj drugače si pa lepo povedal, tako igranje s hormoni ima za ene lahko dolgotrajne posledice in v tem primeru točni vzrok niti ni najbolj pojasnjen (v najbolj enostavni verziji, bi se morali hormoni po prenehanju jemanja finasterida vrniti na stare vrednosti in težve povezane z njimi izgoiniti... ampak je očitno še nekaj več odzadaj, ker imajo nekateri še leta po prenehanju težave... mogoče spremembe v izraženosti genov?)

7tom1ja torej si ti vse u teoriji, jst pa u praksi. in kaj priporočaš kot alternativo?in kera stopnja plešavosti si

mark16 je izjavil:

7tom1ja torej si ti vse u teoriji, jst pa u praksi. in kaj priporočaš kot alternativo?in kera stopnja plešavosti si

Ja nekako sem tudi v teoriji ocenil, da ne bom prečkal proge, ko prihaja vlak.
Vso srečo pol.Imaš cojonas :-)

Minox+dr. Keser FUE

Pobralo mi je 2cm čela, ampak smo zrihtal :-)

vidi da si najdu trenutno rešitev, no jst sem(upam) najdu trajno rešitev.

1g masterona in 1g trenbolona in boš hitro do konca plešast :)

trancer01 ::

trancer01 je izjavil:

http://www.propeciahelp.com/forum/viewt...

Hmmm...

Vsak dan kakšen nov takle vpis.
Ne razumem nekaterih, žal.
Po novem še Mercka ne moreš tožit, ker so le dodali letos med stranske učinke permanentna seksualna disfunkcija, golazen.
««
13 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Presaditev las

Oddelek: Loža
910211 (9627) FireSnake
»

Gostejši lasje?

174940 (4337) Timurlenk
»

Čebulni sok pri plešavosti? (strani: 1 2 )

9218672 (16689) TheBlueOne
»

Je možno da gel za lase škoduje lasjem? (strani: 1 2 )

5514374 (11433) Blinder

Več podobnih tem